USA on voittanut alle 20-vuotiaden MM-kultaa kaatamalla loppuottelussa Kanadan jatkoajan jälkeen 5-6.

Ottelu oli selvästi kisojen kovatasoisin ja vauhtia ja jännitystä riitti jokaisessa erässä. USA johti kolmannessa erässä ottelua jo 5-3, mutta kisojen MVP-pelaajaksi valitun Jordan Eberlen kaksi osumaa toivat Kanadan tasoihin ja ottelu vietiin jatkoajalle.

Jatkoaika ehti vanhentua vajaat viisi minuuttia, kun USA-pakki John Carlson niittasi kiekon Kanadan maaliin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Mestaruus oli Yhdysvalloille vasta sen historian toinen. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan ensi vuonna Yhdysvalloissa ja tähtipaidat pääsevät puolustamaan mestaruuttaan kotijäälle.

Pronssiottelussa Ruotsi kaatoi Sveitsin 11-4 ja Ruotsin mitaliputki sai jatkoa. Suomen sijoitus turnauksessa oli lopulta viides.

Kanada - USA ja 5-6 (2-2,1-1,2-2)

02.40 1-0 Adam (Caron) 13.56 1-1 Kreider (Palmieri,Jenks) 14.32 1-2 Schroeder (Bourque,Donovan) 16.03 2-2 Nemisz (Kadri,Hall) 21.03 2-3 Carlson (Kristo,McRae) yv 23.56 3-3 Hall (Adam) 44.11 3-4 D'Amigo (Stepan) 46.23 3-5 Stepan (D'Amigo) 57.11 4-5 Eberle (Pietrangelo,Hall) yv 58.25 5-5 Eberle (Ellis,Kadri) 64.31 5-6 Carlson (Ramage)

Maalivahdit Jake Allen 11+ 7+1=19 Martin Jones 0+ 0+ 0+3=3(vaihto 46.23) Mike Lee 3+ 1=4 (vaihto 23.56) Jack Campbell 0+12+11+3=26

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat, lopulliset sijotukset:

1. USA 2. Kanada 3. Ruotsi 4. Sveitsi 5. Suomi 6. Venäjä 7. Tshekki 8. Slovakia 9. Latvia 10. Itävalta

Kisadirektoraatin valinnat turnauksen parhaista pelaajista:

Arvokkain pelaaja: Jordan Eberle, CAN Paras hyökkääjä: Jordan Eberle, CAN Paras puolustaja: Alex Pietrangelo, CAN Paras maalivahti: Benjamin Conz, SUI