Venäjä kaatoi Suomen rangaistuslaukauskisan jälkeen 5-4 Euro Hockey Tourin ottelussa lauantaina Tukholmassa.Suomi johti ottelua parhaimmillaan 4-0 toisessa erässä, mutta vajaan kymmenen minuutin tehokkuus ei kantanut loppuun asti.

Venäjä nousi kolmannessa erässä peliin mukaan, kun Ivan Neprjajev ja Petr Shastlivy iskivät reilun puolen minuutin sisään erän seitsemännellä minuutilla. Suomen puolustus ei jaksanut loppuun asti, sillä Dmitri Afanasenko nosti joukkueensa tasatilanteeseen reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Rangaistuslaukauskisan ainoa onnistuja oli viimeisenä laukonut Venäjän Aleksei Mihnov.

Suomi - Venäjä 4-5 rl (0-0, 4-1, 0-3, 0-0)

22.42 1-0 Niko Kapanen (Jukka Hentunen, Janne Niinimaa) yv 23.49 2-0 Leo Komarov (Riku Hahl) 24.48 3-0 Niko Kapanen 30.39 4-0 Toni Koivisto 37.01 4-1 Maxim Rybin (Aleksander Perezhogin) 46.22 4-2 Ivan Neprjajev (Oleg Kvasha, Aleksei Jemelin) yv 46.46 4-3 Petr Schastlivi (Aleksander Suglobov) 58.54 4-4 Dmitri Afanasenkov 65.00 4-5 Aleksei Mihnov rl-maali

Maalivahdit: FIN: Teemu Lassila 8+11+10+2=31 RUS: Aleksander Jeremenko 15+9+14+2=40