Tuukka Rask torjui Boston Bruinsille ruutinilla voiton vierailevasta Ottawa Senatorsista.

Tuukka Raskin NHL-kausi 2018/19 käynnistyi kauheimmalla mahdollisella tavalla. Suomalainen joutui ensiksi tuskailemaan Washington Capitalsien Stanley Cup-tunnelmissa, kun kotijoukkue nosti viirin kattoon. Itse peli isäntiä vastaan tarjosi vielä vähemmän lohtua, kun Rask tykikettiin tylysti vaihtoon viiden perättäisen maalin seurauksena. 

Bostonin kakkosmaalivahti Jaroslav Halak paikkaili tilannetta seuraavassa pelissä pitämällä nollat, mutta ykköskassari Rask pääsi silti näyttämään kyntensä Senatorsia vastaan viime yönä kollegan hyvistä otteista huolimatta. 

Suomalainen torjui 28 laukausta ja ansaitsi suorituksellaan kauden ensimmäisen voiton. 

- Tuukka oli hyvä, totesi Bruinsien päävalmentaja lyhyesti, kertoo The Boston Globe

Rask ei kuitenkaan ollut torjuntavoitosta huolimatta ottelun puhutuin pelaaja. Bostonin tähdet David Pastrnak ja Patrice Bergeron olivat armottomia Senatorsien kurittamisessa. 

Bergeron tulitti uran neljännen hattutempun, sekä yhden syöttöpisteen ja näin ollen kanadalaiselle kertyi peräti neljän tehopisteen ilta (3+1). Ketjukaveri Pastrnak ei ollut Pekkaa pahempi, sillä tämä suoriutui ottelusta tehopistein 2+2. Ykkösketjun pahamaineinen oikea laituri Brad Marchand merkkasi tililleen 0+3 ja joukkueen tähtipuolustaja Charlie McAvoy koppasi myös tehot 0+3. 

Marchand nousi NHL-pistepörssin toiselle sijalle (0+7) ja hän pitää toistaiseksi koko liigan syöttötilaston kärkisijaa nimissään. Bergeron kiipesi pistepörssin viidenneksi (4+2=6), sekä maalipörssin neljänneksi.

- Se on ilmiömäistä. Sen näkee helposti miksi hän [Bergeron] on niin hyvä pelaaja tässä liigassa. Hän ei ole jäällä poimimassa helppoja marjoja. Hän tekee työtä jokaisen tuuman eteen, hän tekee myös likaista työtä maalien ohella, eikä voisi olla onnellisempi sellaisen pelaajan puolesta, joka pystyy pelaamaan kumpaankin suuntaan ja on vastuullinen puolustamisessa, totesi Bruinsien tuorein kesähankinta David Backes joukkuetoverinsa hyvistä otteista. 

Ilta oli vähintäänkin vaikea avausottelunsa pelanneelle Senatorsin Mike Condonille, joka torjui 24 laukausta ja pelasi pelin loppuun saakka Bruinsien tulituksesta huolimatta. 

- Tämä oli vaikea ilta. Oikeastaan kaikki meni vikaan, mikä vaan voi mennä maalivahdin näkökulmasta. Oli yksinkertaisesti vaikeaa pitää katse kiekossa, löytää rytmiä, paljon ohjauksia, huonoa tuuria ensimmäisessä maalissa. Ei tekosyitä, mutta kyseessä oli outo näytös, Condon tuskaili pelin jälkeen.