operaattori poistettuin jääkiekkoasiantuntija, viisinkertainen Stanley Cup -voittaja Esa Tikkanen antaa jälleen analyysinsä illan SM-liigakierroksesta.

 

Tikin vinkit tiistain liigakierrokselle:

 

 

Kärpät-Ässät: Huikea peli Oulussa. Kärppien on käytännössä pakko voittaa, jos se aikoo kuuden sakkiin. Ässät tappelee kotiedusta, mutta voi edelleen pudota myös kuuden kärjen ulkopuolelle. Ässät oli todella vahva Jokereita vastaan. Kärpillä taas on allaan pari tappiota, joskin erinomaisesti pelanneita SaiPaa ja Jokereita vastaan. Tasainen peli, jota kumpikaan ei halua hävitä. Risti, jatkoille mennään. Tulosvetoon 3-3.

 

KalPa-SaiPa: IFK:ta vastaan näkemäni SaiPa oli erittäin hyvä, ja koki harmittavan tappion rankkareilla. Peli oli yksi parhaista pitkään aikaan näkemistäni, ja SaiPa pelasi hyvää kiekkoa lukuun ottamatta typeriä jäähyjä. KalPa haluaa runkosarjan voiton, SaiPa pelaa elämästä ja kuolemasta. Odotan erittäin tarkkaa peliä. KalPa on ennakkosuosikki, mutta minä hakisin kierroksen namupalana vierasvoittoa hyvällä kertoimella.

 

Jokerit-JYP: Jokerit näytti erittäin vahvalta Kärppiä vastaan, mutta Porissa joukkue sukelsi. Osasyy tähän voi olla se, että sairastuvalta palanneet kärkimiehet Ilari Filppula ja Janne Lahti eivät olleet vielä riittävän hyvässä kunnossa back-to-back -peleihin. JYP pelaa tällä hetkellä joukkueena erittäin hyvin, ja ykköstähtinä loistavat Eric Perrin ja Sami Vatanen. Vatanen on pelannut loukkaantumisensa jälkeen hienoa kiekkoa, ja varsinkin tällä hetkellä nuori mies liitää kaukalon päästä päähän kuin Reijo Ruotsalainen konsanaan. Hänen mukanaolonsa tekee JYPistä selvästi paremman joukkueen. Odotettavissa on erittäin tasainen ottelu. Jokereiden sairastupa on tyhjentynyt, ja joukkue pelaa kotihallissa erittäin fyysisesti. Minä uskon kotivoittoon.

 

Kärpät-Ässät X, tulosveto 3-3Lukko-Blues, 1KalPa-SaiPa 2Tappara-HIFK 2Jokerit-JYP 1TPS-Pelicans 2HPK-Ilves 1