Suomi kohtasi tänään MM-karsintaottelussa Saksan. Molemmilta joukkueilta puuttui muutama avainpelaaja ja se näkyi. Suomi johti ottelua kolme kertaa, mutta onnistui joka kerta tärvelemään johtonsa. Loppunumeroissa silmiinpistävää on suuri maalimäärä. Aikaisempina vuosina tuttu tiivis puolustuspeli ja sumputus oli historiaa, kun maajoukkueen uusi käskijä Paul Baxter oli kehittänyt Suomelle erilaista pelitapaa.

Heti ottelun alkuminuuteilla Suomella oli hyvä maalipaikka, mutta viimeistely ontui ja Saksan maali pysyi koskemattomana. Jonatan Johansson pääsi kuitenkin iskemään Suomen johtoon ensimmäisellä jaksolla. Maalia edelti saksalaispuolustuksen virhe. Hetki eteenpäin ja Saksa iski, asialla Miroslav Klose. Klose otti pallon komeasti rinnallaan alas, karkasi suomalaispakkien välistä ja tuikkasi pallon tarkasti maaliin, maalissa Jussi Jääskeläinen oli vailla mahdollisuuksia. Suomi siirtyi kuitenkin vielä jakson loppupuolella johtoon Mika Väyrysen komealla maalilla. Syötön maaliin antoi vaihdosta kentälle tullut Daniel Sjölund. Tästä johdosta Suomi ei nauttinut kuin minuutin. Saksa sai kulmapotkun, jonka Klose runnoi väkisin maaliin. Jääskeläinen torjui Klosen ensimmäisen yrityksen, mutta pallo kimmahti hänen rinnastaan epäonnisesti suoraan saksalaisen reitille ja mies tuikkasi pallon varmasti maaliin.

Suomi kuitenkin otti komennon heti toisen jakson alussa ja siirtyi ottelussa kolmannen kerran johtoon. MikaVäyrynen antoi lyhyen kulman, sai pallon takaisin, keskitti millintarkasti saksalaispuolustuksen keskelle ja Sjölund pääsi puskemaan pallon vapaasti alanurkkaan. Saksa kuitenkin näytti mahtinsa ja tasoitti kymmenisen minuuttia ennen loppua. Sami Hyypiälle tuli pieni virhe ja Saksa pääsi maalipaikkaan. Jääskeläinen torjui yhden vedon ja toinen kilpistyi Pasaseen. Viimein pallo pomppi kuin flipperissä Kloselle, jolla oli helppo työ tehdä illan kolmas maalinsa.

Näin pisteet tasattiin lopputulokseen 3-3.