Jalkapallon Mestarien liigan finaali 27. toukokuuta 2009.   

FC Barcelona - Manchester United

Suomessa futiskausi on alkumetreillä, toisin kuin etelä- ja keskieuroopassa jossa sarjat ovat päätöksessään. Futisvuoden odotetuin tapahtuma pelataan tänään 27.5 kun UEFA Champions Leaguen vuoden 2009 mestari ratkaistaan Rooman illassa. Tiensä himoittuun finaalin selvittivät jo mestaruuden omissa sarjoissaan voittaneet FC Barcelona ja Manchester United. YLE2 näyttää finaalin suorana klo. 21.35 alkaen.

Lähtökohdat

Mestarien Liigan historiassa ei mikään joukkue ole pystynyt voittamaan mestaruutta kahta kertaa peräkkäin. Tekeekö ManU tänään historiaa? Paljastan vastauksen jo tässä vaiheessa ennakkoa, joten voit lähteä viemään lappua kioskille. KYLLÄ, ManU tulee tänään tekemään UCL historiaa ja poimii samalle tämän kauden neljännen tittelin. ManU on tämän kauden aikana voittanut Valioliigan mestaruuden, seurajoukkueiden maailmanmestaruuden ja Englannin liigacupin.

Pelin kulku

Kuten kaikissa finaaliotteluissa on tänäänkin odotettavissa kurinalainen ja tarkka vääntö joka kääntynee kuitenkin englantilaisten juhlaksi. Vaikka Barcelona tiputtikin Chelsean välierissä sen esitys oli erittäin heikko ja Guardiola & kumppanit saavat kiittää myös tuomaria finaalipaikastaan. Espanjalaiset joukkueet ovat perinteisesti olleet suurissa vaikeuksissa englantilaisia vastaan. Selitys löytyy liigojen välisistä eroista ja erityisesti pelityylistä. Heikot esitykset valioliigajoukkueita vastaan eivät kerro Barcelonan tai La Ligan huonoudesta, ainoastaan puutteesta sopeutua ja muuttaa pelityyliä vastustajan mukaan. Espanjalaisjoukkueet ovat tottuneet La Ligassa kurittomaan, erittäin hyökkäysvoittoiseen päästä-päähän "höntsyilyyn". Barcelonan pieni toivonkipinä piileekin juuri kiihkeän pelitempon saavuttamisessa. ManU on kuitenkin niin kurinalainen joukkue, että se tuskin lähtee mukaan höyryämiseen. Barcelona saattaa hallita palloa, mutta kun tiedetään Unitedin taito tukkia ja jäädyttää peliä niin todelliset tekopaikat saattavat jäädä vähiin.

Kokoonpanot ja loukkaantumiset

Barcelonan tilannetta ei ainakaan helpota se, että kummatkin laitapakit (Abidal, Alves) ovat pelikiellossa. ManUn puolelta on ilmoitettu, että kapteeni Rio Ferdinand palaa kokoonpanoon (mahdollisesti avauskokoonpanoon) pohjevamman jäljiltä. Lehdistö on nostanut esiin Cristiano Ronaldon mahdollisen nilkkavamman, kun miehen nilkkaa teipattiin tiistain harjoituksissa. Urheiluveikkaus.com epäilee, että skandaalihakuinen brittilehdistö on tehnyt asiasta härkäsen ja Ronaldo tulee pelaamaan täydet 90min vierellään Wayne Rooney ja Park Ji-sung.

Pelaajia joiden esityksiä kannattaa seurata ja joilta odotetaan erittäin paljon ovat Messi ja Cristiano Ronaldo. Kumpi supertähdistä kestää paremmin valtavat paineet jää nähtäväksi? 

Lopputulos

Tulosvetolapuille ei kannata suuria maalimääriä odotella. Tulossa vähämaalinen peli jonka sumusaarten ylpeys kuittaa nimiinsä loppuhetkillä.

Merkki X tai 2.