mainos
Päivitetty
0
T Thomas Schyth
Viborgista kotoisin oleva Thomas Schyth on toiminut tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijana vuodesta 2016 lähtien, ja hänen suurennuslasinsa alla on ollut suurimmin brittifutis Valioliigan ja Championshipin muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 29.-30.1. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19,
24. kierros:

Arsenal - Cardiff
Fulham - Brighton
Huddersfield - Everton
Wolves - West Ham
Man United - Burnley
Newcastle - Man City
Bournemouth - Chelsea
Southampton - Crystal Palace
Liverpool - Leicester
Tottenham - Watford

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
23 kierroksen jälkeen:

Osumat: 129 / 253
Tuottosaldo: +4,95
Palautusprosentti: 102%

Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth on jälleen koonnut kattavan ennakko-paketin Valioliigan 24. ottelukierrokselle. Arkiviikolla tiistain ja keskiviikon aikana pelattava ottelukieppi onkin mielenkiintoinen etenkin siksi, että osa joukkueista joutui tahkoamaan tositoimissa myös menneenä viikonloppuna cup-taistojen muodossa.

Ole Gunnar Solskjærin johtama, kuin uudesti syntynyt Manchester United jatkaa voitosta voittoon marssimistaan, ja paraikaa näyttääkin siltä, ettei tätä menoa ole kukaan hetkeen pysäyttämässä. Viime viikolla saimme kuulla myös järkyttäviä uutisia Cardiffin suunnalta, kun joukkueen pitkään ja hartaasti työnalla ollut hyökkäyspään vahvistaminen ei lopulta toteutunutkaan traagisimman mahdollisen syyn vuoksi. West Hamin leirissä puolestaan onnellinen käänne tähtipeluri Marko Arnautovicin aikeissa tuonee joukkueen leiriin kaivattua boostia loppukauden kierroksille.

Tulevalle 24. ottelukierrokselle löytyy siis monia eri seikkoja, joita vedonlyöntivihjeiden kokoamisessa on täytynyt ottaa jälleen huomioon. Seuraavassa laitetaankin kasaan ennakot tämän ottelukierroksen suhteen tuttuun tapaan matsi matsilta.

Arsenal - Cardiff

Ottelu pelataan: 29.1. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Joukkueet ovat joutuneet olosuhteiden pakosta valmistautumaan tähän otteluun hyvinkin erilaisilla tavoilla. Arsenal-leirissä vietettiin Chelsea'ta vastaan otetun derby-voiton jälkeen joukkuehengen nostatushetki muun muassa värikuulasodan muodossa. FA Cupin suhteen tällä nostatuksella ei kuitenkaan ollut suurta vaikutusta, sillä Manchester United pyyhkäisi tykkimiesten yli viime perjantaina 1-3-lukemin.

Cardiffin osalta valmistautuminen on taasen sujunut äärimmäisen raskaissa ja synkissä tunnelmissa. Viime viikko alkoi nimittäin Cardiffin suunnalla enemmän kuin mainiosta, kun joukkue tiedotti hankkineensa huipputehokkaan hyökkääjän Emiliano Salan Nantesissa seuran ennätyssiirtosummalla, noin 17 miljoonalla eurolla. Ei siis ollut epäilystäkään, etteikö Walesissa oltaisi odotettu argentiinalaispelurin saapumista joukkueen vahvuuteen, sillä Cardiff olikin jo pitkään hakenut kunnon vahvistusta hyökkäysosastolleen. Salan olikin tarkoituksena aloittaa harjoittelu Cardiffin väreissä alkuviikosta, ja tehdä debyytti uudessa seurassaan mahdollisesti jo Arsenalia vastaan.

Siirtokuvio sai kuitenkin ikävimmän mahdollisen käänteen, kun Sala'a Cardiffiin kuljettanut yksityiskone katosi tutkasta Englannin kanaalin yllä todennäköisen turman seurauksena. Pelastushenkilökunta on etsinyt kyseistä konetta tuloksetta katoamisalueella tuloksetta jo pitkään, ja etsinnät päätettiinkin jo lopettaa loppuviikosta. Etsintäpartio sekä viranomaistahot ovatkin olleet yksimielisiä siitä, ettei koneen kyydissä olleita henkilöitä ole mahdollista löytää elossa.

