Telia Esports Series jatkaa kovaa vauhtia tahtiaan. Sarjassa pelataan tällä kaudella Counter-Strike: Global Offensive -tietokonepeliä ja Arena Of Valor -mobiilipeliä.

Suomalaisia Esports-faneja hemmotellaan tänä keväänä oikein urakalla, sillä Telia Esports Series tuo lajin jokaisen harrastajan olohuoneeseen. Myös Urheiluveikkaus raportoi entistäkin kattavammin Esportsista ja voitkin lukea koko kevään ja kesän ajan uutisia, ennakoita sekä eksklusiivisia haastatteluja. Jos siis e-urheilu kiinnostaa niin kannattaa ehdottomasti pysyä kuulolla ja tarkkailla uutissivustoamme.

Sarjan CS:GO -pelejä on mahdollista seurata suomeksi Subilta ja mtv -palveluista aina perjantaisin kello 21. Ohjelmaa juontavat tunnetut tubettajat Jaakko Parkkali sekä Eetu Pesonen eli Eeddspeaks, jonka omalla kanavalla on nähty jo vuosien verran myös pelisisältöä. Telia Esports onkin panostanut tosissaan sarjaan ja houkuttaa myös lajista tietämättömiä mukaan seuraamaan alati kasvavaa skeneä.

Innokkaimmat katsojat pystyvät seuraamaan myös tiistain kolmea peliä, jotka iskeytyvät eetteriin aina kello 20 alkaen. Sarjaa on myös mahdollista seurata englanniksi suoratoistopalvelu Twitchin kautta. Perjantain jaksoissa kilpailijat ovat paikan päällä studiossa, jolloin katsojat pääsevät tutustumaan heihin entistä paremmin. Myös Telia Esports Seriesin oma Youtube -kanava tarjoaa tarkemman kurkistuksen pelaajiin - kiitos laadukkaiden esittelyvideoiden.

Turnauksen kaikki runkosarja ottelut pelataan paras yhdestä kartasta formaatilla ja round robin tyylillä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kaikki lohkon tiimit pelaavat kaikkia vastaan. Jokaisesesta voitetusta ottelusta saa aina kaksi pistettä ja häviöstä yhden pisteen.

telia esports series sarjaCounter-Strike: Global Offensive palkintopotti

Sarjassa jokaisesta voitetusta ottelusta saa tienattua itselleensä 500 euron summan ja hävitystä ottelusta 100 euron summan, joten yksikään tiimi ei ainakaan jää tyhjin käsin. Pääpalkinnot taas jaetaan sijoituksien mukaan seuraavasti:

  • 1. 14 000 euroa
  • 2. 7000 euroa
  • 3. 3200 euroa

Arena of Valor

Älypuhelimella pelattavassa Arena of Valor -turnauksessa kilpailee myös kahdeksan eri tiimiä, josta jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Kaikki joukkueet joutuivat pelaamaan itsensä mukaan liigaan maaliskuussa pelattujen karsintojen kautta. Tässäkin turnauksessa on mukavat palkintopotit, jotka menevat seuraavanlaisesti:

  • 1. 3500 euroa
  • 2. 1500 euroa
  • 3. 800 euroa

Lisätietoa liigoista löydät Telia Esports Seriesin verkkosivuilta

Liigassa pelaavat joukkueet

Sarjaan suoran kutsun saivat Suomen kärjessä pelaavat tiimit ENCE, Helsinki REDS ja SJ Gaming. Kutsun saanut HAVU jättäytyi pois liigasta päällekkäin olevien aikataulujen vuoksi.