Sotshi – Ampumahiihtoennakko:
Naisten 15km normaalikilpailu
Perjantaina 14. helmikuuta kello 16:00

Normaalikilpailuun lähdetään 30 sekunnin välein. Ampumapaikkoja on neljä: ensin makuupaikka (taulun halkaisija 4,5cm), sitten pystypaikka (taulun halkaisija 11,5cm), sitten jälleen makuupaikka ja viimeisenä taas pystypaikka. Matkaa ampumapaikalta taululle on aina 50 metriä. Ohilaukauksesta rankaistaan minuutin aikasakolla. Tämä tekee kilpailumuodosta otollisen tarkoille ampujille ja kovavauhtiset, epävarmat ampujat menettävät pelin usein jo alkumatkalla.

SUOSIKIT:

Andrea Henkel. Piste. Uskomattoman uran tehnyt saksalainen on jälleen yllättänyt kaikki ja laittanut itsensä huippukuntoon. Jo pari vuosikymmentä huipulla kilpaillut rautaneito on voittanut olympiakultaa, neljä maailmanmestaruutta ja MM-hopeaa. Todella vahva ampuja on parhaimmillaan normaalimatkalla.

Ukrainalaiset ovat tunnetusti vahvoja ampujia. Semerenkon kaksoissisarukset Vita ja Valj ovat normaalimatkalla todella varteenotettavia menestyjiä. Ranskan Marie Laure Brunet on koko lajin varmin ampuja, mutta hänen hiihtovauhtinsa ei ole edellisten vuosien tasolla.HAASTAJAT:

Kovat hiihtäjät Darya Domracheva, Tora Berger ja Kaisa Mäkäräinen jäävät normaalimatkalla haastajan rooliin. Väliaikamatka ei muutenkaan suosi vahvoja hiihtäjiä, kuten letkassa hiihdettävät matkat.

YLLÄTTÄJÄT:

Normaalimatka on juuri se kilpailu, missä nähdään eniten yllätyksiä. Vahvalla ammunnalla usealla nimellä on mahdollisuudet mitaleille. Jos olosuhteet menevät heikoiksi tuulen tai sateen takia, nousee yllätysmomentti entisestään.

Vedonlyönti:

Myös naisten puolella kovavauhtiset hiihtäjät ovat aivan liian yliarvostettuja. Paras kohde on Henkel, mutta muitakin loistoideoita löytyy:

Voittaja:
Vita Semerenko 40,00 operaattori poistettu Valj Semerenko 30,00 operaattori poistettu Marie Laure Brunet 30,00 operaattori poistettu Andrea Henkel 20,00 operaattori poistettu
Mitali:
Vita Semerenko 12,50 operaattori poistettu Valj Semerenko 9,00 operaattori poistettu Marie Laure Brunet 5,50 operaattori poistettu Andrea Henkel 5,50 operaattori poistettu
Normaalimatkan cupin kymmenen parasta:

Maailmancupissa kilpailtiin niin vähän normaalimatkaa, että tälle listalle on turha antaa suurta arvoa..

1. Gabriela Soukalova, Tsekki
2. Darya Domracheva, Valko-Venäjä
3. Anastasia Kuzmina, Slovakia
4. Nadizda Skardino, Valko-Venäjä
5. Franziska Hildebrand, Saksa
6. Marie Laure Brunet, Ranska
7. Dorothea Wierer, Italia
8. Valj Semerenko, Ukraina
9. Tora Berger, Norja
10. Tiril Eckhoff, Norja

Siirry AH-miehen seuraavaan ennakkoon tästä!
--> Miesten yhteislähtö: Valtavan urakan henkilökohtainen päätös! <-- Miesten normaalimatka: Olympiakisojen mielenkiintoisimmat lähtökohdat?