Onkin siis ilmiselvää, että sekä Cardiffin että Nantesin suunnalla viime viikot ovat sujuneet surun murtamissa merkeissä. Cardiff esimerkiksi jätti treenaamisen sikseen viime viikolla, sillä järkyttävien uutisten keskellä harjoituksista olisi pahemmin mitään hyvää irti edes saanut. Traagisesta onnettomuudesta tulikin monille varmasti mieleen viime lokakuun tapahtumat, kun Leicesterin omistaja Vichai Srivaddhanaprabhan menehtyi koko Valioliigaa järkyttäneessä helikopteriturmassa. Joukkueella olikin tuon jälkeen hyvin vaikeaa koota rivistönsä ja yltää positiivisiin esityksiin viheriöillä - ymmärrettävästikin. Samaa voitanee odottaa nyt Cardiffilta, jolla ei tule valitettavasti olemaan helppoa seuraavilla ottelukierroksilla. Pelien täytyy kuitenkin jatkua, ja kun Cardiff ei muutoinkaan ole kovinkaan kelpo vierasjoukkue, tulee ilta olemaan nihkeä niin pelillisesti kuin myös tunteellisesti Arsenalin vieraana.

Arsenalillakaan ei toki kaikki viime viikossa ollut pelkkää iloa ja juhlaa, sillä joukkueen tärkeä laitapakki Hector Bellerin joutui jättämään viheriöin kesken Chelsea-matsin. Nyttemmin espanjalaispelurin loukkaantuminen onkin osoittautunut odotettua vaikeammaksi, ja Bellerin joutuukin pysymään sivussa tositoimista koko loppukauden ajan. Yhtä kovaa korvaajaa ei hänen paikalleen Arsenalilta löydy, ja tässä vaiheessa katseet kohdistunevatkin nuroeen Ainsley Maitland-Nilesiin, jolta odotetaan isoja kehitysaskelia laitapankin tontilla Bellerinin paikkaajana.

VIHJE: Arsenal - Cardiff: Arsenal -1.5 - kerroin 1.75 [operaattori poistettu]

Arsenal on ollut viime aikoina vähintäänkin hyvässä vireessä, ja joukkueen otteisiin onkin tullut tiettyä tasapainoisuutta taas, kun monet puolustajat ovat palanneet pelikuntoon loukkaantumisten jälkeen. Cardiff-leirissä otteluun valmistautuminen on ollut surun täyttämä, eikä ottelu tule olemaan sille todellakaan helppo.

Fulham - Brighton

Ottelu pelataan: 29.1. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Fulham oli viime kierroksella kiinni todella suuressa yllätyksessä, kun se roikkui Tottenhamin mukana aina ottelun kalkkiviivoille saakka. Se johtikin kyseistä kamppailua avauspuolikkaan jälkeen, mutta Spurs painoi pelin toisella puoliajalla alkuun tasoihin, ja paineli sitten maalin voittoon lisäajan viime hetkillä.

Fulhamin uusi hyökkäysvahvistus Ryan Babel aloitti ottelun Spursia vastaan laidalla, ja on melko varmaa, että hän pysynee tuolla paikalla, vaikkei debyytti häneltä vahvin mahdollinen ollutkaan. Vahvana ja nopeana pelaajana hän on kuitenkin hyvä uusi lenkki joukkueen hyökkäykseen. Vaihtoehtoja Fulhamilta löytyy kuitenkin melkeimpä jokaiselle pelipaikalle, sillä joukkue on onnistunut säilymään ilman loukkaantumishuolia jo jonkin aikaa. Sillä onkin tässä ottelussa käytössään paras mahdollinen miehistö.

Ottelun ennakoinnissa Fulhamilla on myös omat etunsa siinä, että joukkue on ehtinyt jo pudota ulos cup-väännöistä jo jonkin aikaa sitten, ja se onkin saanut valmistautua otteluun hyvinkin rauhassa. Brighton pelasikin FA Cupissa matsin West Bromwichia vastaan viime viikon lauantaina, joskin tässä maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa joukkue onnistui säästelemään joitakin ykköskorin pelaajiaan.

