Pohjois-Hämeen Hippos ry:n toiminnanjohtaja Harri Jussila on irtisanottu tehtävästään. Alla otteita lehdistötiedotteesta.

Ravivuoden 2011 tärkein tapahtuma oli Teivossa heinäkuun lopussa järjestetyt Kuninkuusravit. Pääosissa esiintyivät tietenkin suomenhevoset, jotka saivat osakseen valtavan huomion. Ennätysten kirjaamista ja uutta päivitystä tehtiin tapahtumassa joka saralla.

Yleisön määrä oli kahtena päivänä yli 54.000. Pelivaihto ylitti 3,5 miljoonaa euroa. Koskaan aikaisemmin ei Kuninkuusraveissa ole päästy vastaaviin lukemiin. Järjestäjien kannalta erityisen ilahduttavaa oli ratapelin huomattava osuus, mikä oli puolet kokonaisvaihdosta kumpanakin kilpailupäivänä. Ennakkoon budjetoidut vaihtotavoitteet ylitettiin näin ollen reilusti.

Kuninkaalliset kilvanajot toivat mukanaan myös ajallisia Suomen ennätyksiä. Ravikuningas Villihotin ja ravikuningatar I.P. Vipotiinan kirittäjät suorituivat myös mainiolla tavalla raskaasta kilpailu-urakasta. Kahden päivän aikana oli myös lömminverisillä hevosilla tiukkoja kisoja. Niiden tulostaso nousi myös korkealle. Erilaiset näytökset ja seremoniat nostattivat kaikkien tunnelmaa. Radalla pidetty iltajuhla Eppu Normaalin ryydittämänä antoi tilaisuuteen rokin rytmiä.

Verraton sää loi oivat puitteet raveille, joita oli valmisteltu jo useamman vuoden aikana. Monet ratkaisut oli tarkoin suunniteltu parhaan kokemuksen ja myös uusien näkemysten mukaan. Lopputulos oli hyvin toimiva ja myös taloudellisesti kannattava.

Kuninkuusravien järjestäminen vaatii monisatapäisen ja innostuneen joukon tehtäväänsä ymmärtäviä ravialan osaajia ja muita suurtapahtumasta aidosti kiinnostuneita toimijoita. Kaikkien panos oli Teivossakin tarpeen ja osaaminen oli riittävää. Aina voidaan löytää joitakin yksittäisiä parannuskohtia. Mutta Teivon konseptilla päästään jo aika pitkälle.

Päättyneen ravivuoden tulos olisi ilman Kuninkuusraveja ollut taloudellisesti huolestuttavan heikko. Vaikka toimintaa on yritetty kehittää ja toisaalta tehostaa jopa saneeraten, talouden vakiinnuttaminen ei ole onnistunut. Jatkossa voidaan joutua viela? kovaan kulujen karsintaan. Se saattaa merkitä myös palkintotason laskua. Joka tapauksessa toiminnan laajuutta ja monipuolista palvelua on määriteltävä uudelleen.

Tämän vuoden alussa tehdyt valtakunnalliset totopeliuudistukset eivät ainakaan toistaiseksi ole auttamassa Teivon tilannetta. Tästä syystä taloudellista sopeuttamista pitää tehostaa. Henkilöstön tehtäviä ja määrää joudutaan karsimaan, mistä seuraa väistämättä toiminnallisia paineita.

Kuninkuusravien järjestämiseen Teivossa varauduttiin ennalta myös henkilöstöä lisäämällä. Pohjois-Hämeen Hippos ry:n palvelukseen saatiin Kuninkuusravit 2011 -projektin vetäjäksii ja toiminnanjohtaksi Harri Jussila. Hän toi uusia näkemyksiä Kuninkuusravien ilmeeseen. Nyt vallitsevassa suhdanteessa Harri Jussilan vaativa tehtävä päättyy 30.4. Samalla toiminnanjohtajan tehtävien uudelleenjärjestely aloitetaan huhtikuun aikana.