Veikkausliigan kauden 2010 kahdeksas kierros käynnistyy perjantaina ottelulla Tampere United – FC Lahti. TamUlla on heti mahdollisuus sekoittaa kärjen järjestystä, sillä voitolla tamperelaiset nousisivat jakamaan kärkisijaa HJK:n ja FC Hongan kanssa.

Honka pelaa oman ottelunsa lauantaina, HJK sunnuntaina ja kolmatta sijaa hallussaan pitävä KuPS maanantaina, joten kärjen järjestys elää läpi kierroksen takuuvarmasti.

Tampere United on tämän hetken kovakuntoisimpia ryhmiä ja hakee jatkoa hyvällä putkelleen perjantaina FC Lahden saapuessa vierailulle. Lahtelaiset avasivat kotipistetilinsä viime kierroksella, mutta vieraissa joukkue on esiintynyt vahvasti, eikä ole matkoillaan vielä tappiota kokenut.

Lauantaina FC Honka tähyää ykkössijalle vieraillessaan Oulussa. Pistekin AC Oululta riittää nostamaan espoolaiset ainakin vuorokaudeksi sarjataulukon kärkeen.

Sunnuntaina puolestaan viikonloppuun ykkösenä lähtevä HJK isännöi FF Jaroa. Kärkipään tuntumassa majailevat TPS ja JJK pelaavat HJK:n tavoin kotonaan ja vastustajat saattavat hyvin olla vaarallisempia kuin paperilla näyttää. IFK Mariehamn ja FC Inter ovat molemmat avanneet kauden odotuksiin nähden vaisusti ja hakevat tiukasti muutosta kurssiinsa.

Maanantaina sarjakolmonen KuPS matkaa MYPAn vieraaksi. Jos Honka ja HJK ovat kärsineet viikonloppuna pistemenetyksiä, on ykkössijakin kuopiolaisilla haarukassa. Juhlatunnelmaa Saviniemessä koetaan joka tapauksessa, sillä KuPS-kaksikko Miikka Ilo ja Esa Pekonen palkitaan Veikkausliigan toukokuun pelaajana ja valmentajana.

Kierros päättyy maanantai-iltana Vaasan Hietalahdessa kun myös kärkipaikkoja kolkutteleva Haka matkaa VPS:n vieraaksi.

Veikkausliigan 8. ottelukierros:

Pe 4.6. 19.00 Tampere Utd - FC Lahti, URHOtv La 5.6. 19:00 AC Oulu - FC Honka, URHOtv Su 6.6. 18:30 TPS - IFK Mariehamn Su 6.6. 18:30 HJK - FF Jaro Su 6.6. 18:30 JJK - FC Inter Ma 7.6. 18:30 MYPA - KuPS, Canal+ Sport 1 Ma 7.6. 20:30 VPS - Haka, URHOtv

Lähde: Veikkausliiga.com