Tapani Huopanan valmentama Turoveli vei Suomen Cupin 15 000 euron ykkösrahat. Hannu Hietasen ajokki haki kärkipaikan heti alussa ja vei lopulta ylivoimaisen voiton. Rapin Aatos laukkasi viimeisessä kaarteessa ja menetti siinä viimeistään haaveet voitosta. Esa Holopaisen ajokki nousi kuitenkin toiseksi.

- Pruuvistartin jälkeen hevonen tuntui paremmalta kuin viimeksi. Ruuna oli rauhallinen koko ajan ja säästi kaikki voimansa kilpailuun, ohjastaja Hannu Hietanen kommentoi lähdön jälkeen voittajasta.

 

Turovelin valmentaja Tapani Huopana kertoi, että tähän kilpailuun oli tähdätty erityisesti. Hevonen ei ollut aiempiin startteihin niin hyvä, koska oli ollut löysemmällä laitolla ennen niitä.

 

Best Ladyssä Alien Lady otti heti alussa luulot pois kilpasiskoiltaan. Mika Forssin ajokki veti matkalla tasaisen reipasta vauhtia ja kuolemanpaikalla juossut Amazing Soul ja kumppanit pysyivät lopussa varmasti takana.

- Odotin tammalta paljon karsintajuoksun perusteella. Tamma oli rauhallinen ja keskittyi kilpailuun. Kaikki vaikuttaa nyt hyvältä ja tammalla kilpaillaan ainakin tämä vuosi, Alien Ladyn valmentaja Tuomas Korvenoja iloitsi voitosta.

 

Kylmäveristen avoimessa ryhmässä Boker ajoi alusta heti eteenpäin ja pääsi vasta ensimmäisen takasuoran lopussa johtopaikalle Tementerin pullatessa johtopaikalla. Reippaasta ensimmäisestä kilometristä huolimatta Boker piti lopussa voittoon. Tähen Tuuri kiri hyvin toiseksi niukasti ennen Tementeriä.

- Koivunen ei halunnut antaa keulapaikkaa pois ja alku meni pitkäksi. Boker ei meinannut osata vastata kavereille, kun ne jäivät lopussa niin ulos, mutta voitto oli varma ja hevonen on menossa parempaan päin koko ajan, Esa Holopainen kommentoi ajokistaan.

 

Kolme seuraavaa T75-voittajaa tuli johtopaikalta. Sunnuntaina Porissa laukannut Flash The Victory, Risto Tupamäen valmennustallin Vippaskonsti, sekä kauden neljännen voiton ottanut Brave Eight olivat seuraavissa kohteissa parhaat.

 

Toto75-päätöskohteessa tauolta palannut Buck Boko kiertyi 1200 metriä jäljellä johtavan rinnalle. Markku Niemisen ajokki prässäsi johtopaikalle noin 800 metriä jäljellä ja irtosi helppoon voittoon. Merlino Grif kiri kakkoseksi. Suosikki Tommorowland hylättiin liikojen laukkojen takia.

- Hevosen tämän päivän kilpailua mietittiin, sillä hevosen kavio halkesi lämmityksen jälkeen, mutta se ei ontunut sitä. Hevonen lähti nyt liikkeelle aika hyvin, eikä jäänyt lähdössä niin kuin ennen. Hevosella on hyvä jakso ja haluaa voittaa, meillä on kovat odotukset tästä, ohjastaja valmentaja Markku Nieminen kommentoi viisivuotiaasta oriista.

 

Lahden Jokimaan Toto75-arvo oli 429,80 euroa. 6-oikein tuloksilla sai 7,40 euroa.