mainos
Päivitetty
0
T Thomas Schyth
Viborgista kotoisin oleva Thomas Schyth on toiminut tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijana vuodesta 2016 lähtien, ja hänen suurennuslasinsa alla on ollut suurimmin brittifutis Valioliigan ja Championshipin muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 15.-16.12. - Ennakko ja pelivinkit

 

Valioliiga 2018-19,
17. kierros:

Man City - Everton
Crystal Palace - Leicester
Huddersfield - Newcastle
Tottenham - Burnley
Watford - Cardiff
Wolverhampton - Bournemouth
Fulham - West Ham
Brighton - Chelsea
Southampton - Arsenal
Liverpool - Man United

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
16. kierroksen jälkeen:

Osumat: 90 / 178
Tuottosaldo: +1,625
Palautusprosentti: 101%

Kahden viikon plus-merkkisen suorittamisen jälkeen Valioliigan ennakko-tärppi -juttusarja on noussut mukavasti jälleen kokonaisuudessaan plussa puolelle kuluvan sesongin osalta. Vilkas joulukuun ohjelma tuokin tarjolle lukuisia mahdollisuuksia tämän plus-putken jatkamiselle.

Seuraavaa Valioliiga-kieppi - ja sitä myötä seuraavaa pelivinkkien ennakkopakettia - ei siis tarvitse kovinkaan pitkään odotella.

Joulukuun aikana pelitahti on siis ehkäpä kovimmillaan, ja etenkin ykkösseurat ovat tulessa jatkuvaan tahtiin Valioliigan ja Mestarien liigan sekä Eurooppa-liigan puitteissa. Myös pienemmillä seuroilla riittää kuitenkin kiirrettä pelkän Valioliigankin parissa, ja useat joukkueet ovatkin kierrättäneet kokoonpanojaan varsin ahkerasti näiden viimeisten otteluiden aikana. Ja samaa voitanee odottaa tapahtuvan myös tulevalla, 17. ottelukierroksella.

Manchester City - Everton

Ottelu pelataan: 15.12. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

City joutui luopumaan Valioliigan piikkipaikasta viime kierroksella kärsityn Chelsea-tappion myötä, ja nyt joukkue pyrkii tottakai virittämään uutta nostetta purjeisiinsa. Helppo ei tämä tehtävä tule kuitenkaan olemaan, sillä Everton on ollut tällä kaudella hyvä. Kyseessä onkin periaattessa "paras niistä muista" -joukkue, eli ehdottomasti varteenotettavin vastus Valioliigassa kovimman TOP6-kategorian ulkopuolella.

Vaikka City tunnetaan erityisen laajasta pelaajamateriaalistaan, ovat lukuisat loukkaantumiset kyllä syöneet joukkueen iskukykyä jonkin verran tämän sesongin aikana. Cityn kannalta maailma ei siis suinkaan kaadu, mikäli yksittäinen puolustaja tai hyökkäyspään peluri joutuukin huilaamaan vamman vuoksi pelin tai pari. Puolustavan keskikenttäpelaajan Fernandinhon tilalle ei Cityltä kuitenkaan löydy yhtä hyvää korvaajaa, ja brassipeluri onkin nyt mahdollisesti ottelusta sivussa. Hänen pelaamisensa on siis epävarmalla tolalla, mutta hänen puuttumisensa olisikin joukkueelle ehkä se pahin skenario juurikin täysvahvan korvaajan puuttumisen vuoksi.

Fernandinho olisikin tässä kamppailussa juurikin se City-pelaaja, joka vartioisi niitä tontteja, joilla muun muassa Everton-tähti Gylfi Sigurðsson viihtyy kaikista parhaiten. Brassin mahdollinen puuttuminen pelaakin mukavasti Evertonin pussiin. Toki myös Evertonin keskikentällä on omat ongelmakohtansa loukkaantumisten osalta, kun työteliään Idrissa Gueyen pelaaminen on niinikään epävarmaa. Ja hänen poissaoloaan voi taasen Citykin käyttää hyväkseen huipputaitavan materiaalinsa turvin.

