Veikkausliigassa neljäntenä majailevan TPS:n Mika Ääritalo teki paluun pelikentälle yli kahdeksan kuukauden tauon jälkeen noin viikko sitten Lohjalla Åbo IFK:n riveissä. Pahasta polvivammasta toipunut hyökkääjä myöntää astelleensa kentälle pieniä perhosia vatsassaan.

- Pelikentälle paluu pitkästä aikaa jännitti vähän ja ottelun ensimmäiset viisi minuuttia menivätkin vähän ihmetellessä. Pikku hiljaa oma peli kuitenkin lähti käyntiin ja sain onnistumisia. Siinä pelissä ainakin pärjäsin ihan hyvin ja ottelusta jäi kaikin puolin positiivinen olo.

Lohjan Palloa vastaan pelatussa ottelussa Ääritalo viihtyi kentällä 55 minuuttia ja viimeisteli niissä tehot 1+1.

- Tehojen puolesta onnistuin pelissä ihan hyvin, mutta olisin silti halunnut auttaa joukkuetta enemmän.

Ottelu päättyikin ÅIFK:n karvaaseen 5-2 tappioon. Ääritalon rinnalla kokoonpanossa koreili TPS:n edustusjoukkueesta Kalle Mäkinen ja Alban Ferati.

- Joukkueeseen ei ollut ollenkaan vaikea mennä mukaan, sillä siellä oli paljon vanhoja tuttuja ja TPS:n junnuja, joten rinki ei tuntunut ihan uudelta. Tuttu valmentaja John Allen auttoi myös paljon.

Perjantaina on vuorossa Ärtsin koticome-back, kun mies pukee toistamiseen kanarialintujen paidan päälle Urheilupuiston yläkentällä klo 19.30 ottelussa Pirkkalan Jalkapalloklubia vastaan. Kakkosessa pelaavan Åbon kausi on alkanut takkuillen ja joukkue pitää tällä hetkellä sarjan häntäpäätä.

- Toivottavasti pystyn tänään pelaamaan enemmän kuin viimeksi. Åbolle tämä on todella tärkeä peli ja tässä ollaan ns. pakkovoiton edessä.

Ääritalo palasi TPS:n edustusjoukkueen treeneihin mukaan pari viikkoa sitten ja kaikki on sujunut miehen mukaan hyvin.

- Kaiken olen pystynyt treeneissä tekemään ja siten kaikki näyttää olevan kunnossa ja ihan aikataulussa. Oli kyllä helpotus päästä joukkueen mukaan ja ilmapiiriin takaisin.

Lähde: Veikkausliiga