Urheiluveikkaus.com:n kiekkotiimi istui maanantaina alas ja niputti yhteen Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen tilanteen. Alla lyhyt analyysimme maanantain puolivälieräottelusta Slovakiaa vastaan.

Suomen turnaus on ollut tähän asti nousuvoittoinen ja saman linjan oletamme jatkuvan myös tänään, kun puolivälieräottelussa asettuu vastaan ennakkoon selvästi heikompi Slovakia. Slovakian nuorisjomaajoukkue ei ole viime vuosina nauttinut menestyksestä ja perustasoltaan sinivalkopunaiset ovatkin Suomea heikompi ryhmä. Slovakia joukkueesta löytyy kuitenkin taitavia yksilöitä ja yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista, joten Suomen on syytä olla hereillä ottelun alusta alkaen.

Historia:

Suomi ja Slovakia ovat kohdanneet historiansa aikana arvokisoissa vain yhden kerran aikaisemmin. Viime vuoden kisoissa joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa ja Suomi otti silloin selvän 6-0 voiton heikosta slovakkiryhmästä. Slovakia on vain kerran aikaisemmin ollut mukana mitalipeleissä, kun joukkue ylsi vuonna 2009 sensaatiomaisesti pronssiotteluun Venäjää vastaan. Mitalit jäivät kuitenkin haaveeksi, kun Venäjä kuittasi pronssin nimiinsä lukemin 5-2.

Kokoonpanot:

Suomi pääsee puolivälieräotteluun liki parhaalla kokoonpanollaan, kun varmuudella poissa on ainoastaan puolustaja Olli Määttä, jonka turnaus on ohi Kanada-ottelussa saadun aivotärähdyksen myötä. Muutama muukin suomalaispelaaja kärsii pienistä vaivoista, mutta Suomi jatkanee Tshekki-ottelusta tutulla kokoonpanolla. Suomen ykköstykki tässä turnauksessa on ollut Teemu Pulkkinen jolla on kasassa tehot 5+3=8. Pulkkinen on MM-kisojen pistepörssissä viidentenä alkusarjan jälkeen. Suomalaisista top10:een mahtuvat Pulkkinen (5+3) ja Mikael Granlund (1+6).

Slovakian ykköstykki tässä turnauksessa on ollut Tomas Jurco jolla on alkusarjan jälkeen kasassa viisi pistettä. Tehot 1+4 neljässä ensimmäisessä ottelussa kerännyt slovakki on isokokoinen ja taitava pelaaja, joka tunnetaan myös Youtubessa ilmaveiviensä ansiosta. Tärkeässä ottelussa Sveitsiä vastaan Jurcolle merkattiin 0+4.

Pelivalinnat:

Peleissä on paras turvautua ennakkosuosikki Suomen voittoon. Suomen puolustus ja maalivahti Sami Aittokallio pitänee slovakit kurissa ja vierasjoukkueelta on turha odottaa montaa osumaa. Suomen tulivoimainen hyökkäyskalusto varmistanee Suomen jatkopaikan Mikael Granlundin johdolla.

Toimituksen valinta ottelun parhaaksi pelivalinnaksi: Under 6,5 maalia kertoimella 1,68