Urheiluveikkaus.com tarjoaa historiallisen rahakaan Vakiokierroksen kunniaksi todennäköisyysarvionsa ja normaalia syvällisemmän analyysin kierroksesta.

Chelsea – Bolton  74-18-8

Chelsealla on alla raju pettymys Mestarien liigassa ja manageri Andre Villas-Boasin silmukka kaulan ympärillä uhkaa kiristyä. Sinipaidat ovat kotonaan suuren suosikin asemassa ja joukkue ei saisi tässä pelissä pisteitä menettää. Edellisistä viidestä ottelustaan se on onnistunut keräämään vaivaiset kuusi pistettä. Bolton käy kiivasta putoamiskamppailua ja tarvitsee myöskin kipeästi pisteitä. Edellisistä viidestä ottelustaan se on kaapinut vain neljä pistettä, mutta voitolla Trottersilla olisi mahdollisuus nousta jopa kuviille.

Newcastle – Wolves 61-25-14

Molemmilla joukkueilla riittää panosta, sillä Newcastle taistelee kynsin hampain Mestarien liigan paikoista ja Wolves yrittää karistaa putoamispeikkoa. Magpies on voittanut viimeisistä viidestä pelistään kolme ja hävinyt lontoolaisseuroille Tottenhamille ja Fulhamille. Wolvesin tie on sojottanut joulun jälkeen vain alaspäin, mikä koitui manageri Mick McCarthyn kohtaloksi. Joukkue ei ole vielä löytänyt uutta manageria, joten se pelaa kakkosluotsi Terry Connorin alaisuudessa. Wanderers on saalistanut edellisistä viidestä ottelustaan vain neljä pistettä. Susilaumalta löytynee ylimääräisiä näyttöhaluja ex-manageriaan kohtaan, joten laskemme Wolvesille pienen motivaatiolisän.

QPR – Fulham 36–30-34

Lontoon paikalliskamppailu, josta odotamme tasaista. QPR vahvistui merkittävästi siirtoikkunan sulkeuduttua niin pelaaja- kuin manageriosastolla. Kotikenttäetu ja akuutimpi pistetarve tekevät siitä lievän suosikin tähän otteluun. QPR on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan päävastustajilleen Wolvesille ja Blackburnille, joten pisteitä pitäisi saada. Fulham on keskikastissa tasantarkalleen sijoituksen ollessa kymmenes. Pisteitä sekin tarvitsee, sillä huipputasaisessa sarjassa eroa putoajanpaikkaan on vain yhdeksän pistettä. Uuden managerin Mark Hughesin aikana QPR on pystynyt kerämään neljä pistettä neljästä ottelustaan. Fulhamilla saldo on mairittelevampi samalta ajalta: seitsemän pistettä.

West Brom – Sunderland 38-29-33

Viimeisistä viidestä ottelustaan kohtalaiset seitsemän pistettä kerännyt West Brom on kotikentällään lievän suosikin asemassa joulun jälkeen suorastaan lentoon noussutta Sunderlandia vastaan. Martin O’Neilin miehistö on kerännyt edellisistä viidestä ottelustaan yhdeksän pistettä. Isännät kaipaavat pisteitä tästä ottelusta kipeämmin putoamiskamppailun välttämiseksi, mutta hyvävireinen Sunderland ei ole helppo suupala nieltäväksi.

Wigan – Aston Villa 30-31-39

Aston Villa on hieman yllättäen valahtanut sijalle 15. ja vain seitsemän pisteen päähän putoamisviivasta. Tällä hetkellä joukkue on kahden ottelun tappiputkessa, kun kärkijoukkueet Newcastle ja Manchester City punnersivat voittoihin. Viiden pelin saldo on kuitenkin näistä tappioista huolimatta viisi pistettä. Wigan haki viimeksi elintärkeän voiton Boltonista, joka on taulukossa sitä pykälää parempi – toiseksi viimeinen. Vaikka Latics onkin hännänhuippuna, ei sillä ole matkaa kuiville kuin kaksi pistettä. Nyt joukkueella olisikin oiva sauma nousta kotivoitolla kohisten sarjataulukossa.

Watford – Southampton 23-29-48

Lontoolainen Watford on pelannut viime aikoina hyvää futista. Edellisessä ottelussaan se tosin otti rumasti 4-0 kuokkaan Crystal Palacelta, mutta ennen sitä se oli kerännyt neljästä viimeisestä pelistään 10 pistettä. Southampton kamppailee kiivaasti Championshipin mestaruudesta West Hamin kanssa. Viidestä edellisestä ottelustaan Soton on voittanut kaksi, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kertaalleen. Syksyllä Southampton oli Watfordia parempi maalein 4-0.