VIHJE: Man City - Everton: Molemmat tekevät maalin, kyllä - kerroin 1.90 [operaattori poistettu]

Manchester Cityn hyökkäysvoima on kerrassaan jäätävä, ja on hyvin vaikea nähdä, että tämän tasoinen joukkue jäisi nollille kahdesti peräkkäin. Nyt Cityltä puuttunee kuitenkin tärkeä pelaaja juuri puolustuspäästä, ja myös puolustuspää saa tässä matsissa Evertonilta omat paineistuksensa.

Cityn korkea puolustuslinja voikin sopia Evertonille myös hyvin, sillä Everton tykkää kääntää peliä mieluisasti nopeasti ja terävästi vastaiskuilla vikkelien hyökkääjiensä avustuksella.

Crystal Palace - Leicester

Ottelu pelataan: 15.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tämän ottelun kannalta kiinnostavimmat ennakointikohteet ovatkin ne pelaajat, jotka EIVÄT tule tässä matsissa viheriöllä esiintymään. Tähän kategoriaan kuuluukin niin Wilfred Zaha ja James Tomkins, joista molemmat ovat äärimmäisen tärkeitä pelaajia Crystal Palacelle.

Zaha on joukkueen paras maalintekijä ja todellinen hyökkäyspelin dynamo, joka luo selvästi eniten maalipaikkoja koko joukkueelle. Toppari Tomkins on taasen puolustuslinjan johtohahmo, ja hänen paikallaan tullanee näkemään Martin Kelly. Palace onkin joutunut tekemään tämän saman vaihdoksen tällä kaudella kahteen otteluun, joista molemmat se on hävinnyt - Watfordia ja Southamptonia vastaan.

Leicesterin osalta ainoa suuri kysymysmerkki kohdistuu ottelun osalta parhaaseen maalintekijään Jamie Vardyyn, joka on kuitenkin jo hyvin lähellä täyttä pelikuntoa.

Mitä ottelusta voidaan sitten odottaa? Kotona Palace tykkää usein pitää palloa enemmän kuin vieraissa pelatessaan, ja samaa voitanee sanoa myös Leicesteristä yhä enemmän ja enemmän, joskin sen osalta nopeat hyökkäykset ja käännöt tuntuvatkin edelleen siltä kaikista parhaalta aseelta. Lopputulema on siis hyvinkin vaikeasti ennakoitavissa, joskin Palacen kokoonpanoa vaivaavat poissaolot saavat vaa'an keikkamaan vierasvoiton puoleen.

VIHJE: Crystal Palace - Leicester: 2 - kerroin 3.03 [Coolbet]

Palace on paperilla jotakuinkin samaa tasoa kuin Leicester, ja vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet ovatkin kauttaaltaan sen puolella tämän ottelun osalta. Tämä onkin jännä seikka, sillä tässä ottelussa Palacelta puuttuu monia avainpelaajia kokoonpanostaan, eikä se pääse otteluun lähimainkaan parhaalla kokoonpanollaan.

Vierasjoukkue onkin tässä kamppailussa ennakkoon vahvoilla.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Crystal Palace - Leicester -ottelusta tästä!

Huddersfield - Newcastle

Ottelu pelataan: 15.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Huddersfield on hyökkäyksellisesti koko Valioliigan heikoin joukkue, etenkin tehtyjen maalien tilastoa katsellessa. Joukkue onkin onnistunut iskemään vain 10 maalia tämän sesongin 16 pelatussa ottelussa, mikä on kolme pykälää vähemmän kuin seuraavaksi huonoimilla joukkueilla.

Toisaalta, Newcastle tykkää pelata nimenomaan tilanteesta riippumatta vahviten juuri tiiviiseen puolustukseensa nojaten, eikä se tule satavarmasti varastamaan yhtään hyökkäyspelin osalta tässäkään kohtaamisessa. Odotettavissa onkin kertakaikkisen tylsä ja vähillä tapahtumilla varustettu ottelu.

