Swansea Cityllä ei todellakaan mikään hyvä kausi Englannin Valioliigassa, kun joukkuetta valmennettiin 2016-17 kolmen eri valmentajan voimin. Viime kauden kolmas valmentaja Paul Clements sai vihdoin edes kohtuullisia tuloksia aikaan joukkueen kanssa, ja Swansea City sai juuri ja juuri pitää paikkansa Valioliigassa. Tällä kaudella emme oikein vieläkään tiedä, onko Swansea City lintu vai kala, ja mihin suuntaan joukkue on menossa. Kun katsoo joukkueen historiaa, yleensä Swansea on sijoittunut edellisillä kausilla 10 parhaan joukkueen joukkoon, mutta viime kauden romahdus sijalle 15 oli myös meille yllätys. Nyt tällä pre-seasonilla Paul Clementin pitää hitsata joukkue kasaan jonkunnäköisten tulosten saamiseksi. Muuten hänestä tulee kuudes valmentaja, joka jättää tämän walesilaisjoukkueen kolmen vuoden sisään.

Pikafaktaa Swansea Citystä:

  • Kotikaupunki: Swansea, Wales
  • Kotistadion: Liberty Stadium, kapasiteetti 21,088 katsojaa
  • Perustamisvuosi: 1912
  • Sijoitus Valioliigassa viime kaudella: 15
  • Manageri: Paul Clement
  • Siirrot joukkueeseen: Cian Harries – Coventry City, Roque Mesa Quevedo – Las Palmas, Erwin Mulder – Heerenveen, Tammy Abraham – Chelsea FC (lainassa)
  • Siirrot joukkueesta: Jack Cork – Burnley, Bafetimbi Gomis – Galatasaray, Gerhard Tremmel – ei ole uusinut sopimusta, Marvin Emnes – sopimus päättynyt, Borja Baston – Malaga (lainassa), Jordi Amat – Real Betis (lainassa).

Kauden 2016 -17 tapahtumien historiaa…

Viime kausi oli yhtä kuohuntaa ja sekamelskaa tässä walesilaisseurassa: Jo tammikuussa 2016 räpistellyt seura palkkasi valmentajakseen italialaisen Francesco Guidolinin, joka sai pelastettua joukkueen tulevalle kaudelle 20116-17. Kausi kuitenkin alkoi huonosti, ja jo lokakuussa 2016 Guidolin sai potkut huonojen tulosten vuoksi. Tilalle palkattiin yhdysvaltalainen Bob Bradley, joka aikaisemmin valmensi USA:n jalkapallomaajoukkuetta. yhdentoista kierroksen jälkeen Bradley sai kuitenkin myös potkut alle kolmen kuukauden valmentamisen jälkeen, sillä tuloksia ei syntynyt, ja hän oli vain onnistunut raapimaan seuralle kahdeksan pistettä kasaan. Joukkue oli vähällä pudota liigasta, joten seuran hallitus päätti antaa amerikkalaiselle kenkää. Tilalle saatiin nyt englantilainen Paul Clement, ja tuloksia syntyikin heti, kun Swansea otti vierasvoiton Crystal Palacesta tuloksin 2-1. Clementin vaikutuksella ja koutsaamisella Swansea City voitti viisi ottelua kahdeksasta, kun tämä englantilaismies luotsasi joukkuetta ensimmäistä kertaa. Seura voitti keväällä vieraissa jopa Manchester Unitedin, ja tämän mahtavan loppukirin ansiosta pääsi liigataulukon sijalle 15.

Odotukset tälle tulevalle kaudelle 2017-18:

Tämän viimekautisen karmean turbulenssin ja vastoinkäymisten jälkeen, odotamme Clementin jatkavan samaan hyvään malliin. Joukkueella on paljon potentiaalia ja hyviä ominaisuuksia, jotta tällaista liigasta putoamisvaaraa ei enää jatkossa olisi. Joukkueessa olevat tähdet kuten Lukasz Fabianski, Fernando Lllorrente, Gylfi Sigurdsson ja ruotsalainen Martin Olsson oikealla ohjauksella saadaan varmasti suoriutumaan viime kautta paremmin. Emme oikeastaan tiedä mitä tältä joukkueelta voisi odottaa tulevalle Valioliigan kaudelle, mutta odotukset ovat ainakin korkealla sijoittumisen ja maalien suhteen niin fanien kuin seuranhallituksen puolelta.

Summer Tranfers Window, eli kesän siirtoikkuna

Swansea City on onnistunut värväämään tälle kaudelle muutaman pelaajan kuten vain 20-vuotiaan Cian Harrisin Coventry Citystä, joka jätti viime vuonna League Onen. Swansea jatkaa myös espanjalaispelaajien haalimista, Las Palmasista liittyi seuraan 28-vuotias kanarialaissyntyinen Roque Mesa, jolla on vankka kokemus keskikentällä pelamisesta espanjan La Ligassa. Huhuja liikkuu myös paljon liigassa, että islantilainen Gylfi Sigurdsson siirtyisi ehkä toisiin tehtäviin, ja että Everton olisi haalimassa itselleen Lasse Lagerbäckiä.

Ja miten tämä kaikki päättyy?

Uskomme kuitenkin vahvasti, että Swansea City tulee pysymään liigan listoilla, sillä joukkueella on aivan liian hyvät eväät Valioliigasta putoamiseen. Olemme myös sitä mieltä, että Swansean johdon pitäisi kyllä olla hieman kärsivällisempi, koska vanha totuushan on että hyviä tuloksia ei synny hetkessä, ja hyvien tuloksien saavuttaminen vaatii kovaa työtä ja aikaa. Jos Swansea haluaa sijoittua parmmin kuin kymmenen parhaan joukoon, tulee kaikkien palapelin palojen loksahtaa kohdalleen ja joukkueen tulee vetää yhtä köyttä sen kaikilla tasolla. Jäämme jännittämään nyt, onko se Paul Clemens, joka voi viedä tämän joukkueen seuraavalle tasolle.

Voit lähteä lyömään vetoa Swansea Citynkin peleihin Scandibetillä. Tältä monipuoliselta kasinolta löydät kohteet joka lähtöön, sekä livevedonlyönnin.

Suoraan Scandibetille tästä!