SM-liigan runkosarjasijoitukset ratkeavat tänään. Pelissä on paitsi kuutospaikka, myös puolivälieräparit. operaattori poistettuin lätkäasiantuntija, stadin kiekkolegenda Esa "Tiki" Tikkanen tietää, etteivät Helsingin joukkueet kohtaa mielellään toisiaan vielä ensimmäisellä kierroksella.

 

 

 

Tiki ennusti kaksi viikkoa sitten, että runkosarjan loppujärjestys on seitsemän kärjen osalta KalPa, Pelicans, IFK, JYP, Ässät, Jokerit ja Kärpät. Ennen illan viimeistä kierrosta näyttää siltä, että järjestys toteutuu. Tämä tarkoittaisi IFK:n ja Jokereiden kohtaamista toista kertaa peräkkäin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

 

- IFK haluaa vielä nousta kakkossijalle, jotta Jokerit ei tulisi vastaan ensimmäisellä kierroksella. Samaa toivoo myös Jokerit: nämä joukkueet eivät todellakaan halua kohdata toisiaan vielä puolivälierissä. Joukkueet kunnioittavat toisiaan erittäin paljon ja tietävät, kuinka kovan vastuksen paikallisvastustaja tarjoaisi. Kyllä tätä sarjaa toivotaan enemmän kuin mitään muuta, luvassa olisi taatusti viime vuoden tapaan upeaa jääkiekon juhlaa, mutta mieluummin vasta välierissä tai finaaleissa. Lopultahan kaikki pitää voittaa, viiden Stanley Cupin mies linjaa.  

 

Tikin mukaan sarjataulukkoa luetaan aamujäillä tarkkaan myös Oulussa.

- Kärjen odotetut sijoitukset vaikuttavat myös Kärppiin: en usko, että joukkuetta harmittaisi hirveästi 7. sijalle jääminen, jos se tarkoittaisi IFK:n välttämistä.

 

Tikin vinkit illan ratkaisuotteluihin:

 

Blues-Jokerit: Blues pelaa kotiedusta sääliplayoffseihin, tosin voittokaan ei välttämättä riittäisi siihen. Jokereille putoaminen kuuden joukosta olisi pienoinen katastrofi. Jokerit tulee tähän otteluun rajulla vauhdilla ja kovemmalla voitonhalulla. Uskon vierasvoittoon.

JYP-Kärpät: Kierroksen paras ottelu. JYP voi nousta vielä maalierolla IFK:n ohi, ja Kärpillä on mahdollisuus kuudenteen sijaan. Mutta haluaako Kärpät IFK:ta vastaansa? JYP on kovassa kunnossa, ja raapii tiistain kierroksen tapaan voittoja vähän heikommallakin pelillä. Uskon JYPin päättävän runkosarjan kotivoitolla ja Kärppien päätyvän Villi kortti -kierrokselle.