Kyynärpääiskut eivät ole kaikista yleisimpiä, kun puhutaa puhtaista tyrmäyksistä. Liikkeen hiominen vie aikaa ja vastustajan totaalinen pysäyttäminen kyseisellä iskulla on haastavaa, mutta oikein suoritettuna erittäin tehokasta. 

Vapaaottelussa kyynärpäitä yleensä käytetään matossa vastustajien viiltämiseen ja pehmittämiseen. Parhain esimerkki lienee Jon Jones ja tämän kuuluisat mattoiskut kyynärpäillä. Vuosien saatossa olemme kuitenkin nähneet mitä erikoisempia keinoja hyödyntää kyynärpäitä vapaaottelussa ja viimeisin näistä tapahtui viikonloppuna Yair Rodriguezin ja Chang Sung Jungin ottelussa. 

Kyseinen tyrmäys onkin listallamme heti suoraan viidentenä. 

5. Yair Rodriguezin viimeisen sekunnin tyrmäys


Rodriguez teki itsestään pienimuotoisen legendan UFC:n historiaan viikonloppuna. Kyseessä oli promootion 25-juhlavuoden tapahtuma Denverissä, josta koko promootio sai alkunsa. Mikäpä olisi ollutkaan parempi tapa paketoida seremoniallinen tapahtua, kuin viimeisen sekunnin kyynärpäätyrmäys? 

 

4. Dong Huyn Kim ja takakierteinen kyynärpää

Dong Huyn Kim loksautti leukoja huolella tällä suorituksella. Vastustaja John Hathaway oli lupaava ottelija Iso-Britanniasta ja saapui mittelöön kolmen ottelun voittoputkessa, mutta "Stun Gun" osoittautui liian kovaksi haasteeksi. Jos mietitte, että miltä näyttää täydellisesti suoritettu takakierteinen kyynärpäätyrmäys, niin sallikaa Kimin demonstroida. 

 

3. Matt Brown mittaa ja tiputtaa Diego Sanchezin 

Yksi UFC:n viihdyttävimpiä ottelijoita on eittämättä Matt Brown. "The Immortal" tykkää niittää paljon tuhoa terävillä kyynärpäillä ja uran ehkä brutaalein yhden iskun tiputus nähtiin hänen viime ottelussa Diego Sanchezia vastaan. Brown painosti Sanchezin häkin seinää vasten, mittaili hetken osumaa ja entinen ykköshaastaja tipahti elottomana kanveesiin. 


2. Kuka ihmeen Anderson Silva? 

Harva tiesi vielä vuonna 2006, että kuka on Anderson Silva. Ennen legendaarista uraa UFC:ssä, Silva kierteli eri promootioita maailmalla, kuten Euroopassa ja Japanissa. Yksi Silvan ikimuistoisempia UFC:n ulkopuolella tapahtuneita tyrmäyksiä todistettiin Lontoossa Tony Fryklundia vastaan. 

Silva sovelsi erikoista tekniikkaa kyynärpäällä ja tyrmäsi Fryklundin todella tylysti. Kaksi kuukautta myöhemmin Silva debytoi UFC:ssä ja samalla alkoi myös kuuden vuoden voittoputki. 

 

1. Gary Goodridgen armoton sarja kyynärpäitä

Vanhan liiton UFC tarjosi rutkasti ikimuistoisia hetkiä, jotkut surkuhupaisia ja jotkut äärimmäisen väkivaltaisia. Gary Goodridge osoitti tuolloin ensimmäistä kertaa suuren yleisön edessä, että millaista tuhoa kyynärpäillä parhaimmillaan saa aikaiseksi. Vastustaja Paul Herrera joutui ottelun alussa välittömästi Goodridgen krusifiksiin ja tästä seurasi sarja jumalattoman kovia kyynärpäitä Herreran päähän toistuvasti. Ottelu kesti 13 sekuntia.