Norwich matkustaa lauantaina Walesin sydämeen Cardiffin vieraaksi testaamaan isäntien nykyvireen. Championship tarjoaa puolestaan pari loistavaa ohipelisaumaa jättipottien metsästykseen.

Sekä Wigan että Blackburn ovat kotonaan hieman päälle 50-pinnaisia suosikkeja, mutta molempien peliosuudet huitelevat kirjoitushetkellä keskiviikkoiltana jopa lähempänä 70:tä. Tämä vääristymä on tietenkin hyödynnettävä häikäilemättä. 

Kierroksen Varma: Everton

Maanantaina karmaisevan 4-0-turpasaunan Liverpoolin vieraana Merseysiden Derbyssa kärsinyt Everton lähtee varmasti hakemaan kunnianpalautusta ja tärkeää kolmen pisteen pottia Aston Villaa vastaan. Toffees yllätettiin housut kintuissa Anfield Roadilla, mutta sen suhteen on turha vetää suurempia johtopäätöksiä. Sitä ennen liverpoolilaisseura oli kuuden ottelun tappiottomassa putkessa, joista neljä oli voittoja. Sarjasijoitus sinisillä on edelleen kuudes ja piste-ero on nyt neljäntenä olevaan Liverpooliin neljä pinnaa. Viime kaudella putoamista vastaan taistellut Aston Villa on palannut tutulle tasolleen Valioliigan keskikastin joukkueeksi. Alkukausi oli Villalta mainio, mutta joulukuusta lähtien meno on ollut heikompaa, sillä viimeisistä yhdeksästä ottelustaan birminghamilaiset ovat voittaneet ainoastaan yhden. Kotonaan tällä kaudella vain kerran hävinnyt Everton on ottelussa jättisuosikki materiaalinsa turvin ja kuntopiikkikin menee isäntien eduksi maanantain työtapaturmasta huolimatta. Everton on kierroksen todennäköisin voittaja ja suhteellisen oikein pelattuna paras varmaehdokas.

Kierroksen Yllättäjä: Norwich

Cardiffissa on myllertänyt läpi kauden henkilöstöpuolella, sillä manageri ja urheilutoimenjohtaja ovat menneet vaihtoon pelaajien ohella viime kuukausina. Omistaja Vincent Tan antoi tuoreelle managerille Ole Gunnar Solskjaerille luvan vahvistaa joukkuetta tammikuun siirtoikkunan aikana, mutta mitään viidestä uudesta pelaajasta huolimatta mitään mullistavaa ei walesilaisten haaviin ole tarttunut. Sitä vastoin joukkue myös luopui viidestä pelaajasta. Jatkuvat muutokset ovat näkyneet ailahtelevina otteina joukkueen toimesta ja sopeutuminen kaikilla osapuolilla ottaa aikansa. Viimeisen yhdeksän ottelun viiden pisteen saldosta on pakko parantaa tai visiitti Valioliigaan jää yhden kauden mittaiseksi. Norwich on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa sarjataulukon alemmassa keskikastissa viime kausina ja on napsinut tälläkin sesongilla pisteitä tasaiseen tahtiin. Kanarialinnut ovat poimineet kuudesta viimeisestä pelistään yhtä monta pistettä, joten tasainen suorittaminen on jatkunut myös joulunpyhien ja vuodenvaihteen jälkeenkin. Materiaaliero on paperilla Cardiffille pienimuotoinen etu kotistadionin lisäksi, mutta walesilaisten koneesta ei ole pystytty repimään kunnolla tehoja vielä kertaakaan tällä kaudella. Muutoksen tuulet aiheuttavat epävarmuutta ja uudet pelaajat vaativat aikaa sopeutuakseen pelityyliin. Perustasoero ei kaksikon välillä ole mainittava, joten reippaasti alipelattu Norwich tasapelivarmistuksella on viikonlopun paras yllätysidea.

 

Vihjesysteemi 1 X 2
1. Stoke - Manchester United    
2. Hull - Tottenham    
3. Everton - Aston Villa 1    
4. Fulham - Southampton     2
5. Cardiff - Norwich  
6. Bournemouth - Leicester  
7. Birmingham - Derby     2
8. Milwall - Reading   2
9. Leeds - Huddersfield    
10. Blackburn - Blackpool  
11. Ipswich - Bolton 1   2
12. Wigan - Charlton   X
13. Doncaster - Middlesbrough     2

Hinta 16,00€

Todennäköisyysarviot 1 X 2
1. Stoke - Manchester United 15 25  60 
2. Hull - Tottenham 23  26  51 
3. Everton - Aston Villa 67 19  14 
4. Fulham - Southampton 27  28  45
5. Cardiff - Norwich 44  28  28 
6. Bournemouth - Leicester 25  27  28 
7. Birmingham - Derby 28  28  44
8. Milwall - Reading 32  27  41
9. Leeds - Huddersfield 44  27  29 
10. Blackburn - Blackpool 53  26  21 
11. Ipswich - Bolton 49 26 25
12. Wigan - Charlton 53  27 20 
13. Doncaster - Middlesbrough 25  26 49