Harmaa on hyvä väri?

Lähtökohdat kauteen: Titans jäi viime kaudella vain kuuteen voittoon, häviten kymmenen muuta runkosarjan mittelöä. Pudotuspelit jäi näin haaveeksi ja tuloksena oli AFC etelälohkon kolmas sija.

AFC South 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

 Houston Texans

12

4

0

75%

Indianapolis Colts

11

5

0

68,8%

 Tennessee Titans

6

10

0

37,5%

Jacksonville Jaguars

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Jäi runkosarjaan.

Riittääkö seuralla kanttia ottaa tulevina vuosina isoja riskejä ja tavoitella NFL:n kärkeä? Päävalmentaja Dowell Loggains aloittaa kuudennen kautensa seurassa. Tyytyykö Loggains 8-8 päättyviin kausiin vai haluaako hän nousta Tennesseessä Super Bowl- mestariksi? Titansista on puuttunut röyhkeys. Joukkueessa on hyviä pelaajia, mutta ei persoonia. Joukkue ei petä, mutta se ei myöskään veny. Kaikki tämä tasaisuus on NFL:a kohtaan loukkaus, täällä on uskallettava iskeä tarpeen tullen kaikki keskelle ja toivoa että osuu! Jos ei osu, maksetaan velat pois ja yritetään seuraavalla kerralla uudestaan. Ei täällä vältellä epäonnistumista, vaan tavoitellaan onnistumista. Mr. Loggains, mitä näet kun lyöt golfia; kaksi valtavaa vesiestettä radan molemmin puolin vai kapean väylän vesiesteiden välissä, josta pallo menee mukavasti suoraan pisteelle?

Hyökkäys: Tennesseessä keskityttiin kauden alla hankkimaan nuoren pelinrakentajan Jake Lockerin tueksi lisämiehiä.  Hyökkäyksen linjaan hankittiin isolla rahalla Andy Levitre ja Chance Warmack sekä keskushyökkääjäksiShonn Greene. Titans perustanee pelinsä jälleen juoksupeliin, mutta todellinen menestys on täysin Lockerin kehityksen varassa. Kuinka korkealle tasolle 25-vuotias pelinrakentaja voi nousta? Locker saattaa olla juuri se uusi sysäys, joka vie Titansin keskikastista kohti ylempää tasoa. 25-vuotiaalla pelinrakentajalla on kuitenkin vielä kehittymistä rutkasti niin pelinopeuden kuin pelinluvun kanssa. Tennesseen juoksupelin tukipilari, Chris Johnson on loistava pallonkantaja. Tälle kaudelle Johnson saa myös tulitukea Shonn Greenestä. Titans myös vahvisti linjaansa Levitrellä ja Warmackilla nimenomaan juoksupelin tarkoituksiin. Miesten tehtävä on tehdä tilaa Johnsonille ja Greenelle. Quinn Johnson on myös poikkeuksellisen hyvä hankinta sisemmän laitahyökkääjän paikalle.

Puolustus: Harmaudesta puhuttaessa on kenties pakko mainita, että puolustuksen koordinaattorina toimii Jerry Gray. Titans puolustuksesta löytyy paljon lahjakkuutta, mutta ei niinkään kokemusta. Nuorehkolla ryhmällä on mahdollisuus nostaa tasoaan, mutta kauden menestyksen osalta on olennaista, kuinka paljon puolustus pystyy nostamaan tasoaan viime vuodesta? Joukkue ei saa jämähtää paikalleen ja tyytyä perussuorittamiseen. Puolustuksen linjassa Derrick Morgan on todellinen moniosaaja, eikä linja muutenkaan missään nimessä huono ole. Tukimies osasto ei välttämättä loista, mutta ei se petäkään. Tukimiehissä on valtava potentiaali ja kaiken mennessä he dominoivat vielä tässä sarjassa, mutta takakentällä alkaa ongelmat. Jos Gray löytää takakentälle ratkaisun, on Titans-puolustus valmis. Heittopuolustus oli viime kaudella kaamealla tasolla.

Arvio: Nuori mutta vuotta vanhempi puolustus ja tasainen juoksupeli tuovat useamman voiton. Vakiinnuttanut paikkansa keskikastissa tasaisena joukkueena, mutta ei yllä huipulle ennen kuin saa huippu pelinrakentajan. Ei asiaa pudotuspeleihin, tänäkään vuonna.