Brightonin kannalta ennakointi näyttää heikolta myös saman seikan vuoksi, jota on näissäkin ennakoinneissa useasti esille nostettu: joukkueen esitykset ovat  nimittäin olleet heikkoja vieraskentillä tämän kauden aikana. Joukkueen 12 pelatusta vierasottelusta jopa kahdeksan on päättynyt Brightonin tappioon, joten tämänkään kohtaamisen kynnyksellä odotukset eivät ole joukkueen suhteen katossa.

VIHJE: Fulham - Brighton: 1 - kerroin 2.45 [Coolbet]

Joukkueiden välillä ei ole hirveän suurta eroavaisuutta, ja Fulhamin pelatessa kotona tämän kotivoiton kerroin tuntuu yksinkertaisesti hivenen liian korkealta. Brighton ei olekaan ollut vieraissa kovinkaan vakuuttava, kun taasen Fulham on löytänyt otteisiinsa selvää tasaisuutta etenkin puolustuksen osalta Ranierin opeissa. Ryan Babelin hankinta tuonee taasen oman boostinsa Fulhamin hyökkäykseen, jossa Aleksandar Mitrović on jäänyt jokseenkin yksinäiseksi monissa otteluissa.

Huddersfield - Everton

Ottelu pelataan: 29.1. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Muutoksen tuulet puhaltavat nyt Huddersfieldin taustoilla, sillä joukkue irtisanoi managerinsa David Wagnerin ennen edellistä ottelukierrosta. Apuvalmentaja Mark Hudson otti ohjat joukkueessa hetkeksi, ja edellisessä kohtaamisessa tähtiä pursuava Manchester City kävikin tylyllä 0-3-vierailulla Huddersfieldin kotiareenalla.

Nyt Huddersfield on kuitenkin jo nimennyt uuden päätoimisen managerinsa, kun Dortmundin organisaatiosta saapunut Jan Siewert otti joukkueessa komennon. Hänen nimitys kertoneekin siitä, että Huddersfield haluaa jatkaa pelaamisen suhteen "samoilla raiteilla", sillä Wagnerin tavoin myös Dortmundin kakkostiimiä aiemmin luotsanneen Siewertin pelifilosofia perustuu nopeaan tempoon ja aktiiviseen prässiin.

Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka Huddersfield reagoi tähän muutokseen, kun ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu ailahdellen esiintyvä Everton. Jotakin nostetta ja uutta ryhtiä otteisiin voisi luulla tulevan. Myös se, että Aaron Mooy alkaa olla hiljalleen valmiina palaamaan takaisin tositoimiin, on tottakai hyvä uutinen joukkueen kannalta.

Huddersfieldin kannalta tiettyä etua löytyy myös siitä, ettei se ole ollut enää hetkeen mukana FA Cupissa, jossa Everton pelasikin itse Millwallin vieraana lauanaina - ja vieläpä tappiollisesti. Terriers onkin pystynyt valmistautumaan otteluun huolella uuden luotsinsa silmien edessä. Evertonin suhteen tilanne on kuitenkin poissaolojen suhteen parempi, sillä joukkue pääsee liikenteeseen nyt parhaalla mahdollisella miehistöllään. Huddersfieldilla on tärkeistä pelaajista poissa ainakin Philip Billing, ja Mooynkin pelaaminenkin on edelleen epävarmaa.

VIHJE: Huddersfield - Everton: Yli 2,5 maalia - kerroin 2.30 [Coolbet]

Siewert pystynee avittamaan Huddersfieldia etenkin hyökkäyspelin osalta, ja joukkue onkin pelannut kotiviheriöllään usein hyökkäysvoittoisemmin. Toisaalta, Everton on ollut vieraskentillä kauden aikana hyvinkin haavoittuvainen, joskin joukkueesta löytyy tietty hyökkäyspään pallollista taitoa riittämiin.

