Ranskan avointen miesten kaksinpeli on kahden kauppa. Naisissa taas saatetaan nähdä yllätysvoittaja viime vuoden tapaan.

Pariisilaisessa Roland Garrosin tenniskeskuksessa tullaan näkemään pitkästä aikaa mielenkiintoinen turnaus, kun kauden ainoassa massapinnoitteella pelattavassa turnauksessa ei tänä vuonna löydy selkeää ykkössuosikkia kumpaankaan kaksinpelisarjaan.

Miehissä olisi toki yllätys jos voitti lipeäisi Rafael Nadalin tai Novak Djokovicin käsistä ulkopuolisille. Naisissa taivas on avoin jopa usealle eri mestarille.

Ykkössuosikkimme ranskalaiselle tiilimurskalle on serbi Djokovic, joka on päässyt huippuvireeseen myös massalla. "Djoko" ja Nadal ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa ATP-turnausten finaaliotteluissa, joista serbi on vienyt jokaisen nimiinsä. Huomionarvoista on, että kaksi viimeisintä turnausta pelattiin massakentällä (Rooma, Madrid), jolla Nadal on viime vuodet ollut kuin kotonaan. Molemmat ottelut päättyivät Djokovicille erälukemin 2-0.

Yllätyksiin miesten kaksinpelissä emme siis usko, mutta ensimmäisellä kierroksella Jarkko Niemisestä hakkelusta tehnyt espanjalainen massataituri David Ferrer omaa saumat suosikkikaksikon haastamiseksi. Tosin finaalipaikkakin edellyttää Ferreriltä maksimisuoritusta, sekä planeettojen suosiollista asemaa.

Naisissa tilanne onkin aivan toinen. Selkeää ykkössuosikkia ei ole ja viime vuoden kaltainen Francesca Schiavonen järjestämä jymy-yllätys onkin mahdollinen.

Kim Clijsters olisi selkeä suosikki, mutta belgialaisen pelikunto on loukkantumisten jälkeen pieni kysymysmerkki. Potentiaalisia mestarikanditaatteja ovat maailmanlistan ykkönen Caroline Wozniacki, viime vuoden finalisti Samantha Stosur ja maailmanlistan kolmonen Vera Zvonareva.

Lisäksi listalle nostetaan Ranskan avointen alla hyvin massalla menestyneet Maria Sharapova, Victoria Azarenka, ja Petra Kvitova.

Kvitova ja Azarenka kamppailivat Madridin avoimen massaturnauksen finaalissa tiukan koitoksen kaksi viikkoa sitten. Ottelu päättyi Kvitovan niukkaan voitton lukemin 2-0 (7-6, 6-4). Sharapova taas voitti viime viikolla päättyneen Rooman turnauksen.

Miesten mestaruuden uskomme menevän vahvaan massavireseen äityneelle Novak Djokovicille. Naisissa tullaan näkemään erittäin tasainen turnaus ja nostamme mestariksi hieman yllätäen Victoria Azarenkan.

Urheiluveikkauksen ennustus mestareista Ranskan avoimiin:

Miesten Kaksinpeli: Novak Djokovic (Serbia)

Naisten Kaksinpeli: Victoria Azarenka (Valko-Venäjä)

Katso parhaat tarjoukset Ranskan avoimiin tästä ja pelaa itsesi mestareiden mukana Wimbledoniin operaattori poistettuin tenniskisassa.