Viisinkertainen Stanley Cup -voittaja ja jääkiekkoleijona nro. 143 Esa Tikkanen luo tuttuun tapaan katsauksensa SM-liigakierrokselle operaattori poistettuilla.

Tikin vinkit tiistain SM-liigakierrokselle:

Ilves-Kärpät: Kärpät on nousukunnossa, takana kaksi vakuuttavaa voittoa Jokereista.Puolustus on tällä hetkellä erittäin tiivis Ville Mäntymaan ja Oscar Eklundin palattua kokoonpanoon. Maalivahtipeli toimii, ja hyökkäyksessä Jari Viuhkola jakoi Jokereita vastaan muutaman ratkaisevan namupassin, joista hänet tunnetaan. Ilveskin haki upean taisteluvoiton Lappeenrannasta, ja se tuo varmasti lisähenkeä. Kärpät on kuitenkin tällä hetkellä vahvempi, tähän kakkonen.

Jokerit-Tappara: Jokereiden pakka alkaa olla sekaisin. Kärppiä vastaan kaksi tehotonta esitystä, ja turhautuminen näkyy esimerkiksi Janne Lahden otteissa. Viime kauden maalikunkku otti täysin typerän jäähyn Oulussa ja katkaisi Jokereiden takaa-ajon. Myös Ilari Filppula on kadonnut rivimiehen tasolle. Jokerit kuitenkin hallitsi erityisesti toista erää Oulussa suvereenisti, ja jos paikoista isketään maalit, pisteitäkin tulee. Laitan tähän varman ykkösen.

Lukko-Blues: Lukko on ollut vaisu. Perttu Lindgren takoo pisteitä, mutta muu joukkue ei ole samalla tasolla. Blues kärsi pitkästä aikaa tappion KalPaa vastaan, mutta uskon joukkueen palaavan Raumalla voittojen tielle. Kakkonen.

Pelicans-Ässät: Kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Ässät kärsi yllättävän kotitappion Tapparalle, muttavieraissa tahti on ollut huimaa. Pelicans tulee tähän otteluun kovaa, mutta uskon Ässien pistävän kampoihin. Tähän risti, jatkoille mennään.

SaiPa-HIFK: SaiPa hävisi karulla tavalla maalikarkeloissa Ilvekselle. IFK:lla alla kaksi tappiota, ja nyt on kasvojenpesun paikka. IFK hakee voiton kovavireisten kärkipelaajiensa turvin.

TPS-KalPa: TPS:n ulkomaalaiset ovat juuri nyt liekeissä, ja KalPakin joutuu koville. En usko kuopiolaisille löytyvän kuitenkaan vielä voittajaa, kakkonen.

Ilves-Kärpät 2Jokerit-Tappara 1Lukko-Blues 2, tulosveto 2-4Pelicans-Ässät XSaiPa-HIFK 2TPS-KalPa 2

Laita rivit sisään ja lue lisää Tikin mietteitä mm. HIFK:n maalivahtitilanteesta!