Sotshi – Ampumahiihtoennakko:
Miesten 12,5km takaa-ajo
Maanantaina 10. helmikuuta kello 17:00

Takaa-ajoon lähdetään pikamatkalla syntyneiden aikaerojen mukaisessa järjestyksessä. Ammuntapaikkoja on neljä: ensin kaksi makuuammuntaa (taulun halkaisija 4,5cm) ja tämän jälkeen kaksi pystyammuntaa (taulun halkaisija 11,5cm). Ampumapaikalta tauluun on aina matkaa 50 metriä. Jokaisesta ohilaukauksesta rankaistaan 150 metrin mittaisella sakkokierroksella. Usein voittajat löytyvät siis sprinttikisan kärkipäästä. Kovat hiihtäjät pystyvät kuitenkin nousemaan kaukaakin kärkeen. Kilpailumuoto on ylivoimaisesti jännittävin, sillä varsin usein ratkaisu nähdään viimeisellä pystypaikalla tai loppukiritaistossa.

SUOSIKIT:

Martin Fourcade on osoittanut vuosien varrella, että hänellä ei pelipää pehmene. Ranskalainen ampuu usein viimeisellä pystypaikalla kylmähermoisesti kaikki taulut alas. Kova nimi on myös Emil-Hegle Svendsen, jonka viimeisen hiihtolenkin vauhti on yleensä päätä huimaavaa. Kotimaan edustajista vahvin on tasaisuuteen luottava Anton Shipulin, mutta ei kannata myöskään unohtaa Jevgeni Ustuygovia. Hänen härkämäinen olemuksensa tulee varsin usein mukaan kärkitaistoon viimeisellä lenkillä.

HAASTAJAT:

Haastajista täytyy mainita Ole Einar Björndalen, koska hän on luultavasti sprintin jälkeen hyvällä sijoituksella ja hänen hiihtovauhdillansa voidaan nousta kaukaakin takaa. Neljän ampumapaikan kilpailut eivät kuitenkaan ole suotuisimpia epävarmalle kuninkaalle. Saksan Simon Schempp sen sijaan on loistava ampuja ja jos hän on hyvissä asetelmissa sprintin jälkeen, tulee hänet ottaa pelikupongille. Itävallan Dominik Landertinger on todella tasainen kilpailija, mutta kenties podiumpaikkoja ajatellen liiankin tasainen?YLLÄTTÄJÄT:

Molemmat Böt (Johannes ja Tarjei) ovat myös takaa-ajossa vahvoja kovan hiihtovauhtinsa ansioista. Molempia vaivaa myös äärimmäisen epävarma ammunta. Tässä suhteessa nuorempi Jonathan on jopa lahjakkaampi, eikä häntä mitättömästä kokemuksestaan huolimatta voi pitää minään muuna kuin suurena kilpailijana.

Vedonlyönti:

Sprintin tuloksilla on niin suuri merkitys takaa-ajon tapahtumiin, että ennakkoon pelaaminen ei tunnu mielekkäältä.

Takaa-ajo cupin kymmenen parasta:

1. Emil Hegle Svendsen, Norja
2. Simon Schempp, Saksa
3. Martin Fourcade, Ranska
4. Ole Einar Björndalen, Norja
5. Simon Eder, Itävalta
6. Anton Shipulin, Venäjä
7. Dominik Landertinger, Itävalta
8. Johannes Bö, Norja
9. Jean Guillaume Beatrix, Ranska
10. Tarjei Bö, Norja

Etene AH-miehen seuraavaan ennakkoon tästä!  --> Naisten takaa-ajo: Tiistaina tippuu toinen mitali?
<-- Naisten sprintti: Sunnuntaina sataa Suomeen kultaa?