[caption id="attachment_3641" align="alignnone" width="640"]Suomen esitys San Marinossa jätti paljon toivomisen varaa[/caption]

Suomi nappasi EM-karsinnan toisen voittonsa kukistamalla San Marinon 1-0 (1-0) Serravallessa pelatussa ottelussa. Huuhkajien sankariksi nousi Mikael Forssell, joka iski karsintojen kuudennen täysosumansa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika starttasi verkkaisesti, mutta Suomi otti pallonhallinnan välittömästi itselleen. Ensimmäinen paikka tuli kuitenkin San Marinon hyökkääjä Manuel Maranille, jonka laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta leijaili voimalla yli maalin.San Marino loi yllättäen toisen paikkansa nopeasti perään, kun Matteo Vitaioli ajoi oikealta laidalta sisään ja syötti Andy Selvan vapaaseen laukaisupaikkaan. Veto meni kuitenkin ohi maalin.Hetkeä aikaisemmin Mika Väyrynen ja Mikael Forssell pelasivat näppärän seinäsyötön yhteen, mutta ”Miklu” ei saanut viimeistelyynsä voimaa.Ensimmäisen puoliskon puolivälissä Perparim Hetemaj pelasi pallon laitaan Jukka Raitalalle, joka nosti pallon boksiin. Tilanteessa korkeimmalle nousi Kasper Hämäläinen, mutta puskuyritys ajautui suoraan maalivahti Aldo Cimoncinin syliin.Huuhkajien vapauttava 1-0 johtomaali nähtiin 41. minuutilla Mikael Forssellin toimesta. Hattutempun syksyllä San Marinon verkkoon ampunut Forssell sai hyvän pallon Väyryseltä, kääntyi nopeasti, etsi vapaan väylän oikealle jalalleen ja ampui voimalla vasempaan alanurkkaan.Niklas Moisander pääsi nopeasti maalin jälkeen laukomaan paluupallosta, mutta ohi. Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky joutui torjumaan ensimmäisen kerran vasta minuuttia ennen puoliaikaa, kun Pier Filippo Mazza pääsi laukomaan läheltä. Hradecky poimi pallon kuitenkin helposti hyppysiinsä.Toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana Suomi oli kahdesti lähellä maalia. Aleksei Eremenko junior ampui ensin vapaapotkusta alle puolimetriä ohi maalin, kun hetkeä myöhemmin Hetemaj kääntyi näyttävästi boksin sisällä, mutta syötön tavoittanut Forssell rikkoi tilanteessa vapaapotkun arvoisesti.63. minuutilla kentällä nähtiin kauhun hetkiä, kun Lukas Hradecky seikkaili vaarallisen oloisesti ulos maaliltaan. 21-vuotias maalivahti onnistui kuitenkin kaivamaan pallon tyhjää maalia katsoneen Vitaiolin jalasta ennen viimeistelyä.Heti perään toisessa päädyssä Mika Väyrynen pelattiin vastakkain Simoncinin kanssa. Väyrynen onnistui kiertämään vastaan tulleen San Marinon vahdin, mutta jotenkin tämä sai jälleen näppinsä viimeistelyn eteen.Enempää ei ottelussa maaleja nähty, mutta mikä tärkeintä, Suomi nappasi EM-karsinnan toisen voittonsa ja nousi E-lohkon neljännelle sijalle.

San Marino - Suomi 0-1 (0-1)

0-1 Mikael Forssell (41)