Birmingham – Nottingham 60-26-14

Viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonnut Birmingham on herännyt vuodenvaihteen jälkeen taistelemaan jopa suorasta noususta. City ei ole hävinnyt tämän vuoden puolella vielä otteluakaan, mikä on kaventanut piste-eron sarjakärki West Hamiin kuuteen pisteeseen. Kuntopuntari näyttää viiden edellisen ottelun pistemääräksi komeaa 11 pistettä. Nottingham on valahtanut heikon vireensä vuoksi putoamiskamppailuun. Edellisistä viidestä ottelustaan se on kerännyt vain neljä pistettä. Joukkueiden edellisen kohtaamisen vei Birmingham maalein 1-3.

Bristol C – Blackpool 28-29-43

Kotijoukkueena otteluun lähtevä Bristol on ollut todella surkeassa vireessä. Viiden edellisen ottelun pistesaldo on tasan yksi piste, joka tuli tasapelistä Crystal Palacen kanssa. Laihan pistepotin seurauksena joukkue onkin ajautunut sarjan häntäpäähän. Blackpool on aloittanut vuoden 2012 loistavasti, sillä se on hävinnyt vuodenvaihteen jälkeen vain kerran. Pisteitä se on kerännyt samassa ajassa muhkeat 17 kahdeksaan otteluun. Kiistakumppanusten syksyinen kohtaaminen Blackpoolissa päättyi peräti 5-0-kotivoittoon.

Burnley – Milwall 48-29-13

Suosikkina kotikentällään oleva Burnley seisoo jämäkästi keskikastissa. Edellisistä viidestä koitoksestaan se on napannut seitsemän pistettä. Kotona tahti on ollut hurjempaa, jossa joukkueella on viiden ottelun mittainen tappioton putki, joka on tuottanut 11 pistettä. Milwallia on helmikuussa rasittanut Championshipin lisäksi FA Cup, josta se tippui viime viikonloppuna Boltonille. Sarjaotteluissa meno on ollut tahmeaa, ja pisteet ovat olleet kortilla. Viimeisistä kymmenestä pelistään soinilaiset ovat kahmineet ainoastaan viisi pistettä. Syksyllä Burnley haki pisteet Lontoosta maalein 0-1.

Middlesbrough – Reading 41-31-28

Tässä ottelussa panokset ovat korkealla – sekä Middlesborough että Reading nimittäin kamppailevat nousukarsintapaikoista. Sarjataulukosssa neljäntenä olevalla vierasjoukkueella on tällä hetkellä vain pisteen kaula kuudennella sijalla olevaan Boroon. Middlesboroughn saldo kuntopuntarissa on kahdeksan pistettä viiteen otteluun. Reading pistää kuitenkin paremmaksi, sillä sen neljän ottelun voittoputki on tuonut 12 pinnaa pistelaariin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi syksyllä maalittomaan tasatulokseen, eikä pistejako yllättäisi tälläkään kertaa.

Brighton – Ipswich 43-29-28

Brightonin tappioton putki on kahdeksan ottelun mittainen ja on tuottanut joukkueelle mehevähköt 18 pistettä. Tämä onkin nostanut joukkueen osakkeita sarjataulukossa roimasti ja eroa viimeisen nousukarsijan paikkaan on ainoastaan kolme pistettä. Hyvin on mennyt myös alkukaudesta yskineellä Ipswichillä. Joukkue on parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa. Syksyllä Ipswich oli kotonaan parempi lukemin 3-0.

Coventry – Barnsley 42-30-28

Isäntäjoukkue tarvitsee akuutisti pisteitä noustakseen pois putoajanpaikalta. Kotona meno on ollut kohtalaista, mutta vieraissa joukkue on ollut sarjan heikoin. Viimeisistä viidestä kotiottelustaan Sky Blues on onnistunut voittamaan neljästi. Barnsley on suhteellisen turvassa keskikastin seassa, mutta tätä menoa joukkueen keväästä tulee pitkä. Viimeisistä viidestä ottelustaan se on kerännyt kuusi pistettä. Edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Barnsleyn 2-0-kotivoittoon.

Portsmouth – Leeds 34-28-38

Manageriaan vaihtanut Leeds matkustaa talousvaikeuksissa rämpivän Portsmouthin vieraaksi. Kovin hyvin ei ole Pompeylla mennyt kentälläkään, sillä edelliset viisi ottelua ovat tuottaneet neljä pistettä. Leeds pyrkii vielä mukaan nousukamppailuun, mutta pisteitä olisi tästä ottelusta saatava. Edellisistä viidestä ottelustaan se on kerännyt vain kuusi pistettä, mikä on kevättä ajatellen auttamattoman vähän. Syksyllä Leeds oli parempi kotonaan maalein 1-0.

Vihjeemme julkaisemme perjantaina klo 12:00 mennessä, kun pelijakauma on paremmin hahmottunut. Joka tapauksessa luvassa on ennakolta varsin haastava kierros, ja varmaehdokkaat ovat kortilla.