Wolves - West Ham

Ottelu pelataan: 29.1. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Wolves oli mukana viime kierroksen villeimmässä matsissa, kun se hullutteli maalirikkaassa ottelussa 4-3-kotivoiton Leicesterin kustannuksella. Diego Jotan lisäajalle viimeistelemä voittomaali takasikin täyden pistepotin Wolvesille, joskin puolustuspelin osalta parannettavaa jäi tietty varsin isosti. Isoimmaksi kysymykseksi tässä tapauksessa nouseekin se, onko puolustuspään ongelmat johtuvia juurikin parhaimman puolustajan Willy Bolyn pelikiellosta. Boly onkin nimittäin poissa siis myös tästä ottelusta, joten nyt joukkueen puolustuksen onkin vain yksinkertaisesti pystyttävä parempaan.

West Ham on taasen ollut viime aikoina näkyvimmin esillä siirtohuhujen puolella, kun joukkueen ykköstähteä Marko Arnautovicia on oltu viemässä isoilla summilla muille maille. Itävaltalaispeluri olikin sivussa joukkueen kokoonpanosta viime kierroksella Bournemouthia vastaan eikä Arnautovicin paikalla operoinut Andy Carroll pystynyt avittamaan joukkueen hyökkäystä oikeen millään tavalla. Bournemouth veikin tuon kamppailun nimiinsä kotonaan tyylipuhtaasti 2-0.

Kaikki näyttikin jo siltä, että West Ham joutuu pärjäämään jatkossakin tavalla tai toisella ilman Arnautovicia, mutta tuon jälkeen West Ham sai kuitenkin kasakaupalla hyviä uutisia, kun tähtipeluri olikin yhtäkkisesti allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Arnautovicin luulisikin siis olevan motivoitunut jatkamaan joukkueessa (miksi hän muuten olisi sopimuksen allekirjoittanut?) ja nyt pääsemmekin näkemään huipputaitavan ja vaarallisen hyökkäyskolmikon Arnautovic-Nasri-Anderson pidemmänkin aikaa.

Wolves onnistui kairaamaan 0-1-vierasvoiton London Stadiumilta joukkueiden viime kohtaamisessa vakuuttavien otteiden jälkeen. Pystyykö joukkue toteuttamaan yhtä virheettömän suorituksen myös tässä kohtaamisessa?

VIHJE: Wolves - West Ham: West Ham +0.25 - kerroin 2.15 [Pinnacle]

Wolves on pelannut viime aikoina vahvasti ja tasapainoisesti, joskin tärkeän puolustajan Bolyn puuttuminen toki heikentää sen takalinjaa. West Ham -leirissä nostatusta on taasen tullut purjeisiin Arnautovicin jäämispäätöksen myötä, ja itävaltalaispeluri saattaneekin palata takaisin pelivahvuuteen erittäin innokkaalla otteella, jolloin hän voikin olla jopa täysin pysäyttämätön ihan puolustukselle kuin puolustukselle.

Etenkin mikäli Nasri ja Anderson operoivat hänen vierellään taitojensa mukaan, tulee West Hamin koneisto jylläämään korkeilla kierroslukemilla.

Manchester United - Burnley

Ottelu pelataan: 29.1. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kahdeksan ottelua, kahdeksan voittoa - siinä uuden Manchester United -manageri Ole Gunnar Solskjaerin tilastot joukkueen peräsimessä. Viimeisessä ottelussa ManU kaatoikin FA Cupissa Arsenalin 1-3 vieraissa, ja norjalaisen johtama joukkue kipinöikin nyt sellaista intoa ja peli-iloa, ettei Burnley odota tätä kohtaamista varmasti suurella nautinnolla.

Toisaalta, myös Burnley on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, ja sen esitykset ovatkin olleet nyttemmin juuri sellaista tasoa, jolla se saavutti viime kauden päätteeksi paikan euro-peleistä. Kun kaikki kilpailulliset ottelut lasketaan mukaan, on joukkue voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä ja pelannut kertaalleen tasan. FA Cupissa huipputiimi Manchester City toki pyyhkäisi Burnleyn yli selvästi 5-0-numeroin, mutta etenkin vahvat esitykset Valioliiga-viheroillä ovat varmasti onstaneet joukkueen pelaajiston itseluottamusta korkeammalle kuin kertaakaan tällä kaudella.