Viime aikoina Huddersfield on toki tehnyt joitakin muutoksia pelaamiseensa, ja etenkin korkeampi prässi on ilmestynyt mukaan sen pelikirjaan. Tällä tavoin saavutetut pallonriistot ovatkin tuoneet joukkueelle parempia maalipaikkoja, mutta tulostaululla tai ainakaan sarjataulukossa nämä muutokset eivät ole vielä kunnolla näkyneet. Mutta ainakin viihdearvossa mitattuna tilanne on kuitenkin parempaan päin.

Huddersfieldilta puuttuu tästä ottelusta tärkeät keskikenttäpelurit Aaron Mooy ja Jonathan Hogg, ja joukkueen vaihtopenkin kaverit laitetaankin tässä tapauksessa kunnon testiin. Uskaltaako siis joukkue lähteä korkeaan prässipeliinsä myös tässä ottelussa, kun pari olennaista lenkkiä on palapelistä sivussa? Toisaalta, myös Newcastle-leirissä on omat ongelmansa poissaolojen muodossa, sillä joukkueen puolustuksesta puuttuu niin Florian Lejeune ja DeAndre Yedlin kuin myös Federico Fernández. Keskikenttäosastolta puuttuu taasen Jonjo Shelvey.

VIHJE: Huddersfield - Newcastle: 1 - kerroin 2.73 [Pinnacle]

Huddersfield on näyttänyt viime viikkoina varsin hyvältä peliesityksiensä osalta, ja vaikka joukkueella onkin joitakin poissaoloja kokoonpanossaan, löytyy joukkueelta vaihtopenkiltä ihan päteviä korvaajia näiden sivusta seuraavien pelurien tilalle.

Newcastle on taasen saavuttanut viime aikoina hyviäkin tuloksia, mutta esitykset kentällä ovat olleet siltikin varsin nihkeitä. Urheiluveikkaus.com pohtiikin, että tässä tapauksessa vastakkain on kaksi hyvinkin tasavahvaa joukkuetta, joista kotikenttä-etu vie tällä kertaa vaan 1-merkin suuntaan.

Tottenham - Burnley

Ottelu pelataan: 15.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tässä ottelussa ennakoinnin voi suorittaa kahdesta eri näkökulmasta Tottenhamin osalta. Spurs pelaakin siis joko korkealla itseluottamuksella iloista ja räiskyvää peliä juurikin sen vuoksi, että joukkue onnistui hakemaan Barcelonasta jatkopaikan Mestarien liigan pudotuspelivaiheeseen kaikkien odotusten vastaisesti. Toisesta näkökulmasta katsottuna tämä pelattu huippukamppailu voikin näkyä joukkueen otteissa väsymyksenä - tai muutoin negatiivisesti pelaajiston mahdollisen kierrätyksen vuoksi.

Spurs eteneekin nyt todella kovassa otteluruuhkassa eikä loukkaantumisetkaan ole olleet sille viime aikoina todellakaan suotuisia. Ja todella tärkeä ja sitäkin vaativampi Arsenal-ottelu odottaakin sillä heti seuraavalla kierroksella. Onkin aika vaikeaa nähdä, että Tottenham lähtisi tähän otteluun täydellä ykkösmiehistöllään kaasupoljin täysin pohjaan painettuna heti alusta lähtien.

Burnleyn osalta suorituskäyrä on näyttänyt viime aikona jokseenkin parempaan päin, mikä ei toisaalta ole mikään suuri kehu. Joukkueen alkukausi olikin nimittäin niin katastrofaalisen heikko, että noilta ajoilta olikin tarjolla vain yksi etenemissuunta. Aiemmin muun muassa loukkaantumisten vuoksi ongelmissa ollut Burnley on kuitenkin saanut viime kierroksilla aikaan parempia tuloksia, ja odotettavissa onkin, että joukkue on taas raikkaalla jalalla liikenteessä myös Spursia vastaan. Onko tämä kuitenkaan tarpeeksi?

Tärkein seikka on Burnleyn kannalta ollut kuitenkin se, että se on saanut pelaamiseensa takaisin viime kaudellakin nähdyn optimaalisen balanssin hyökkäyksen, tiiviin puolustuspelin ja taistelevan peli-ilmeensä välille. Tämän "yhteisen sävelen" löytäminen onkin tuonut mukanaan huomattavasti parempia tuloksia.

