Miesten ja naisten Superpesiksen valintakierrokset jatkuvat tänään. Pelattavaa löytyy paljon ja kaikkiin makuihin. On suosikkia, yllättäjää, vierasvoittoa, kotivoittoa, underia ja overia! Ei muuta kuin raha liikkumaan ja sunnuntaijännitykset pois kuljeksimasta!

Vimpeli-Sotkamo 13.00

Tänään jatkuu taas taistelu kahden suurimman välillä, kun Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy jatkavat mittelöitään! Vimpelin Saarikentällä ottelut pelataan tunnetusti jo kello 13.00 heti aamulypsyn ja kirkollismenojen jälkeen, joten otamme ennakon tähän otteluun nyt ja palaamme muuhun Superpesis kierrokseen parin tunnin päästä. Vimpeli naarasi vihdoin ja viimein voiton Sotkamosta 11 peräkkäisen tappion jälkeen! Ja se että voitto tuli vielä Hiukassa ja kotiutuslyöntikilpailussa, nostaa voiton arvoa. Voitolla on ensisijaisesti henkisellä puolella valtava merkitys Vedon joukkueelle. Apina on nyt vihdoin saatu selästä ja usko omaan tekemiseen, sekä mestaruuden todelliseen tavoittelemiseen on palautettu!

Tämä ottelupari on äärimmäisen tasainen nyt ja tulevaisuudessa. Siitä kertoo keskinäisten otteluiden tilastolukematkin; voitot 1-1, pisteet 3-3, juoksut 15-13. Vimpeli sai torstain voitosta huomattavasti lisävirtaa ja olisi kotonaan niukka suosikkikin Sotkamoa vastaan, ellei case Hannu Huuskosta olisi sattunut. Vimpelin lukkari pyöräytti nilkkansa torstaiottelun toisella jaksolla ja joutui jättämään pelin. Toipumisajasta ei vielä ole tihkunut tietoja ulospäin mutta selvää on, ettei Huuskonen tänään syötä. Tai ei ainakaan täydessä kunnossa.

Huuskosen tilalle kesken ottelun lautasen äärelle hyppäsi 3-vahti Perttu Hautala. Hautala on ennenkin näyttänyt osaamisensa lautasen äärellä ja paikkasi joukkuetoveriaan loistavasti pitäen Jymyn muun muassa supervuorossa nollissa. Jos Hautala syöttää tänäänkin, hän tulee varmasti selviytymään tehtävästään. Silloin Vedolta on kuitenkin yksi mies pois tiiviistä, toimivasta ulkopelirykmentistä, kun Suomen paras 3-vahti joudutaan heittämään lautasen ääreen.

Odotettavissa on tänäänkin tulikuuma vähäjuoksuinen taistelu kahden jätin välillä! Huuskosen poissaoloa voidaan kutsua katastrofiksi, joka sotkee hieman tämän taisteluparin asetelmia. Pelaajat ovat käyneet luultavasti jyskyttämässä oikein huolella vierasvoittoa operaattori poistettuillä, sillä Jymyn kerroin on laskenut kuin lehmän häntä viime aikoina. Tämä on vastaavasti nostanut Vimpelin kerrointa jo himoittavan korkeaksi. Jos on menossa paikan päälle, jännitysbetsiksi kannattaa napata Vedon voitoista tarjotut 3,95 operaattori poistettu suoravoitto sekä 2,35 operaattori poistettu moneyline.

Jos on menossa paikan päälle, tai vaikkei olisikaan, voi kustannuksia ja jännitysbetsien tappioita korjata mukavasti tuuttaamalla tähän saumaan miesten Ykköspesistä! Sotkamossa Hiukan kentällä pelaa tänään Sotkamon kakkosjoukkue Loimaata vastaan. Loimaalaiset pelasivat eilen Kuopiossa ja ovat niin sanotulla ”tuplareissulla”. Loimaa sai eilen kairattua täysin vastoin odotuksia pisteen Kuopiosta. Supervuoroon venytyt ratkaisu painaa varmasti tänään jaloissa, varsinkin jos palautusjuomana lauantai-illan huumassa on käytetty muutakin kuin hera-valmisteita. Loimaa kuuluu myös sarjan huonoimpiin kokonaisuuksiin, joten Sotkamon kerroin 1,90 Veikkaukselta maistuu!

PÄIVITYS KELLO 12.30!! Sotkamon kakkosjoukkueen kohde Loimaata vastaan on nyt myös operaattori poistettuillä pelattavana entistäkin paremmalla kertoimella 2,00! Peliaikaa enää kello 13.00 asti.