ManU pelasi FA Cupissa Arsenalia vastaan perjantaina, kun taasen Burnleyn ja Cityn välinen kohtaaminen oli ohjelmistossa lauantaina. Tässä kamppailussa Burnley-manageri Sean Dyche kierrätti kuitenkin kokoonpanoaan, joten pelaajistolla pitäisi olla paukkuja jaloissa myös Unitedia vastaan.

United pääsee lähtemään otteluun ilman poissaoloja, joskin tilanne alkaa olla parempi ja parempi näiltä osin myös Burnley-leirissä. Robbie Brady ja Jóhann Berg Guðmundsson ovat takaisin kokoonpanossa pelikiellon ja loukkaantumisen jälkeen.

VIHJE: Manchester United - Burnley: Molemmat joukkueet tekevät maalin - kerroin 2.00 [Coolbet]

Manchester United on enemmän kuin kykeneväinen avaamaan Burnleyn tiiviinkin puolustuksen tässä lentokelissään luovien pelaajiensa avustuksella. Toisaalta, myös Burnleyltä löytyy omat vahvuudet vastahyökkäysten kategoriasta, ja näillä se voikin päästä uhkaamaan myös Punaisia Paholaisia.

Burnley ei toki ole hirveää määrää vierasmaaleja tällä kaudella värkännyt, mutta maalipaikkoja se on vieraissakin onnistunut luomaan varsin hyvin. ManU:n kynsissä sen puolustus tulee olemaan kovilla, mutta niille vastahyökkäyksille voi kuitenkin löytyä ajoittain hyvinkin tilaa.

Newcastle - Manchester City

Ottelu pelataan: 29.1. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastle nousi viime kierroksen Cardiff-voiton pitkästä aikaa putoamisrajan yläpuolelle, ja tämä nousu käänsikin sivuja myös Newcastle-manageri Rafa Benitezin lausuntokirjasta. Aiemmin Benitez sanoi nimittäin avoimesti, että olisi suoranainen ihme, mikäli joukkue onnistuisi pysymään Valioliigassa tämän kauden päätteeksi, mutta viime aikoina parantuneet otteet ovat tuoneet lisäluottamusta myös valmennustiimiin. Uusimpien kommentien mukaan Benitez onkin jo luottavainen siitä, että Valioliiga on myös jatkossa Newcastlen sarjataso.

Cityn kannalta suurimmat haasteet tämän ottelun osalta koostuvat ennakkon siitä, että joukkue "joutuu" operoimaan edelleen jotakuinkin kaikissa mahdollisissa kilpailuissa mukana. Samaan aikaan on tietty myös huomioitava, että Cityltä löytynee helposti koko Valioliigan levein ja syvin pelaajalaari, joten kovakin otteluruuhka ei tuota sille suuria ongelmia. Samalla joukkueen sairaslista on varsin mukavasti tyhjillään, eli City näyttää edelleen totutusti äärimmäisen vaaralliselta vastukselta.

Newcastlen osalta pelaajisto ei ole tietty kärkitaidon osalta lähimainkaan Cityn tasoa, eikä leveyttäkään ole joukkueen materiaalissa pahemmin tarjolla. Myös Newcastlen osalta sairasosasto on kuitenkin tyhjenemään päin, joten joukkue pääsenee hyvällä kokoonpanolla tähän haastavaan otteluun. Viime viikonloppuna Newcastle säästelikin pelaajieen FA Cupissa Watfordia vastaan häviten ottelun 0-2. City puolestaan peluutti Burnleysta otetussa 5-0-murskavoitossa muun muassa  Riyad Mahrezia, Kevin De Bruynea, Sergio Agüeroa, Fernandinhoa sekä Bernardo Silva ja David Silvaa.

Newcastle lähtenee pelaamaan Cityä vastaan tässäkin ottelussa hyvin syvältä ja tiiviisti puolustaen, eli aivan kuten joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka Cty onnistuu tämän bussiparkin ohittamaan tai läpäisemään.

VIHJE: Newcastle - Manchester City: Alle 3,25 maalia - kerroin 1.88 [Bethard]

Newcastle on ollut puolustuksellisesti vahva tällä kaudella kärkijoukkueita vastaan, ja TOP6-tiimejä vastaan vain kahdesti on menty sen otteluissa tämän kyseisen maali-rajapyykin yli. Tässäkin ottelussa Newcastle tulee makaamaan hyvinkin tiiviissä muodostelmassa syvällä pyrkien rajoittamaan vastustajalle annetut maalipaikat. Näin ollen se tuskin pystyy hirveämmin uhkaamaan myöskään City-puolustusta.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syntyikin juuri kolme osumaa.

