Koko eteläisen Espanjan jo viikkoja odottama "Derbi Sevillano" Real Betisin ja Sevilla FC: n välillä ei jättänyt ketään kylmäksi. Ottelussa päädyttiin lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3 tasatulokseen.

Ottelu näytti jo ratkenneen ensimmäisen 30. minuutin jälkeen, kun Sevilla karkasi 0-3 johtoon. Kaksi ensimmäistä osumaa iski Ivan Rakitic. Alvaro Negredo tuikkasi vierasjoukkueen 0-3 osuman Jose Antonio Reysin esityöstä.

Betis sai kuitenkin uutta intoa, kun Dorlan Pabon kavensi tilanteeksi 1-3 hieman ennen ensimmäisen puoliskon loppua.

Betis ja sen kannattajat leimahtivat lopullisesti liekkeihin, kun Ruben Castro toi isännät maalin päähän rangaistuspotkullaan. Sevillan portugalilaismaalivahti Beto oli hyvin mukana potkussa, mutta pallo päätyi lopulta maalin hänen käsiensä kautta.

Vain minuutti kavennuksen jälkeen Sevillan Gary Medel näki punaista. Medel ajautui kahakkaan Betisin Jose Canasin kanssa. Torikokouksen jälkeen mies sai jättää kentän suoralla punaisella. Tilannetta edesauttoi Canasin näyttävät maassa kiemurtelut.

Punaisen kortin jälkeen Betis otti ottelun hallintaansa ja vyörytti hyökkäyksiään voimalla. Sinnikäs yritys palkittiin vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vaihdosta sisään tullut Nosa Igiebor viimeisteli näyttävällä puskumaalillaan loppulukemiksi 3-3.

UV: n "kirjeenvaihtaja" paikan päällä

Urheiluveikkauksen Espanjan kirjeenvaihtaja oli paikan päällä katsomassa ottelua ja saimme puhelimitse seuraavia kommentteja: "Aivan mielenviganen meininki oli. En ole ikinä kokenut vastaavaa. Ilmapiiri ei ole kuitenkaan mitenkään vihamielinen, kaikki iloitsee. Tätä matsia on täällä kyllä odotettu ja se on myös näkynyt kaduilla. Betisin faneilla nousu 0-3 tilanteesta oli kuin voitto. Ilo on ylimmillään. Sevillan kannattajat kulkevat päät hiukan painoksissa. Ymmärrettävää."