Counter-Striken ystäviä hemmotellaan taas keskiviikkona illasta kello 20, kun ENCE kohtaa KOVA Esportsin Telian CS-liigan semifinaalissa. Suurena ennakkosuosikkina matsiin lähtevä ENCE palasi juuri Suomeen Yhdysvalloista.

Telian CS:GO-liigassa on mukana myös huippujoukkue ENCETelia Esports Seriesin viimeinen viikko on käynnissä ja pääsemme tänään illasta seuraamaan jännittävää semifinaalia ENCEn ja KOVA Esportsin välillä. Ottelun voittaja jatkaa matkaansa liigan finaaliin SJ Gaming -joukkuetta vastaan, joka pelataan perjantaina Savoy -teatterissa Helsingissä.

Kenellekkään ei tule yllätyksenä, että ENCE on selvä ennakkosuosikki tämän iltaiseen otteluun. Saamme kuitenkin nähdä, miten monen viikon reissaaminen turnauksesta turnaukseen Yhdysvalloissa vaikuttaa ENCEn tämän hetkiseen pelikuntoon. Uskomme kuitenkin, että ENCE tulee viemään tämän ottelun, mutta saamme nähdä kuinka paljon KOVA antaa kampoihin.

KOVA

Joonas "doto" Forss
Toni "STOVVE" Liukkonen
Lauri "pietola" Hietala
Nikita "Derkeps" Sirmitev
Samu "Uli" Leirilaakso

KOVA Esports pelasi viime perjantaina Helsinki REDS -joukkuetta vastaan puolivälierissä, mikä päättyi KOVAn tiukkaan 2-1 -karttavoittoon. Olemme ainakin huomanneet, että tämä joukkue ei ole tullut vain huvikseen ottelemaan, vaan lähtee hakemaan voittoa kovalla itsevarmuudella ja näytön halulla.

KOVAn joukkueesta löytyy myös todella paljon yksilötaitoa, mikä tulee auttamaan heitä ENCEä vastaan. Joukkueen jokaisen pelaajan pitää kuitenkin pelata parhainta peliä illan ottelussa, mikäli he aikovat päihittää maailman kolmanneksi parhaan tiimin ENCEn.

ENCE

Aleksi "allu" Jalli
Jere "sergej" Salo
Aleksi "Aleksib" Virolainen
Sami "xseveN" Laasanen
Jani "Aerial" Jussila

Maailman kolmanneksi parhain tiimi ENCE oli juuri kilpailemassa Yhdysvalloissa DreamHack Masters Dallas -turnauksessa ja pelasi itsensä finaaliin asti. Finaalissa kuitenkin tämän hetken maailman ykkönen Team Liquid voitti suomalaisjoukkueen 2-1 -karttalukemin. Juuri siis maailman parhaimpia tiimejä vastaan pelannut ENCE on varmasti kovassa vireessä.

Saamme kuitenkin nähdä miten kaikki tämä matkustaminen on voinut vaikuttaa pelaajien pelikuntoon, mutta joukkueen ei tarvitse kuitenkaan tässä ottelussa pelata kuin normaalia peliä, sillä vastassa ei kuitenkaan ole maailman kärkilistoilla oleva joukkue.

Näin pääset seuraamaan illan kamppailua

Illan jännitysnäytelmää pääset seuraamaan suomenkielisellä selostuksella MTV -palvelusta sekä englanniksi Telian Twitch.tv -kanavalta. Suomenkielisessä selostamossa tänään paikalla on tutut Kalle "gaLezki" Kareinen ja Tomi "Tombha" Rinne!

(Kuva: Alex Maxwell, DreamHack)