Tamba Bayssa rakennetaan järjestelmällisesti uutta, mutta menestys tulee vastaa kun hankitaan uusi pelinrakentaja?

Lähtökohdat kauteen: Tamba Bay nappasi viime kaudella seitsemän voittoa, häviten yhdeksän. Pudotuspelit jäivät jälleen haaveksi, eikä Buccaneers vakuuta tälläkään kaudella. 

NFC South 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Atlanta Falcons

13

3

0

81,3%

Carolina Panthers

7

9

0

43,8%

New Orleans Saints

7

9

0

43,8%

Tampa Bay Buccaneers

7

9

0

43,8%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Jäi runkosarjaan.

Viime kaudella seuraan päävalmentajaksi saapunut Greg Schiano muutti kurssin vanhan liiton opein: juoksuhyökkäys ja –puolustus kuntoon. Tämä riitti muuttamaan voittosaldon 4-12 muotoon 7-9, mutta on selvää, ettei tuo tyydytä Tampa Bayssa ketään enää tänä vuonna. Schiano ymmärtää, että nykyään on osattava pelata myös ilmassa. Siksi hän laittoi puolustuksen uuteen pakettiin hankkimalla loistavat kulma- ja takamiehet Darrelle Revisin, Johnathan Banksin, Dashon Goldsonin ja Mark Barronin. Myös laitahyökkäykseen tehtiin hankintoja, mutta kysymys kuuluu: kuka saisi pelinrakentaja Josh Freemanin heittämään pallon kohteeseen?

Hyökkäys: Tamba Bay lähtenee kauteen Josh Freeman pelinrakentajaan. Päävalmentaja Greg Schianoon kerta toisensa jälkeen vakuuttanut uskoaan Freemaniin. Freemanin itseluottamus on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa hukassa, eikä mies ole pystynyt johtamaan joukkojaan eteenpäin. Ilmassa ei ole merkkejä, miksi tekeminen muuttuisi tänä vuonna yhtäkkiä parempaan suuntaan. Kahdella viime kaudella ennätysmäiset 39 syötönkatkoon johtanutta heittoa kertoo olennaisen. Freemanin heittopeli sekä itseluottamus olivat välillä niin hukassa, että miestä kävi jo sääliksi.

Nyt pelin ei pitäisi tökkiä ainakaan laitamiesten väärien liikkeiden vuoksi. Seura hankki ryhmäänsä Vincent Jacksonin ja Mike Williamsin, jotka pystyvät voittamaan palloja omille huonommistakin heitoista. Molemmat kuuluvat ulompiin laitahyökkääjiin ja joukkueen ainoihin mahdollisiin pallon vastaanottajiin. Sisemmät laitahyökkääjät ovat lähinnä joukkueen täyteosastoa.

Juoksuosasto on sen sijaan viime vuodesta tuttua ja taattua kamaa, jotka pystyvät tarpeen tullen tietyissä peleissä myös vastaanottamaan heittoja. Mielenkiintoisin nimi on viime kaudella upean tulokaskauden pelannut Doug Martin, joka saattaa nostaa vielä tasoaan.

Puolustus: Tamba hankki puolustukseen miehiä juuri sinne missä oli suurin tarve. Viime kaudella Buccaneersin heittopeliä vastaan puolustaminen oli yksinkertaisesti pelkkä vitsi. Tänä vuonna Darrelle Revis ja Dashon Goldsonpyrkii paikkaamaan aukkoja. Revis oli ennen loukkaantumiskierrettään sarjan parhaita cornereita ja jos mies pääsee tuolle tasolle takaisin, voi Tamba Baylla olla tänä vuonna mahdollisuus voittaa pelejäkin. Juoksupeliä vastaan puolustaminen oli viime vuonna itse asiassa jopa sarjan kärkipäätä, joten puolustuksen kanssa ei tänä vuonna pitäisi olla ongelmia? Tietysti se tosiasia, että tällä kaudella joukkue selvästi panostaa tekemisessään heittopelipuolustukseen, voi haavoittaa vankkaa juoksupuolustusta. Jos viime kaudella hyväksi havaitut tavat saadaan kuitenkin sulautettua uuteen puolustukseen takaosastoon, ei Buccaneers antaudu helpolla.

Arvio: Puolustus saattaa yllättäen olla jopa sarjan parhaita ja hyökkäyksessä on potentiaalia aina pudotuspeleihin asti. Koska John Freeman ei kuitenkaan ole osoittanut mitään luottamuksen arvoisia merkkejä, on ennakkoarvio tyly: ei asiaa pudotuspeleihin.