Kankaanpää-Jyväskylä 17.00 Kankaanpäässä pelataan tänään taas äärimmäisen tärkeistä pisteistä Mailan sekä Jyväskylän Kirin välillä. KaMa on ottamassa Jyväskyläläisistä isoa niskalenkkiä kaadettuaan Kirin jo toistamiseen vieraskentällä torstaina 0-1 (1-1,0-3). Ottelu ei suurempia ilon aiheita osoittanut kummankaan puolelta, mutta näytti jälleen sen että Kankaanpään tekeminen on tällä hetkellä aivan toista Kiriin verrattuna.

Kirillä on käynyt huonoa tuuria – se on pakko sanoa. Juho Määttälä ja Jyri Kyllönen ovat loppukauden sivussa ja Ilkka Ylitalo sekä Kalle Virolainen pelaavat puolikuntoisina. Näin Kirin kärjeksi torstaiotteluun nostettiin ensimmäistä superpesiskauttaan pelaava Joni Jokilehto, joka selviytyikin tehtävästään kunnialla nappaamalla kotijoukkueen ykköspalkinnon. Tämä ei liene jyväskyläläisille silti järin suuri lohdutus, jos pisteitä ei ala herumaan. Nimenomaan sisäpeli on tällä hetkellä aivan tukossa. Joukkue ei ole saanut kahteen viime otteluun lyötyä yhtään juoksua, koska torstaina Kankaanpää lahjoitti Kirin ainokaisen harhaheitolla. Joukkue ei ole saanut näissä kahdessa ottelussa edes kotiutusyrityksiä kuin kahdeksan (!!!), joten koko sontakasaa ei voi kaataa kotiuttajille, vaan kyllä koko ryhmän on nyt parannettava otteitaan mailan varressa.

Kankaanpää ei häävin Kirin joukkueelle materiaalipuolella vertoja vedä, mutta on henkiseltä tilaltaan aivan toista luokkaa. Peli-ilme on vahvempi, joukkueella on kotietu ja itseluottamusta torstain voitosta. Tämä peli päättyy kotivoittoon ja siitä parhaan kertoimen antaa Veikkaus: 1,95. Torstaina saimme vieraskertoimen 3,75 lisäksi kiinni myös undervedot ja tänään lähdemme hakemaan samaa.

Kouvola-Hyvinkää 17.00 Kouvolassa pelataan tänään taas ja sekös allekirjoittaneen mieltä harmittaa. Nimittäin KPL on nyt kerännyt sarjassa pisteitä pikkuisen enemmän mitä tähän pieneen päähän mahtuu! Tässä alkaa tuntea itsensä voimattomaksi, kun kymenlaaksolaiset kulkevat voitosta voittoon, muut pelaajat tekevät jättitilin Koplan menestyksillä ja minä jään nuolemaan näppejäni. Koska en ymmärrä miksi KPL voisi voittaa! Ymmärrän, että joukkueella on nyt vahva itseluottamustila. Joukkue pelaa upean rohkeasti kahdella kärjellä rajallisilla resursseilla, ulkopelissä on palaset kohdallaan… Mutta tuolla lukkarilla (Joni Rytkönen) ja tuolla sisäpelikoostumuksella (pois lukien Saku Kapanen ja Sami Joukainen) joukkueen ei vaan pitäisi pärjätä hyvin.

Hyvinkää pelaa vastaavasti alle odotusten. Juhannustauon jälkeisessä torstaiottelussa oli kuitenkin elkeitä paremmasta. Teemu Nikkasen ja Teemu Vuoriston paluut kokoonpanoon tekevät todella hyvää. Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtasella on taas käsissään rykmentti jolla hakea rohkeasti tulosta kahdesta kärjestä. Nikkanen nostaa myös Hyvinkään ulkopelin tasoa noin 100%, kun loistava pelimies, mutta katastrofaalinen koppari Miikka Matikka saadaan pois takakentältä.

Kouvolan kentällä kotijoukkue luottaa vahvasti pomppulyöntiin ja saanee tilanteita aikaisesti. Hyvinkää hyökkää sen sijaan vaihtelevasti läpilyöntiyrityksillä ja pienillä tilanteen mukaan. Tahko on materiaaliltaan selvästi KPL:ää parempi ja minähän en tätä tosi asiaa vielä jätä! Hakataan päätä seinään oikein urakalla ja isketään kiinni Tahkon loistava vieraskerroin 3,40 operaattori poistettu/operaattori poistettu lapulle! Overkohde 1,85 operaattori poistettu yli 12,5 juoksusta on sen sijaan jo todella osuva kohde ja pakkorasti!

