operaattori poistettuin jääkiekkoasiantuntija, viisinkertainen Stanley Cup-voittaja Esa Tikkanen uskoo Pikkuleijonissa olevan mitaliainesta.

Tikkasen mukaan kahden ennakkosuosikin Kanadan ja Venäjän takana taistelu himmeimmästä mitalista on kovaa.

- Nuorten kisoissa ratkaisevat joukkueen yhtenäisyys ja tasaisuus. Tänäkin vuonna mestaruudesta tappelevat vahvimmin Kanada ja Venäjä. Niiden takana Suomella, Yhdysvalloilla ja Ruotsilla on kaikilla erittäin hyvät mahdollisuudet mitaleille, ja pienet asiat ratkaisevat. Suomi on kisojen musta hevonen: jos palaset loksahtavat kohdalleen, kaikki on mahdollista. Uskon hyvään tulokseen, mutta ensin on kuitenkin päästävä jatkoon alkulohkosta, joka on todella kova, Tiki ennakoi.

- Meillä on kasassa erittäin hyvä ryhmä. Hyökkäyspää on kivikova, erityisesti maalintekoketjujen osalta. Ykkösen Markus Granlund–Mikael Granlund–Teemu Pulkkinen ovat seurajoukkueissaan avainrooleissa, ja heidän johtamansa ylivoimapeli on täysin kriittinen tekijä Suomen menestyksen kannalta. Näiltä miehiltä voi odottaa tuhoisaa jälkeä. Kakkosketju Joonas Donskoi–Miikka Salomäki–Joel Armia on myös todella kovaa tavaraa. Aleksander Barkov Jr:n ja Alexander Ruutun kolmonen omaa myös erinomaista potentiaalia. Suomen pelaajiston laaja kokemus SM-liigapeleistä on kullanarvoinen asia. Näissä kisoissa ei voi pärjätä, jos ei ole kovia miesten pelejä alla, sanoo nuorten MM-kisahistorian suomalainen pörssikärki vankalla kokemuksellaan.

- Puolustuspää on pieni kysymysmerkki. Heikkoja lenkkejä siitä ei löydy, koossa on tasainen pakisto, mutta tähdet puuttuvat. Bluesin Jani Hakanpää on ehdoton tukipilari. Maalivahtipelin on myös onnistuttava täydellisesti.

"Raipe tuntee arvoturnaukset"

Tiki luottaa Suomen penkin takana seisovaan Raimo Helmiseen, joka on arvokisavalmentajana kokematon.

– Valmennukseen homma ei varmasti kaadu. Raipe on erittäin rauhallinen valmentaja, joka toisinaan myös tulistuu tilanteen vaatiessa. Turnauksen alussa hänkin on varmasti hieman hermostunut, mutta Suomen penkin takana draivi on taatusti yhtä kova kuin pelaajillakin. Raipe on pelannut niin monta arvoturnausta, että tietää pienten asioiden ratkaisevan ja pitää niistä varmasti huolta, Tiki vakuuttaa.

Suomi kohtaa avauspelissä Kanadan. Tiki muistuttaa, että pää on pidettävä kylmänä Edmontonin huutomyrskyssä.

– Täysi tupa luo peliin hurjan tunnelman, ja Kanada tulee kovaa päälle. Leijonien on pelattava siitä huolimatta rohkeaa ja järkevää peliä. Pitää luottaa omaan tekemiseen, tehdä ratkaisuja ja olla röyhkeä. Samaa kiekkoa siellä pelataan kuin liigassakin, ja jokaisen jätkän pitää nauttia näistä hienoista peleistä ja kasvaa uusiin mittoihin, Tikkanen valaa uskoa pikkuleijoniin.

Uskotko Suomen mitaliin? operaattori poistettu tarjoaa tällä hetkellä rahasi takaisin 2,05-kertaisen, mikäli näin tapahtuu.

Lue lisää Tikin mietteitä ja tutustu operaattori poistettuin tarjontaan täältä >>