Kenties kaikkien aikojen jalkapallomanageri Sir Alex Ferguson on ilmoittanut päättävänsä pitkän uransa Manchester Unitedin peräsimessä.

71-vuotias Ferguson ehti valmentaa Unitedia yli neljännesvuosisadan – tarkalleen ottaen 26 vuotta. Tänä aikana teollisuuskaupungin ylpeys voitti 13 Valioliigamestaruutta ja kaksi Mestarien liigan mestaruutta.

Seura tiedotti pelaajistolleen jo tiistaina, että heidän on syytä valmistautua seuran valmennusjohtoon koskeviin muutosuutisiin ennen sunnuntaina pelattavaa Swansea-ottelua.

- Olen miettinyt päätöstä lopettamisesta paljon. Nyt on oikea hetki, Ferguson totesi lyhyesti Unitedin verkkosivuilla.

Brittiläisen imperiumin ritarin arvon jalkapalloansioillaan saavuttanut skottiluotsi on Manchesterilaisseuran historian pitkäaikaisin manageri. Hän on ehtinyt jo tähän mennessä johdattaa punapaitoja yli tuhannessa virallisessa ottelussa. Lisäksi hän on voittanut enemmän mestaruuksia kuin yksikään valmentaja Englannin jalkapallohistoriassa.

Fergusonin viimeinen tehtävä Unitedin managerina on mitä todennäköisimmin 19. toukokuuta pelattava Valioliigaottelu West Bromwichia vastaan.

Tällä hetkellä ennakkokaavailuissa suurimpana suosikkina kulttimanagerin seuraajaksi pidetään Everton-käskijä David Moyesia.