Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei pystynyt yllättämään Kanadaa välierissä vaan isäntämaa voitti ottelun 5-0. Pronssiottelussa Suomi saa vastaansa Ruotsin.

Suomi oli lähes koko ottelun kovassa painostuksessa, eikä maalipaikkoja Kanadan päähän juuri syntynyt. Hyvä puolustuspeli ja maalivahti Noora Rädyn mainiot otteet pitivät lukemat 2-0 -tilanteessa aina toisen erän lopulle saakka, kunnes Kanadan Meghan Agosta iski 3-0 -maalin ja Suomen selkäranka katkesi lopullisesti.

Kanada iski vielä viimeisessä erässä kaksi osumaa. Suomi jaksoi kuitenkin taistella hyvin läpi ottelun ja se lupaa hyvää pronssiottelua ajatellen. Etenkin Noora Räty oli Suomen maalilla täysin liekeissä ja Ruotsilla tulee olemaan täysi työ ohittaa suomalaisvahti. Räty torjui Kanada-ottelussa peräti 45 kertaa.

Pronssiottelu pelataan torstaina.

Jääkiekko, naiset, välieräottelut:

Kanada - Suomi 5-0 (2-0,1-0,2-0)

5.22 1-0 Cherie Piper (Meghan Agosta, Jayna Hefford) 14.36 2-0 Haley Irwin yv 36.21 3-0 Meghan Agosta (Tessa Bonhomme, Jayna Hefford) 44.23 4-0 Haley Irwin (Rebecca Johnston, Sarah Vaillancourt) 58.57 5-0 Caroline Ouellette (Marie-Philip Poulin) av

Maalivahdit: CAN: Szabados 2+3+6=11 FIN: Räty 13+16+16=45

USA - Ruotsi 9-1 (2-0,3-1,4-0)

1-0 Monique Lamoureux (Jenny Potter, Hilary Knight) 7:14 2-0 Meghan Duggan (Caitlin Cahow, Kelli Stack) yv 8:23 3-0 Angela Ruggiero (Jocelyn Lamoureux) 23:22 4-0 Caitlin Cahow (Karen Thatcher) 25:58 4-1 Pernilla Winberg (Isabelle Jordansson) yv 29:34 5-1 Karen Thatcher (Jocelyne Lamoureux, Erika Lawler) 33:35 6-1 Monique Lamoureux (Jenny Potter, Molly Engstrom) yv 45:59 7-1 Kerry Weiland (Erika Lawler) 47:15 8-1 Kelli Stack (Julie Chu, Molly Engstrom) 55:20 9-1 Monique Lamoureux (Hilary Knight) yv 57:19

Maalivahdit USA: Jessie Vetter 3+5+3=11 SWE: Kim Martin 10+11+16=37