Jääkiekon SM-liigan hallitseva mestari JYP on aloittanut yhteistyön rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Tommi Mäkisen kanssa. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Urheilupuolella JYP haluaa oppia lisää voittamisen kulttuuria maailmanmestari Mäkiseltä, ja Tommi Mäkinen Racing Team haluaa puolestaan saada lisää joukkuepelin vahvuuksia omaan toimintaansa.

- Jyväskylä on profiloitunut vahvasti ralli- ja jääkiekkokaupungiksi. On hienoa, että tämä voimavara voidaan nyt yhdistää uudella tavalla. On varma, että tässä tapauksessa yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi. Tämä jos mikä on poikkitaiteellista urheilun yhteistoimintaa, kertoo JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni seuran verkkosivuilla.

Tommi Mäkinen näkee yhteistyössä JYPin kanssa paljon mahdollisuuksia.

- Meillä molemmilla on erilaista urheilullista ja markkinoinnillista osaamista, jonka yhdistäminen on erittäin kiinnostavaa. Uskon, että rallikokemuksestani on ammennettavissa henkistä pääomaa myös jääkiekkoilijoille. Ralli ja jääkiekko vaativat molemmat uskallusta, nopeaa ja oikeaa reagointia ja ratkaisuja. Lisäksi voittamisen henkiset vaatimukset ovat varmasti aika lailla samoja lajista riippumatta, sanoo Tommi Mäkinen.

Mäkisen mukaan rallitiimit voivat hyvinkin saada monia asioita toimintansa edistämiseen jääkiekkojoukkueelta.

- Vaikka rallikin on kovaa tiimityötä, niin jääkiekossa ammattimainen ja kova arki koko ajan saman ryhmän kanssa hioo varmasti ryhmädynamiikan tasolle, jota kannattaa meidänkin hyödyntää.

JYPin päävalmentaja Risto Dufva on tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta.

- Kaikki viisaus ei todellakaan ole meillä. Nelinkertaista rallin maailmanmestaria kannattaa jokaisen jyppiläisen kuunnella tarkalla korvalla, sillä meidänkin toimintamme seuraava taso on vakiinnuttaa paikkamme suomalaisen jääkiekon huipulla ja se on tunnetusti vaikeampaa kuin huipulle nouseminen, toteaa Dufva.

Urheilupuolen lisäksi Tommi Mäkinen Events ja JYP aloittavat markkinoinnillisen yhteistyön, jolla edistetään Tommi Mäkinen Eventsin palvelujen tunnettuutta SM-liigayleisön piirissä. Osapuolet markkinoivat myös yhteistä elämystuotetta, johon kuuluu esimerkiksi vauhdikas rallikyyditys päivällä ja sen päälle kiekkoelämys JYPin kotiottelussa.

Lähde: jypliiga.fi