Bournemouth - Chelsea

Ottelu pelataan: 30.1. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vastakkain on kaksi joukkuetta, joista kumpikin on vahvistanut rivejään siirtomarkkinoilla viime kierroksen jälkeen. Bournemouth kiinnitti rivistöönsä walesilaispuolustaja Chris Mephamin Brentfordista, kun taasen Chelseaan suuntasi hyvinkin korkean profiilin hyökkäysvahvistus Gonzalo Higuainin muodossa.

Viime aikoina Chelsean pelaamiseen - ja juurikin manageri Maurizio Sarriin - on kohdistunut enenevissä määrin kritiikkiä etenkin siitä lähtien, kun Sarri alkoi käyttää Eden Hazardia False 9 -roolissa. Nyt Higuanin saapumisen myötä joukkueessa on kuitenkin entistäkin vahvempi maalintekopelote kärjessä, joten Hazard saattanee päästä palaamaan parhaalle paikalleen laidalle. Onko tämäkään sitten vastaus Chelsean kaikkiin ongelmiin?

Viimeisen Valioliiga-kiepin jälkeen Chelsea on ehtinyt olla tositoimissa jo kahdesti niin liigacupin kuin myös FA Cupin muodossa. Otteluruuhka voikin tuottaa tietty omaa väsymystä Chelsea-pelaajistoon, joskin jonkin verran joukkue sai toki pelaajiaan näissä otteluissa kierrätettyä. Näistä otteluista Chelsea saikin kaivettua voitot niin Tottenhamista kuin myös Sheffield Wednesdayn.

Ilmapiiri voisi kuitenkin olla joukkueessa varmasti parempi, sillä edellisellä Valioliiga-kierroksella Arsenalia vastaan kärsityn 2-0-tappion jälkeen Sarri kritisoi avoimesti pelaajiensa asennetta. Tällaiset puheet saattavat toki toimia parhaimmillaan herättävänä iskuna joukkueelle, joskin parhaasta tilanteesta ne eivät tosiaankaan kerro. Higuanin saapumisesta joukkue voi kuitenkin saada kaipaamansa uuden alun, mikäli vain kaikki lähtee sujumaan hyvään malliin.

Bournemouth saapuu taasen otteluun mukavammissa tunnelmissa, sillä joukkue onnistui kaivamaan isot pisteet 2-0-kohtivoitollaan West Hamista edellisellä kierroksella. Tämän lisäksi Bournemouth on hankkinut tammikuun siirtomarkkinoilta riveihinsä jo kolme uutta vahvistusta, ja kun joukkue on vielä ollut jo tovin ulkona molemmista cup-kilpailuista, on sillä ollut runsain mitoin aikaa valmistautua tähän koitokseen.

VIHJE: Bournemouth - Chelsea: 2 - kerroin 1.70 [Coolbet]

Chelsea on vahvistunut nyt Higuain lainapestin myötä, mikä takaa varmasti myös vapaampaa joukkueen hyökkäysosaston laidalle. Bournemouthille tämä voineekin tuottaa haasteita, sillä joukkue on ollut tällä kaudella pahiten ongelmissa juuri sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat hyökänneet juurikin vahvasti laitapelaajien kautta.

Southampton - Crystal Palace

Ottelu pelataan: 30.1. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Southampton on lähtenyt hilaamaan itseään hiljalleen kauemmas ja kauemmas putoamisrajasta uuden mangerinsa Ralph Hasenhüttlin johdolla. Viimeisellä kahdella kierroksella joukkue onkin kalastellut tililleen täydet pistepotit niin Leicesterin kuin myös viimeisimpänä Evertonin kustannuksella. Itseluottamut alkanee olla joukkueessa uusien tuulien puhaltaessa korkealla.