VIHJE: Tottenham - Burnley: Burnley +2.25 - kerroin 1.79 [Pinnacle]

Viikon Mestarien liigan koitos on pakko painaa jonkin verran Tottenhamin ykköspelaajien jaloissa, ja horisontissa odottava Arsenal-matsi saattaakin olla Spursin kannalta se "tärkeämpi" kamppailu. Voikin siis olla, että Spurs lähtee tähän otteluun vaihtuvalla kokoonpanolla, ja ottelun tempo voi olla matalampi kuin Spursilla normaalisti. Ja tämä tietty sopii Burnleylle mitä paremmin, sillä sen pelitapaan kuuluu juuri hidastempoinen, syvältä puolustaminen ottelussa kuin ottelussa.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Tottenham - Burnley -ottelusta tästä!

Watford - Cardiff

Ottelu pelataa: 15.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tässä tapauksessa on kyseessä varsin mielenkiintoinen ottelu, sillä vastakkain on kaksi fyysisesti ja puolustusvoittoisasti peliä lähestyvää joukkuetta. Molemmat osapuolet luottavatkin huomattavissa määrin juurikin nopeisiin vastahyökkäyksiin, ja onkin varsin selvää, etteivät nämä aseet toimi tällaisessa kohtaamisessa kovinkaan hyvin.

Näin ollen onkin siis odotettavissa, että pallonhallinta jää ottelussa kotikentällään pelaavan - ja laadukkaammalla materiaalilla varustetun - Watfordin harteille. Kysymys siis kuuluukin, pystyykö Watford kääntämään tämän pallonhallinnan maalipaikoiksi, kun vastassa on syvällä makaava Cardiff-nippu.

Cardiffilla on toki omat ongelmansa, vaikka joukkue onkin voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan peräti kolme. Nämä voitot on kuitenkin nähty Cardiffin kotiviheriöllä ja vieraissa joukkueen pelaaminen onkin ollut tulosten valossa varsin surkeaa. Seitsemässä vierasottelussa plakkariin onkin kertynyt sille vain yksi piste, ja maaliero on onneton 3-15. Minään suurena hyökkäyspään uhkana sitä ei siis näiden lukemien valossa voida Watfordille pitää.

VIHJE: Watford - Cardiff: Alle 2,5 maalia - kerroin 1.94 [Pinnacle]

Watford hyökkää parhaimmillaan vahvasti, mutta parhaimmat pelinsä se on pelannut juurikin sellaisissa tilanteissa, joissa se pääsee suorittamaan näitä hyökkäyksiin pelikäännöissä ja vastaiskuissa. Mikäli pallonhallinta jää ottelussa Watfordille, ei sama nopea hyökkääminen olekaan enää niin useasti mahdollinen vaihtoehto.

Ja Cardiff ei näitä nopeita kääntöjä tule sille ottelussa varmasti antamaan, sillä syvällä puolustaminen on ollut sille ominaista läpi kauden.

Wolverhampton - Bournemouth

Ottelu pelataan: 15.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Sarjataulukon kahdeksas ja kymmenes vastakkain. Tarjolla onkin siis varmasti hyvin tasaväkinen vääntö, myös siksi, että molemmat joukkueet ovat keskenään hyvinkin samankaltaisia.

Molemmista leireistä löytyy monia fyysisiä yksilöitä ja kumpikin joukkue tykkään hyökätä pääosin kääntöjen kautta. Ottelun virtauksia onkin siis ennakolta vaikeaa arvioida, sillä ei ole todellakaan varmaa, kumpi osapuolista lähtee tätä ottelua viemään pallonhallinnan kautta. Tarjotaanko tämä tahtipuikko normaaliin tapaan kotijoukkueelle, vai lähteekö aikaisemmilla kausilla aktiivisemmin esiintynyt Bournemouth avaamaan kamppailussa enemmän pakettiaan?

