Sotshi – Ampumahiihtoennakko:
Naisten 10km takaa-ajo
Tiistaina 11. helmikuuta kello 17:00

Takaa-ajoon lähdetään pikamatkalla syntyneiden aikaerojen mukaisessa järjestyksessä. Ammuntapaikkoja on neljä: ensin kaksi makuuammuntaa (taulun halkaisija 4,5cm) ja tämän jälkeen kaksi pystyammuntaa (taulun halkaisija 11,5cm). Ampumapaikalta tauluun on aina matkaa 50 metriä. Jokaisesta ohilaukauksesta rankaistaan 150 metrin mittaisella sakkokierroksella. Usein voittajat löytyvät siis sprinttikisan kärkipäästä. Kovat hiihtäjät pystyvät kuitenkin nousemaan kaukaakin kärkeen. Kilpailumuoto on ylivoimaisesti jännittävin, sillä varsin usein ratkaisu nähdään viimeisellä pystypaikalla tai loppukiritaistossa. Kaisan hiihtovauhti tunnetusti riittää viimeisellä lenkillä, mutta kuinka vakaana kestää käsi neljä ammuntapaikkaa?

SUOSIKIT:

Vahvimmat hiihtäjät Kaisa Mäkäräinen ja Darya Domracheva ovat myös takaa-ajossa vahvoja. Kovin suosikki matkalle on kuitenkin Tora Berger. Norjalainen on äärimmäisen kova kilpailija ja ylivoimainen viimeisellä hiihtolenkillä. Dieselkone hyrrää sitä paremmin, mitä pidemmälle hiihdetään.

HAASTAJAT:

Tsekin Gabriela Soukalova sekä Norjan Synnove Solemdal ovat myös kovia takaa-ajajia. Soukalovan ammunnassa on kuitenkin ollut viime maailmancupin kilpailuissa ongelmia. Mielenkiintoisimmat nimet löytyvät Ukrainasta: Valj Semerenko ja Olena Pidhrushna ovat molemmat monipuolisia sekä todella tarkkoja ampujia. Jos asetelemat sprintin jälkeen ovat suotuisat, naiset taistelevat mitaleista.YLLÄTTÄJÄT:

Andrea Henkel. Piste. Uskomattoman uran tehnyt saksalainen on jälleen yllättänyt kaikki ja laittanut itsensä huippukuntoon. Jo pari vuosikymmentä huipulla kilpaillut rautaneito on voittanut olympiakultaa, neljä maailmanmestaruutta ja MM-hopeaa. Todella vahva ampuja on parhaimmillaan normaalimatkalla, mutta jos sprintti menee hyvin, taistelee saksalainen jopa voitosta.

Vedonlyönti:

Sprintin tuloksilla on niin suuri merkitys takaa-ajon tapahtumiin, että ennakkoon pelaaminen ei tunnu mielekkäältä.

Takaa-ajo cupin kymmenen parasta:

1. Kaisa Mäkäräinen, Suomi
2. Tora Berger, Norja
3. Tiril Eckhoff, Norja
4. Gabriela Soukalova, Tsekki
5. Valj Seremenko, Ukraina
6. Irina Starykh, Venäjä (Kärähti dopingista juuri kisojen alla!!!)
7. Darya Domracheva, V-Venäjä
8. Olga Vilukhina, Venäjä
9. Andrea Henkel, Saksa
10. Franziska Preuss, Saksa

Siirry AH-miehen seuraavaan ennakkoon tästä!  --> Miesten normaalimatka: Olympiakisojen mielenkiintoisimmat lähtökohdat? <-- Miesten takaa-ajo: Kaikki ratkeaa viimeiseen pystyyn?