Crystal Palace onnistui erinomaisesti viime ottelukierroksella Liverpoolin vieraana, vaikka se jäikin lopulta pisteittä upeasta taistelustaan huolimatta. Kyseinen ottelu jatkoikin samaista trendiä Palacen osalta, sillä aiemminkin kuluvalla sesongilla joukkue on onnistunut tuottamaan isojakin ongelmia näille kärkipään joukkueille. Palace pudottikin viikonloppuna FA Cupissa Tottenhamin ulos 2-0-lukemin, joskin sunnuntai-iltana pelattu ottelu voikin painaa joukkueen jaloissa.

Poissaolot ja loukkaantumiset tuottavatkin ottelun ennakointiin isosti mielenkiintoa - etenkin Palacen puolesta. Onkin esimerkiksi jännä nähdä laittaako Roy Hodgson heti Christian Benteken avaukseen nyt, kun belgialaispeluri on palautunut pelikuntoon pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Toisaalta huomiota kannattaa kiinnittää myös Palacen tolppien väliin, ja etenkin siihen, saako Hodgson edes toisen kahdesta parhaasta maalivahdistaan käyttöön. Mikäli näin ei käy, joutunee Palace luottamaan jälleen Julian Speroniin, joka tarjoili edellisellä kierroksella ilmaisen maalin Liverpoolille.

VIHJE: Southampton - Crystal Palace: Yli 2,5 maalia - kerroin 2.00 [operaattori poistettu]

Southamptonin raskasjalkainen puolustuslinja voi kohdata ongelmia vikkeläkinttuisten Palace-hyökkääjien kanssa, mutta kotiviheriöllään Southampton pelannee kuitenkin aktiivisen aggressiivisesti, jolloin myös Palace kohtanee omat haasteensa puolustuspelistä puhuttaessa. Ottelusta voi siis hyvinkin muodostua suoraviivaisen ja nopean pelaamisen näytös, joa kun molemmilta osapuolilta löytyy myös kapasiteettia maalipaikkojen hyödyntämiseen, voinee ottelusta odottaa varsin viihdyttävää koetusta.

Liverpool - Leicester

Ottelu pelataan: 30.1. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Liverpool jatkaa edelleen Valioliigan piikkipaikalla tutulla neljän pisteen erolla, joskin viime kierroksella sen otteet jättivät isosti parantamisen varaa. Jürgen Kloppin miehistö onnistui toki nappaamaan ottelusta lopulta viimehetkien voittomaalilla täydet pisteet talteen, mutta kolmen päästäminen omiin kotiviheriöllä oli tämän kauden otteet huomioiden täysin poikkeuksellista. Tuota edeltäneissä 11 kotiottelussa Liverpool olikin päästänyt omiin vain kaikkinensa seitsemän takaiskumaalia.

Juurikin terävästi ja etenkin tehokkaasti peliä kääntävät joukkueet ovat onnistuneet tuottamaan tähän tapaan ongelmia Liverpoolille tällä kaudella, ja parhaimmillaanhan Leicester lukeutuu juurikin tähän kategoriaan. Klopp joutuu lähtemään otteluun myös ilman James Milneriä, joka ajettiin kentältä kahden varoituksen myötä edellisessä ottelussa. Trent Alexander-Arnoldin pelaaminen on taasen epävarmaa.

Leicesterin osalta poissaolot satuttanevat sitä kuitenkin isommin, sillä joukkueen ehdottoman ykköspuolustajan Harry Maguiren pelaaminen on epävarmaa. Topparipari Wes Morgan & Jonny Evans olikin isoissa ongelmissa viime kierroksella Wolvesin vieraana päästäen omiin jopa neljä maalia.

Tuossa ottelussa Wolves viipaloikin Leicesterin takalinjat ihan kunnolla reikäjuustoksi, ja vaikka isäntien 4-3-voittomaali syntyikin aivan ottelun loppuhetkillä, oli voitto Wolvesille tuosta kamppailusta enemmän kuin ansaittu. Leicesterin puolustus olikin ongelmissa läpi ottelun, ja matsi näytti samalla selvästi myös, ettei joukkue ole omimillaan otteluissa, joissa se pyrkii ottamaan vetovastuun pallonhallinnan kautta.