VIHJE: Wolverhampton - Bournemouth: Alle 2,5 maalia - kerroin 1.96 [Bethard]

Myös tässä ottelussa vastakkain on kaksi vastahyökkäyksiä suosivaa joukkuetta, joten nämä aseet tuskin toimivat kamppailussa kovinkaan hyvin. Odotettavissa onkin hidastempoinen, taktinen vääntö, jossa molemmat pyrkivät nollaamaan toisen osapuolen maalipaikat tiiviin puolustuspelaamisen avulla.

Myös Bournemouthin parhaan maalintekijän, Wilsonin puuttuminen ottelusta ei ainakaan nostata maaliodottamaa tämän kamppailun osalta.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Wolverhampton - Bournemouth -ottelusta tästä!

Fulham - West Ham

Ottelu pelataan: 15.12. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Fulhamin kannalta tilanne on edelleen hyvin mielenkiintoinen, sillä hyökkäysorientoituneena managerina tunnettu Slaviša Jokanović sai väistyä jokunen aika sitten puolustusvoittoisesta pelistä tunnetun Claudio Ranierin tieltä. Muutosprosessi on Fulham-leirissä toki edelleen kesken, mutta etenkin sen viimeiset kotiottelut Leicesteriä ja Southamptonia vastaan ovat sisältäneet jo merkkejä paremmasta. Onkin siis aivan varmaa, että sama puolustukseen nojaaminen jatkuu Fulhamin osalta myös West Hamia vastaan.

West Ham on taasen onnistunut nappaamaan nyt jo kolme peräkkäistä voittoa tililleen, ja fiilikset ovat aiemmin vaikeuksissakin velloneessa seurassa varmasti parempaan päin. Joukkue tykkää hyökätä niinikään kääntöjen kautta, mutta tämä ei ole kuitenkaan estänyt West Hamia voittamasta myös syvältä puolustavia joukkueita. Nyt tätä samaista pallonhallinnan kautta hyökkäämistä testataankin West Hamin osalta.

Tässä ottelussa huomio tulee kiinnittymään eritoten laidoille, sillä juuri laitapakit ovat Fulhamin kannalta ehkäpä ne heikoimmat lenkit etenkin puolustuksen toimivuuden osalta. Ja West Hamilta löytyy taasen Felipe Andersonin ja Robert Snodgrassin tasoiset pelurit juurikin laitahyökkääjien paikoilta. Tästä kaksikosta etenkin Anderson vaikuttaa olevan juuri nyt täysin pysäyttämättömässä kunnossa, joten Fulhamilla voinee olla juuri hänen kanssaan kädet töitä täynnä.

VIHJE: Fulham - West Ham: Felipe Anderson tekee maalin - kerroin 3.75 [Betfair]

Fulham pyrkii ottelu ottelulta, ja viikko viikolta petrata juurikin puolustusosastonsa toimivuutta, mutta uudella managerilla Ranierilla on työ tältä osalta edelleen vielä pahasti kesken. Ymmärrettävästikin. Hurjassa lentokelissä paahtava Anderson saattaneekin päästä nauttimaan tästä sekavasta tilanteesta.

Anderson on iskenyt kuusi maalia 16 pelaamassaan Valioliiga-ottelussa tällä kaudella, ja hän lienee juuri se peluri, jonka harteilla Fulham-puolustuksen avaaminen on tässä kamppailussa.

Brighton - Chelsea

Ottelu pelataan: 16.12. klo 15:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Brighton joutuu lähtemään tähän otteluun ilman tärkeää keskuspuolustajaansa Shane Duffia, joka päätti puskea pallon sijasta vastustajaa aivan erotuomarin nenän edessä. Duffin saumaton yhteistyö Lewis Dunkin kanssa on ollut joukkueelle monissa otteluissa se tuki ja turva menestykselle. 

Chelsean osalta viimeiset ottelut ovat sujuneet hyvinkin erikoisesti, sillä ensin joukkue hävisi huomattavasti heikommalle Wolverhamptonille todella yllätyksekkäästi, mutta heti perään se onnistui kaatamaan sarjaykkösen Cityn kerrassaan upean esityksen jälkeen.

