Tulevan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä käydään 52. kerran NFL-kauden päätösottelu, kun Minnesotassa taistelevat mestaruudesta Philadelphia Eagles ja New England Patriots. Super Bowl 2018 (LII) ottelussa pelaa viime vuoden hallitseva mestari ja New England Patriots onkin selkeä ennakkosuosikki jälleen voittajaksi. Suomen aikaa aamuyöllä 1.30 ottelu tulee olemaan totuttuun amerikkalaiseen tyyliin jälleen suuri spektaakkeli ja vedonlyönti tämän massiivisen tapahtuman ympärillä käy erittäin kuumana. Super Bowl on vuosittain yksi katsotuimmista urheilutapahtumista koko maailmassa, joten kyseessä todellakin on yksi urheilumaailman super tapahtumista.

 

Philadelphia Eagles vs. New England Patriots

Super Bowl 2018 spektaakkeli käydään siis Minnesotassa Minneapolisin U.S Bank Stadiumilla 4. helmikuuta. Kyseessä on kuudes kylmän sään kaupungissa käydystä NFL-finaalista, ja nyt ollaan jo toista kertaa Minnesotassa. Edellisen kerran on pelattu 26-vuotta sitten hieman eri joukkueilla. Tällä kertaa mukana siis Philadelphia Eagles ja New England Patriots. New England Patriots on nyt mukana Super Bowlissa kolmannen kerran neljän vuoden sisällä ja yhteensä seurahistorian aikana NFL-finaalissa Patriots on ollut yhdeksän kertaa. Viisinkertaista NFL ja viime vuoden hallitsevaa mestaria lähtee haastamaan Philadelphia Eagles, jolle tämä finaali on kolmas historiansa aikana.

Philadelphia Eagles päihitti puolivälieräottelussa viime vuoden Super Bowlissa mukana olleen Atlanta Falconsin ja kaikkiaan Eagles voitti 16:sta ottelusta 13, tullen oman runkosarjansa ykköseksi. New England Patriots hävisi samoin vain kolme ottelua ollen oman runkosarjansa ykkönen. Patriotsin menestyminen aiemmissa NFL-kauden päätöksissä, ei siis ole ihmekään, että vedonvälittäjät pitävät jo kuudetta mestaruuttaan tavoittelevaa joukkuetta ennakkosuosikkina.

Kuitenkin pitää ottaa huomioon muun muassa se, että Philadelphia Eaglesin mestaruuden tiellä viime kerralla heidän osallistuessaan Super Bowliin oli juuri New England Patriots. Viime kerrasta muutenkin on kulunut jokseenkin pitkä aika, edellisen kerran Eagles kun on ollut finaalissa 2005 ja sitä ennen 1981, mutta tämä tarkoittaa vain sitä, että nälkä voittaa ensimmäisen kerran mestaruus on varmasti suuri. Varsinkin kun Patriotsin kanssa on viime kerrasta kana kynittävänä.

Eagles ainainen altavastaaja

Philadelphia Eaglesin tietä kohti Super Bowl 2018 spektaakkelia on varjostanut pelinrakentaja Carson Wentzin loukkaantuminen joulukuussa, mutta Nick Foles paikkasi hyvin NFC-konferenssin finaalissa pelaten elämänsä ottelun. Ennakko-odotuksien vastaisesti altavastaajana liikenteeseen lähtenyt Eagles päihitti kuitenkin sekä edellisen vuoden kakkosen eli Atlanta Falconsin sekä Minnesota Vikingsin tylysti ja selvitti tiensä NFL-finaaliin.

Tähän mennessä Eagles on siis ollut ennakkoasetelmissa aina heikompi osapuoli kaikissa pudotuspeleissä ja se on edelleen altavastaajana tulevassa finaalissa. Nyt Patriotsia vastaan Eagles on vedonlyöntitoimistojen kertoimien puolesta vielä enemmän altavastaaja kuin aiemmin. Eagles on kuitenkin osoittanut kykenevänsä pelaamaan näissä olosuhteissa erinomaisesti. Patriots on puolestaan koko ajan ollut ennakkosuosikki ja selvästi odotettu voittaja pudotuspeleissään. Tulevassa Super Bowl pelissä Patriotsin ennakkosuosikki asema ei kuitenkaan ole yhtä suuri kuin aiemmissa peleissä, ja puolestaan vähän oudosti; Eagles ei ollut vielä näin suuri altavastaaja aiemmin pudotuspeleissä.

 

Patriots uusii NFL-mestaruuden

Pudotuspeleissä kunnostautuneen ja uskomattomia näytteitä antaneen pelinrakentajan Nick Folesin vireestä riippuu aika pitkälti Eaglesin kohtalo. Pitkiä syöttöjä ja yhteensä yli 350 jaardia syöttäneen Folesin pitää toistaa yksi NFL:n pelinrakentajien parhaista suoristuksista sitten hetkeen toisessa pelissä peräjälkeen, jotta mahdollisuuksia mestaruuteen on. Muuten Eaglesin pitää ehdottomasti onnistua puolustuksessa, koska New England Patriotsin hyökkäys Tom Bradyn johdolla on ollut erittäin vaikuttava. Jos hieman verrataan pelinrakentjia: Brady pelaa kuudennesta mestaruussormuksesta ja samalla Foles pelaa kauden kuudennen ottelunsa, Brady on ollut aiemmin jo seitsemän kertaa finaalissa ja Foles pelaa nyt neljättä kertaa pudotuspeleissä.

Pelinrakentajien kokemuserosta huolimatta Eaglesilla on mahdollisuuksia mestaruuteen, mikäli osaavaat paineistaa Bradya tarpeeksi ja oikein. Vastustajan onnistuessa laittamaan kovaa painetta ja vähän enemmänkin Patriotsin pelinrakentajaan, on Patriots Super Bowlissa hävinnyt. Kuitenkin on pidettävä silmällä Patriotsin hienoja nousuja, joista se on tunnettu kuten viime vuoden Super Bowlissa Atlanta Falcons sai kokea viimeisessä neljänneksessä.

Philadelphia Eagles on onnistunut jo pudottamaan ennakkosuosikkeja pudotuspeleissä, joten vielä on yksi näytönpaikka ja pistää kampoihin tämän kauden NFL:n tehokkaimmalle hyökkäykselle ja estää New England Patriotsia uusimasta mestaruuttaan. Vedonlyöjän kannattaa tarkistaa Super Bowl 2018 erikoiskohteet, sillä kyseessä on kuitenkin yksi eniten veikatuista urheilutapahtumista vuodessa, jossa pelinvaihto on jättimäinen ja kasvaa vuosi vuodelta, joten tarjolla on kohteita takuuvarmasti, jokaiselle pelaajalle mieleinen.Tulevana maanantaina, aamuyöllä yhden aikaan kohtaavat siis Philadelphia Eagles ja puolustava mestari New England Patriots järjestyksessään 52. Super Bowl ottelussa. Tätä ei kannata missata! Muista myös asianmukaiset eväät jenkkityyliin!