Ottelu Liverpoolia vastaan voikin sopia Leicesterille sinällään paremmin, että joukkue pääsee lähtemään otteluun totutun turvallisella, vastahyökkäyksiä suosivalla sapluunalla, joskin raskailla jaloilla varustetut puolustajat tulevat olemaan nyt vieläkin kovemmissa löylyissä kuin viime kierroksella.

VIHJE: Liverpool - Leicester: Liverpool tekee yli 2,5 maalia - kerroin 1.98 [operaattori poistettu]

Liverpoolin hyökkäyskoneisto on vahvimmillaan juuri kotiviheriöllä, kun taasen Leicesterin raskaasti liikkuva, ja ilman Maguirea pelaava puolustus oli heikko jo viime kierroksella Wolvesia vastaan. Nyt koettelemus tulee olemaan vieläkin haastavampi, sillä Liverpool pystyy hyödyntämään kaiken Leicester-puolustuksesta löytyvän tilan vieläkin paremmin ja tappavammin.

Tottenham - Watford

Ottelu pelataan: 30.1. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tottenham pyrkii palaamaan ottelussa takaisin miellyttävämpiin nuotteihin tiputtuaan ensin ulos liigacupista Chelseata vastaan sekä tämän jälkeen vielä FA Cupistakin Crystal Palacen vieraana. Spurs onkin joutunut pärjäämään viime kierrokset ilman lukuisia tähtipelaajiaan, ja joukkue onkin kaipaillut isoimmin etenkin Harry Kanea, Dele Allia ja Son Heung-minia hyökkäysosastolleen.

Etelä-Koreaa Aasian Cupissa edustamassa ollut Son on kuitenkin jo takaisin joukkueen vahvuudessa, kun Etelä-Korea pullahti turnauksesta jatkopeleissä ulos. Sonin esiintyminen tässä ottelussa lienee vähintäänkin epävarmaa, sillä mies on pelannut lähiaikoina sen verran paljon - ja vielä matkustanut varsin pitkän matkan sen päälle. Jaloissa voi siis painaa.

Watford on kohdannut Tottenhamin itseasiassa jo kahteen kertaan tällä kaudella. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Watford onnistui yllättämään ennakkosuosikit kotonaan 2-1-voitollaan, ja liigacupissakin Watford onnistui vähintäänkin hyvin. Tuossa kamppailussa Spursin tähdet onnistuivat kuitenkin pudottamaan Watfordin jatkosta rangaistuspotkukilpailun myötä 3-2. Molemmat näistä otteluista ovat olleet Watfordilta kuitenkin sen verran laadukkaita, että niistä voi ehdottomasti kaivella itseluottamusta ja virettä myös tähän kohtaamiseen.

VIHJE: Tottenham - Watford: 1 - kerroin 1.68 [Coolbet]

Tottenham on ollut tällä kaudella ongelmissa Wolvesin kanssa, ja se hävisikin joukkueiden edellisen Valioliiga-kohtaamisen maalein 2-1. Tuossa ottelussa Spursin vierasvoiton kerroin oli kuitenkin ennen ottelua siellä 1.70 tuntumassa, ja nyt vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat siis Spursin kotivoitolle melkolailla samantasoista kerrointa! Spursilta on toki edelleen Kane sivussa, mutta tällainen kotivoiton kerroin on kuitenkin aivan liian suuri sivuutettavaksi, etenkin kun huomioi, että Tottenham saa otteluun takaisin Dierin, Sissokon ja Sonin takaisin pelaajavahvuuteen.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Wolverhampton - Leicester 1 2.31 Osuma
Bournemouth - West Ham 2 2.90 Huti
Liverpool - Crystal Palace Alle 3,25 maalia 1.94 Huti
Manchester United - Brighton ManU -1,5 1.97 Huti
Newcastle - Cardiff Cardiff +0,5 2.04 Huti
Southampton - Everton 1 2.75 Osuma
Watford - Burnley Alle 2,5 maalia 2.02 Osuma
Arsenal - Chelsea Yli 3,0 maalia 2.13 Huti
Huddersfield - Manchester City City yli 2,5 maalia 1.73 Osuma
Fulham - Tottenham Alle 2,5 maalia 2.10 Huti


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: -1,19 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 129 / 253
Tuotto: +4,95
Palautus%: 102%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute