Pekka Rinne teki suomalaista historiaa NHL:ssä viime yön kierroksella. 

Nashville Predators kukisti vaivoitta St. Louis Bluesin lukemin 4-1 ja samalla Pekka Rinne kiilasi Miikka Kiprusoffin ohitse NHL:n suomalaisten maalivahtien voitoissa. 

Rinne on nyt virallisesti NHL:n historian voitoikkain suomalainen maalivahti lukemalla 320. Viime yön koitoksessa suomalainen torjui 22 kertaa ja voitto oli Rinteelle kauden yhdeksäs. Tällä hetkellä Rinteen päästettyjen maalien keskiarvo on 1.64 ja torjuntaprosentti .994. Rinne johtaa molempia tilastoja koko liigassa ja puolestaan voitoissa Rinne on jaetulla neljännellä sijalla. 

– Kauan sitten se ei ollut lähelläkään mielessäni. Kiprusoff oli todella paljon minua edellä ja pelasi erittäin korkealla tasolla silloin, kun minä vielä yritin taistella paikastani liigassa. Nämä ovat niitä asioita, joihin ei liiemmin keskity, mutta se on hienoa. Kun olet onnekas ja pysyt liigassa pitkään, niin tulet saavuttamaan tiettyjä virstapylväitä. Tämä on todellakin hieno sellainen, Rinne totesi ottelun jälkeen. 

Predatorseilla voitto oli kolmas perättäinen ja joukkue hoiti täydet pisteet rutiinilla. 

Avauserässä Frederick Gaudreau vei isännät 1-0 -johtoon maalinedustan kamppailutilanteen päätteeksi. Blues tasoitti Robert Thomasin osumalla, mutta tämä jäikin vieraiden illan ainoaksi maaliksi.

Toisessa erässä Filip Forsberg pääsi alivoimalla yksin karkuun, eikä tuhlannut paikkaansa, vaan ampui 2-1 -johtomaalin tarkalla rannelaukauksella. 

Päätöserässä Austin Watson pääsi yllättämään Bluesin maalivahdin tarkalla rannelaukauksella laidasta ja ottelun viimeisen maalin tyhjään verkkoon iski Ryan Ellis

Viimeisen 11 koitoksen aikana Predators on päästänyt enintään kaksi maalia ottelussa ja tämä näkyy, sillä voittojen myötä joukkue on noussut läntisen konferenssin kärkeen 33 pisteellä.