[caption id="attachment_3878" align="alignnone" width="450"]Kasper Hämäläinen iski Suomen voittomaalin[/caption]

Suomen A-maajoukkue kaatoi keskiviikkona Latvian maalein 2-0 (0-0). Huuhkajien maaleista vastasivat pelin toisella jaksolla Kasper Hämäläinen ja Timo Furuholm.

Suomi aloitti ottelun terävästi ja sai heti pelin hallinnan itselleen. Ensimmäisen kerran maalintekoa pääsi kokeilemaan Perparim Hetemaj, jonka kaukolaukaus vaikeasta asennosta painui yli.Viiden minuutin kohdalla pelissä pidettiin pieni kukitustauko, kun Latvian Igor Stepanovs vaihdettiin kentältä pois. Ottelu oli uransa hänen 100. ja viimeinen maaottelu.Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Mika Ääritalo pääsi puskemaan Kasper Hämäläisen keskityksestä, mutta pallo painui ohi. Hetkeä myöhemmin Roman Eremenko näytti laukaisutaitoaan 30 metristä ja Latvian maalivahti venyi vaivoin torjuntaan.Jakso eteni selvässä Suomen hallinnassa. Latvia sai oikeastaan ainoan kunnollisen maalipaikkansa 25.minuutin kohdalla, Ivans Lukjanovs laukoi hieman ohi 16-alueen ulkopuolelta.Jakson lopussa Huuhkajat sai luotua vielä pari puolittaista maalipaikkaa. Ensin Hetemaj kokeili kaukaa, mutta pallo suuntautui hieman yli. Hetkeä myöhemmin Kari Arkivuo tarjoili Ääritalolle paikan, mutta ohjaus 16-alueen sisältä painui ohi.Ensimmäinen jakso oli siis selvää Suomen hallintaa, mutta maaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.Heti toisen jakson alussa tauolla kentälle vaihdettu Interin kaksikko Mika Ojala ja Timo Furuholm olivat pahanteossa. Ojalan kova keskitys tavoitti maalin edestä Furuholmiin, mutta maalivahti Andris Vanins torjui hyvin ohjauksen.Heti seuraavasta hyökkäyksestä Latvia oli lähellä onnistumista, kun kaukolaukaus kilahti ylärimaan.59.minuutin kohdalla Suomi onnistui maalinteossa ja siirtyi 1-0-johtoon. Roman Eremenko vapautti Hämäläisen loistavalla syötöllä läpiajoon. Hämäläinen ei tilanteessa erehtynyt, vaan laukoi pallon varmasti kovalla vedolla alakulmaan.Reilun tunnin pelin jälkeen Riku Riski kokeili kaukaa ja oli lähellä onnistua. Vanins kuitenkin venyi torjuntaan.Toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät vaihtoja runsaasti, mutta ote pysyi edelleen selvästi Suomella. 75.minuutin kohdalla Jukka Raitala pääsi tykittämään 16-alueen sisältä, mutta hieman pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni yli maalista.Kymmenen minuuttia ennen loppua Ojala pääsi hyvän kuvion jälkeen laukomaan hyvästä paikasta 16-alueen rajalta, mutta veto epäonnistui ja painui selvästi yli.Suomi iski pelin toisen maalin 87.minuutin kohdalla. Eremenko tarjoili jälleen hyvän syötön ja Furuholm pääsi läpiajoon. Ensimmäiseen yritykseen maalivahti Vanins pääsi väliin, mutta lopulta Furuholm pääsi sijoittamaan pallon läheltä tyhjiin ja iski taululle lukemat 2-0 Suomelle.Näin Suomi kaatoi varsin positiivisen esityksen jälkeen Latvian maalein 2-0.

Lähde: Palloliitto.fi