Ottelun kannalta mielenkiintoisin elementti on se, että molemmat joukkueet pääsevät lähtemään tähän otteluun juurikin niillä pelitavoilla, joita kumpikin osapuoli on suosinut läpi kauden. Brighton jättää aina mielellään pallonhallinnan vastustajalleen, kun taasen Chelsea on pitänyt palloa tilastollisesti eniten tällä sesongilla. Ennakkoasetelmat sopivat tietty siis molemmille joukkueille, mutta kumpi onnistuu kääntämään tilanteen paremmin omaksi hyödykseen tulostaulua katsoessa?

VIHJE: Brighton - Chelsea: Chelsea -2.5 kulmaa - kerroin 1.95 [Bethard]

Pallonhallinta on ollut Brightonilla hyvin pientä kaikissa kotiotteluissa, sillä syvällä makaaminen ja vastahyökkäysten kautta eteneminen on sillä verissä. Samalla Chelsea taasen pitää vierasotteluissaan enemmän palloa kuin mitkään muut joukkueet sarjassa.

Kulmapotku-tilastojen osalta tilanne on kaksikon välillä hyvin samanlainen, kun Brighton saa otteluissa vain vähän kulmia, ja samalla joukkue antaa vastustajilleen isosti kulmia. Chelsea taasen saa pallonhallinnan kautta paljon kulmapotkuja, eikä anna niitä vastustajilleen kovinkaan huomattavasti. Saman kaavan voinee siis odottaa toteutuvan myös tässä ottelussa.

Southampton - Arsenal

Ottelu pelataan: 16.12. klo 15:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kun tätä ottelua tarkastelee ennakolta, nousee verkkokalvoille kaksi pointtia:

1) Arsenalilla ei ole käytössään välttämättä yhtäkään varsinaista keskuspuolustajaa massiivisen loukkaantumissuman vuoksi. Kuinka he onnistuvat selättämään tämän ongelman?

2) Kyseinen ottelu on ensimmäinen koitos Southamptonin uudelle päävalmentajalle Ralph Hasenhüttlille. Pystyykö hän tuomaan jotain uutta - tai parannusta - joukkueelle jo näinkin pikaisella aikataululla?

Asetelmat petaavatkin sinällään varsin viihdyttävää ottelua tarjolle, sillä Hasenhüttlin joukkueet ovat pelanneet normaalisti hyvinkin aktiivisesti ja aggressiivisesti prässäävää peliä - ja korkealla puoluslinjalla tottakai. Mikäli joukkue lähteekin nyt tällä samanlaisella tyylillä myös tähän otteluun, on se tottakai hatunnoston arvoinen muutos - joskin varsin holtiton sellainen. Arsenalin parhaat aseet ovatkin salamannopeat hyökkäyspäänpelaajat, kuten Pierre-Emerick Aubameyang sekä Alexandre Lacazette, eikä Southampton tule saamaan näitä herroja kuriin, mikäli aktiivinen prässi jättää heille vähänkin tyhjää tilaa taustoille.

Näin ollen Southampton etuihin voisikin kuulua normaalimman suuntainen, tiivis puolustuspelaaminen, mutta aktiivisempi pelityylikin voisi tuoda tulosta - etenkin kun huomio Arsenalin heikon tilanteen puolustuksen kannalta.

VIHJE: Southampton - Arsenal: Yli 3,0 maalia - kerroin 2.03 [Pinnacle]

Southamptonin voinee odottavan pelata tässä ottelussa edes hitusen offensiivisemmin ja aktiivisemmin kuin aiemmin, kun Hasenhüttl on ottanut Hughesin paikan joukkueen peräsimestä. Huomattavasti heikentynyt Arsenal-puolustus voikin siis olla huomattavan kovassa testissä, joskin myös Arsenalin hyökkääjille tulenee olemaan mukavasti tilaa tarjolla tämän vuoksi.

Ja Arsenalilla toden totta on kunnon aseita näiden tyhjien tilojen hyödyntämiseen.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Southampton - Arsenal -ottelusta tästä!

Liverpool - Manchester United

Ottelu pelataan: 16.12. klo 18:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

North West Derby. Kaksi vanhaa ja perinteikästä kilpakumppania. Kaksi eniten mestaruuksia voittanutta joukkuetta Valioliigan historiassa. Kyseessä on siis todella mehukas kamppailu kahden huippujoukkueen kesken.

