Amerikkalaismedia TMZ tietää kertoa, että Khabib Nurmagomedovin aiheuttamalle kaaokselle oli selkeät syyt.

UFC 229 päättyi äärimmäisen kaoottisissa tunnelmissa, kun Khabib Nurmagomedov hyppäsi häkin yli kohti yleisöä ja aiheutti joukkotappelun. Venäläinen hyökkäsi Conor McGregorin BJJ-valmentajaa Dillon Danisia kohti miltei heti neljännen erän kuristusvoittonsa jälkeen irlantilaisesta. 

TMZ:n lähteiden mukaan Danis oli huutanut kevyen sarjan mestarille "v***n muslimi rotta" toistuvasti toisen ja kolmannen erän välissä. Khabib väitetysti kuuli Danisin huudot ja tästä tuohtuneena hyökkäsi voittonsa jälkeen kohti Danisia. 

McGregorin päävalmentaja John Kavanagh kuitenkin kiistää tämän. 

- Hän [Danis] ei itse asiassa sanonut mitään. Minä seisoin hänen vierellään, en nähnyt mitä hän teki, mutta kuulin, joten hän ei sanonut mitään. Huomasin, että Danis viittoi jotain typerää ottelun lopussa Nurmagomedoville, kun katsoin tapahtuneen videolta jälkeenpäin. Mielestäni se ei kuitenkaan oikeuttanut tuon tason vastausta, McGregorin valmentaja totesi. 

- Ehkä kyseessä on jokin muu syy ennen ottelua. Dillon voi olla melkoinen trolli verkossa, joten ehkä kyseessä ovat muut asiat. Henkilökohtaisesti en pidä Khabibin toimia juuri minään. Se ei ollu minulle iso juttu, Kavangh täsmensi. 

Joukkotappelu levisi myös häkkiin ja eri videoiden perusteella Octagonissa tapahtuneen myllyn takana oli McGregor, joka löi Khabibin joukkuetoveria ensimmäisenä. 

Las Vegasin poliisi on sittemmin varmistanut, ettei ketään pidätetty. 

Nurmagomedov kommentoi ottelun jälkeen medialle olevansa pahoillaan tapahtuneesta, mutta muistutti McGregorin loukanneen tätä syvästi puheillaan ennen ottelua.

- Pyydän anteeksi. Tämä ei ollut paras puoleni, mutta hän puhui uskonnostani, maastani ja isästäni. 

Nurmagomedovin isä tuomitsi poikansa teot täysin. 

- Minä langetan pahemman rangaistuksen kuin UFC.  Minä varoitin häntä. Minulle, tottelevaisuus tulee ensimmäisenä. Octagonissa voi tehdä mitä haluaa, mutta sen ulkopuolella on siviileitä, lapsia, naisia ja tuntemattomia, totesi Abdulmanap Nurmagomedov. 

UFC-presidentti Dana White on todennut, että Nurmagomedov saattaa menettää peräti kaksi miljoonaa dollaria tekojensa takia. Whiten mukaan Nevadan urheilukomission pitää tällä hetkellä hallussaan Nurmagomedovin palkkiorahoja.

- Komissio otti hänen koko palkkionsa ja eivät välttämättä myönnä sitä Khabibille. Mielestäni niin ei saa tapahtua. He eivät saisi pitää hänen koko palkkiota. Mielestäni komission voisi enintään rangaista Nurmagomedovia 250 000 dollarilla, White sanoi.