Suomalaisia Counter-Striken faneja hemmotellaan taas. Tänään illasta pelataan Telia Esports Seriesin ensimmäisen kauden finaali. Vastakkain ottavat Suomen tähtijoukkue ENCE ja SJ Gaming.

Telian CS:GO-liigassa on mukana myös huippujoukkue ENCETänään illasta luvassa on täyttä herkkua, kun Suomen kovimmat joukkueet ottelevat vastakkain Telian CS-liigassa. Finaali pelataan tänään perjantaina kello 21:00 Helsingin Savoy -teatterissa. Finaalin voittaja tulee ottamaan itselleen mukavan 14 000 euron potin ja toisella sijalla oleva saa 7 000 euron palkinnon.

SJ Gaming kampesi suoraan finaaliin 7-0 -runkosarjatuloksella, kun taas ENCE joutui taistelemaan finaalipaikasta KOVA Esportsin kanssa välierissä. Ottelu ENCEn ja KOVAn välillä päättyi odotettuun 2-0 -tulokseen, ENCEn voittoon, mutta KOVA ei päästänyt Suomen tähtijoukkuetta kuitenkaan helpolla.

Illan finaalissa ENCE ja SJ Gaming

ENCE ja SJ Gaming kohtasivat jo kerran liigan debyyttiottelussa, joka päättyi yllättäen SJ:n voittoon jatkoajalla 19-16 -lukemin. Pääsemmekin näkemään pystyykö SJ Gaming ottamaan voiton altavastaajana tästä paras kolmesta formaatilla olevasta finaalista.

Kenellekään ei tule yllätyksenä, että ENCE on selvä ennakkosuosikki tulevaan otteluun, mutta näemme tänään pystyykö SJ yllättämään heidät uudelleen. SJ Gamingin täytyy olla todella kovassa tikissä, jos he aikovat nostaa pokaalin, sillä ENCE taistelee aivan eri sarjassa.

Tämä on kuitenkin ainutlaatuinen näytönpaikka SJ Gamingille ja mikäli he saavat voitettua ENCEn, jäisi heidän nimi monen suomalaisen mieleen. Tässä vielä joukkueiden kokoonpanot:

ENCE
Aleksi "allu" Jalli
Jere "sergej" Salo
Aleksi "Aleksib" Virolainen
Sami "xseveN" Laasanen
Jani "Aerial" Jussila

SJ Gaming
Elias "Jamppi" Olkkonen
Jesse "KHRN" Grandell
Tony "arvid" Niemelä
Tuomas "SADDYX" Louhimaa
Mikko "xartE" Välimaa

Näin pääset katsomaan illan ottelua

Illan jännitysnäytelmää pääset seuraamaan suomenkielisellä selostuksella telkkarista Subilta, MTV -palvelusta sekä englanniksi Twitch.tv:stä.

(Kuvalähde: Telia Esports Series)