Liverpool lähtee otteluun sinällään mukavasti tilanteesta, sillä joukkue onnistui niistämään tililleen 1-0-voiton Napolista aiemmin tällä viikolla Mestarien liigassa, ja tuo kyseinen voitto siivittikin sen Mestarien liigan jatkopeleihin. Kova matsi ja tiivis ottelutahti voikin painaa kovan kuormituksen myötä ykkösnimien jaloissa. Myös United oli toki tulessa Mestarien liiga -kentillä kuluvalla viikolla, mutta joukkue oli jo varmistanut jatkopaikkansa ennen viimeistä otteluaan, joten joukkue pystyi ottamaan sinällään rennommin kovassa otteluruuhkassa.

Myös loukkaantumisten suhteen tilanne on ongelmallisempi Liverpool-leirissä - etenkin puolustajien osalta, sillä Joe Gomez, Joël Matip ja Nathaniel Clyne ovat kärsineet kaikki loukkaantumisista ja myös Trent Alexander-Arnoldin pelaaminen on vähintäänkin epävarmaa. Dejan Lovren sentään on palatunut takaisin pelikuntoon, mutta pelituntumaa ei hänelläkään liiaksi viime viikoilta ole.

Unitedilla on toki myös omat ongelmansa loukkaantumisvaivojen suhteen, mutta nämä probleemat eivät ole aivan niin hankalia kuin naapurilla. Chris Smalling ja Luke Shaw ovat molemmat poteneet erinäisiä vaivoja, mutta kumpikaan näistä kavereista ei ole joukkueelle korvaamattomia.

Molemmilla managereilla on myös hyvin tiedossa vastapuolen metkut, ja tämä kaksikko onkin kohdannut toisensa vuosien saatossa yhdeksän kertaa. Jürgen Klopp on voittanut näistä kamppailuista kolme, ja Jose Mourinho taasen kaksi - neljästi on siis päätytty pistejakoon. Viime kaudella pisteet menivätkin keskinäisistä ManU-leiriin, sillä ensimmäinen kohtaaminen pelattiin maalittomasti tasan ja toisessa ManU oli kotonaan vahvempi.

Mutta miten käy tällä kertaa? Onnistuuko Mourinho sammuttamaan Liverpool-hyökkäyksen ja nostamaan ManUa sarjataulukossa lupauksiensa mukaisesti ylöspäin, vai onnistuuko Liverpool pitämään Valioliigan, hamutun piikkipaikan edelleen itsellään?

VIHJE: Liverpool - Man United: ManU +1.0 - kerroin 2.06 [Fastbet]

Liverpoolin puolustuslinjassa on joitakin isoja poissaoloja, ja Unitedilla on tottakai omat aseensa näiden heikkouksien hyödyntämiseen. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet myös aina kiihkeitä ja tasaisia vääntöjä, eikä kovinkaan suuria maalieroja ole näissä otteluissa näkynyt.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Bournemouth - Liverpool Yli 3,0 maalia 1.87 Huti
Arsenal - Huddersfield 1 1.30 Osuma
Burnley - Brighton Burnley +0 1.98 Osuma
Cardiff - Southampton Cardiff +0 2.05 Osuma
Cardiff - Southampton Yli 2,5 maalia 2.23 Huti
Manchester United - Fulham Alle 1,25 maalia avauspuolikkaalla 2.05 Huti
West Ham - Crystal Palace 1 2.33 Osuma
West Ham - Crystal Palace Yli 2,5 maalia 1.99 Osuma
Chelsea - Manchester City 2 1.99 Huti
Chelsea - Manchester City Yli 2,5 maalia 1.74 Huti
Leicester - Tottenham Alle 2,5 maalia 2.07 Osuma
Newcastle - Wolverhampton Wolverhampton -0,5 kulmaa 1.95 Osuma
Everton - Watford Molemmat joukkueet tekevät maalin 1.82 Osuma


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +2,655 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 90 / 178
Tuotto: +1,625
Palautus%: 101%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute