U18 ikäluokan MM-kisat pelataan tänä vuonna Valko-Venäjällä. Minskissä pelattiin vastaavat kisat myös vuonna 2004, silloin voiton vei Venäjä Jevgeni Malkinin johdolla. Suomella on puolustettavanaan MM-pronssi viime vuoden MM-kisoista.

Suomen U18 maajoukkueen päävalmentaja Sakari Pietilä on nimennyt alustavan kokoonpanon ikäluokan MM-kisoihin. Ryhmä suuntaa MM-leirille Valko-Venäjälle torstaina 8. huhtikuuta. Joukkue on jo lähes valmis MM-kisaryhmä – mukana on yksi ylimääräinen pelaaja jokaiselle pelipaikalle.

Pikkuleijonien nimekkäimmät pelaajat, ainakin ennen turnausta, ovat SM-liigajäiltäkin tutut hyökkääjät Joonas Donskoi (Kärpät) ja Teemu Pulkkinen (Jokerit). Leiriryhmässä on myös mukana ainakin yksi HIFK:n Granlund, veljessarjan nuorempi painos Markus. Isoveli-Mikaelin MM-kisaedustus riippuu HIFK:n edesottamuksista SM-liigan pudotuspeleissä.

– MM-kisamiehistö lyödään lukkoon vasta kahden harjoitusottelun jälkeen, joissa jokaisella pelaajalla on mahdollisuus näyttää olevansa kisapaikan arvoinen. Silloin on varmasti selvillä myös Miken ja HIFK:n tilanne, taustoittaa päävalmentaja Sakari Pietilä.

Pietilän johtama joukkue lähtee Minskin kisoihin selkein tavoittein, mitalinkiilto silmissä.

– Aina kun Suomen maajoukkue lähtee arvokisoihin, niin mitalista lähdetään pelaamaan. Joukkueen oma sisäinen tavoite lyödään lukkoon sitten, kun kokoonnutaan, mutta kyllä me mitalista haaveillaan ja sen eteen tehdään myös lujasti töitä.

Suomen MM-leiriryhmä pelaa Minskissä kaksi harjoitusottelua ennen kisapelejä. Perjantaina 9.4 kohdataan kiekkoilun kotimaa Kanada ja heti perään lauantaina 10. päivä vastassa on MM-kisaisäntä Valko-Venäjä. Ensimmäinen MM-kisapeli on vuorossa tiistaina 13. huhtikuuta, kun Pikkuleijonien kisakunnon mittaa Latvia.

Suomen ottelut MM-kisojen alkusarjassa:

ti 13.4. Suomi – Latvia   to 15.4.  Slovakia – Suomi     pe 16.4. Venäjä – Suomi     su 18.4. Suomi – Tsekki

U18-maajoukkue Minskin MM-leirille:

Maalivahdit:

Iilahti Jonathan, BluesAittokallio Sami, IlvesGibson Christopher, Chicoutimi/CAN

Puolustajat:

Riikola Simo-Pekka, Kalpa Hovinen Miro, Blues Väkiparta Riku, Lukko Nyqvist Julius, HIFK Teppo Miihkali, HIFK Västilä Markus, Ilves Hakanpää Jani, K-Vantaa Mäkinen Konsta, Ilves

Hyökkääjät:

Salomäki Miikka, Kärpät Pulkkinen Teemu, Jokerit Donskoi Joonas, Kärpät Halinen Petteri, Blues Hämäläinen Roope, Saipa Salmivirta Mikael, HIFK Åsten Micke-Max, HIFK Mustonen Joel, Skellefteå Paajanen Otto, HPK Sneck Jose, Jokerit Moisio Patrik, Ilves Granlund Markus, HIFK Rautiainen Teemu, HPK Partanen Mika, HIFK