Kitee-Alajärvi 18.00 Kriisi-Kitee ei ainakaan vielä juhannustauolla erottanut pelinjohtajaansa Sami Purmosta. Joukkue myös teki paluun voittojen tielle kaatamalla torstaina Alajärven vieraissa. Itse peli oli suoraan sanoen ala-arvoista, joten ei vielä nosteta Kiteen lippuja salkoon, vaan annetaan pontikkapitäjän vaakunan roikkua ainakin vielä toistaiseksi puolitangossa.

Tämän iltainen ottelu on selvästi ennakkoasetelmissa Kiteelle päin kallellaan. Vahva kotietu, edellisen ottelun voitto sekä parempi materiaali nostavat kotijoukkueen suosikeiksi. Alajärveltä on myös valtavan pitkä matka Kiteelle, joten ei Ankkureilla senkään puolesta ole helppoa.

Kiteen ja Alajärven keskinäiset kamppailut ovat kuitenkin tähän asti olleet vähäjuoksuisia tiukkoja kamppailuita, eikä yhden jakson lipuminen Ankkureiden suuntaan saa olla mikään superyllätys kenellekään. Jos on fetissejä isojen kertoimien perään, niin tuutatkaa lapulle AA:n menestykset! Paras tarjous on moneyline kerroin 6,45 operaattori poistettu/operaattori poistettu.

Koskenkorva-Joensuu 18.00 Koskenkorvan peli ei näyttänyt Joensuussa torstaina vakuuttavalta. KossU aloitti ottelun karmealla tavalla eikä saanut peliään missään vaiheessa uomiinsa. Harhaheitot ja räpellykset ulkopelissä olivat kamalaa seurattavaa. Jalat olivat jääneet juhannustauolle, joukkue ei ollut valmis. KossU kärsii edelleen avainpelaajien Veli-Pekka Yli-Hirvelän sekä Sami Karjalan poissaoloista. Veteraanipelaaja Mikko Vainionpään kankea olemus on myös entistä kankeampi, eikä ulkopeli ole vanhalla mallillaan.

Joensuu on alkamassa löytää otettaan ja iski ainakin torstaina kuin ukkonen! Nuori Henri Litmanen pelaa upeaa debytanttikautta ja on jokeripaidassa todellinen ase Joensuulaisten sisäpeliin! Kun tähän on laittaa vielä Tuomas Jussila, Hannu Kiukkonen ja Juha Niemi, niin sisäpelissä tekijöitä riittää. JoMa on myös kärsinyt kaudella poissaoloista, kun Lauri Kivinen ja Joonas Hänninen potevat loukkaantumisia ja Kiukkonen kärsii ikuisista selkävaivoistaan.

JoMa on selvästi paremmalla pelipäällä, mutta ympäripyöreä peli on tiedossa KossUn kotiedun tasoittaessa lähtökohtia. Vaikea sanoa juuta tai jaata.. Lähtökohtaisesti vähäjuoksuinen peli, mutta molempien hurjat sisäpelirykmentit sekä Koskenkorvan kentän kanjoni kakkospuolella voivat yllättäen nostaa juoksumäärät suuriksikin – ei peliä.

Tänään pelataan myös naisten Superpesiksen valintakierrosta ja sieltäkin löytyy upeita kohteita, joita tänään saamme pelata jopa kotiedun kanssa. Turku voitti avausosan Helsingissä Roihua vastaan ja on kotonaan selvä suosikki 1,60 operaattori poistettu. Kempele hävisi Jyväskylälle avausosan, mutta on materiaaliltaan niukasti parempi ja saa huippukertoimen kotonaan Jyväskylää vastaan 3,75 operaattori poistettu. Lapua voitti Porin supervuorossa ensimmäisessä ottelussa ja on tänään kotonaan suosikki, ansaitsee pelin 2,30 operaattori poistettu.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Vimpeli-Sotkamo

1

3,95 operaattori poistettu

1X2

Sotkamo2-Loimaa

1

2,00 operaattori poistettu

1X2

Turku-Roihu

1

1,60 operaattori poistettu

Moneyline

Lapua-Pori

1

2,30 operaattori poistettu

Yli/alle 11,5

Kankaanpää-Jyväskylä

alle

1,80 operaattori poistettu

1X2

Kankaanpää-Jyväskylä

1

1,95 Veikkaus

1X2

Kouvola-Hyvinkää

2

3,40 operaattori poistettu/operaattori poistettu

Yli/alle 12,5

Kouvola-Hyvinkää

yli

1,85 operaattori poistettu

1X2

Kempele-Jyväskylä

1

3,75 operaattori poistettu

moneyline

Kitee-Alajärvi

2

6,45 operaattori poistettu/operaattori poistettu

Valinta päivän parhaaksi pelikohteeksi: Kankaanpää-Jyväskylä alle 11,5 juoksua 1,80 operaattori poistettu