UFC:n keskisarja joutui huonoon valoon hiljattain pieleen menneen pääottelun takia Australiassa, mutta promootio paikkailee tilannetta uudella mestaruusottelulla. 

Kesisarjan mestari Robert Whittaker parantelee edelleen haavojaan viime hetken tyräleikkauksen takia ja UFC on täten määrännyt uuden ottelun väliaikaikaisesta mestaruudesta. Australiassa Anderson Silvan tuomariäänin kukistanut Israel Adesanya kohtaa painoluokan ykköshaastajan, Kelvin Gastelumin UFC 236 -tapahtumassa. 

Gastelumin oli määrä otella Whittakeria vastaan mestaruudesta, mutta mestari joutui vetäytymään Australian pääottelusta päivää ennen vakavien keskivartaloon kohdistuneiden kipujen takia, mikä myöhemmin paljastui tyräksi. UFC:n mukaan Whittakerin paluuta odotetaan kesäksi, jolloin hän kohtaa silloisen väliaikaisen mestarin. 

Adesanya on painoluokan tuoreimpia nousevia nimiä, joka on otellut viidesti UFC:ssä ja väläyttänyt katsojia huikeilla pystytaidoillaan. Gastelum on puolestaan ottanut suuria askeleita eteenpäin urallaan Rafael Cordeiron oppien alla. Gastelum saapuu otteluun kahden ottelun voittoputkessa, jonka aikana amerikkalainen on kukistanut Michael Bispingin tyrmäyksellä ja Ronaldo Souzan hajaäänin.