mainos
Päivitetty
0
T Thomas Schyth
Viborgista kotoisin oleva Thomas Schyth on toiminut tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijana vuodesta 2016 lähtien, ja hänen suurennuslasinsa alla on ollut suurimmin brittifutis Valioliigan ja Championshipin muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 10.-11. marraskuuta - Ennakko ja pelivinkit

 

Valioliiga 2018-19,
12. kierros:

Cardiff - Brighton 
Huddersfield - West Ham 
Leicester - Burnley 
Newcastle - Bournemouth 
Southampton - Watford 
Crystal Palace - Tottenham 
Liverpool - Fulham 
Chelsea - Everton 
Arsenal - Wolverhampton 
Man City - Man United

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
11. kierroksen jälkeen:

Osumat: 66 / 124
Tuottosaldo: +7.32
Palautusprosentti: 106%

Viime viikolla oli puhetta, että ennustukset eivät voisi pahemmin penkin alle mennä. Ja näin sitten todellakin kävi. Viimeiset Valioliiga-kierrokset ovatkin olleet hienoista laskusuhdannetta Thomas Schythin viikottaisten Valioliiga-tärppien suhteen, joten miten tämä alamäki aiotaan korjata?

Edellisessä ennakossa kirjoitin, että hommat eivät oikeastaan huonommin olisi voineet mennä, mutta varianssi, kohtalo, epäonni ja/tai jalkapallojumalat - mitä ikinä haluatkaan tästä nimityksenä käyttää - veivät jälleen ennustukset mäntymetsikköön.

Vahvan kauden startin jälkeen viikottaiset kierros-tärpit nämä pari viimeistä, heikkoa viikkoa ovat jotakuinkin nollanneet kokonaisvoittosaldon heikon osumatarkkuuden vuoksi. Aikani urheiluvedonlyönnin kanssa tekemisissä olleena olen kuitenkin huomannut, että kun varianssi iskee rumasti päin kasvoja, on sinulla kolme eri mahdollisuutta toimia:

1) Jatka vain samaan malliin, ja odota että kurssi kääntyy.

2) Vedä johto seinästä, pidä taukoa, ja palaa sorvin ääreen myöhemmin akut täynnä virtaa.

3) Työskentele ahkerammin, tee enemmän taustatyötä ja toimi kauttaaltaan huolellisemmin. 

Näistä vaihtoehdoista kahta ensimmäistä ei minun maailmankuvassani esiinny, etenkään kun tämän projektin tavoitteena on löytää arvokkaita pelivaihtoehtoja Valioliiga-sesongin jokaiseen otteluun. Näin ollen kolmas vaihtoehto on toimintamalleista se ainoa houkuttava valinta.

Viimeisillä viikoilla aika on ollut siinä määrin kortilla, että taustatyötä on jouduttu tässä tapauksessa nopeuttamaan. Näin myös ennakkopaketin julkaisu on venynyt aina myöhemmälle, joka vaikuttaa tietty pelivalintojen arvoon myös - kun houkuttavimmat kertoimet tottakai aina pienevät ottelun lähestyessä. Tämä arvon lasku ei tietysti vaikuta itse osumatarkkuuteen, mutta pitkässä juoksussa sillä on suuri rooli pelivalintojen laadun kannalta.

Tällä viikolla tähtäimessä onkin siis aivan eri lopputulema kuin parilla edellisellä viikolla, eikä vähinten siitä syystä, että taustatyötä on tehty tällä viikolla pitkään ja hartaasti. Hypätään siis suoraan tästä viikon Valioliiga-kattauksen pariin, ja lähdetään katsomaan onnistuvatko Chelsea, Liverpool ja Manchester City jatkamaan liigassa voittojen tiellä. Tämä ottelukierros huipentuukin nimittäin erittäin herkulliseen Manchesterin derbyyn.

Huom! Jos haluat lähteä pelaamaan vetoja tulevalle Valioliiga-kierrokselle uusien vedonlyöntibonusten voimin, suosittelemme sinulle tässä vaiheessa uudet vedonlyöntisivustot -listaamme, jolta näitä etuuksia löytyy mukavasti.

Cardiff - Brighton

Ottelu pelataan: 10.11. klo 14:30 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme
 
Cardiff tarjoili viime viikon kierroksella hienot seremoniat Leicester-omistaja Vichai Srivaddhanaprabhan muiston kunniaksi, kun kyseinen joukkue saapui traagisen onnettomuuden jälkeen vierailulle Cardiff City Stadiumille. Itse ottelu oli kuitenkin intensiteetiltään vähäinen, ja vaikka Cardiffilla olikin ottelussa omat hetkensä, sai Leicester kamppailun aikana ne parhaimmat maalipaikat ja ansaitsi täten voittonsa.

Walesilaisjoukkue joutuu muokkaamaan myös palettiaan Brighton-kohtaamiseen, sillä keskikenttäpeluri Harry Arter on ottelusta sivussa varoitustilin täytyttyä edellisessä ottelussa. Niinikään keskikentällä operoiva Joe Ralls taasen palaa joukkueen kokoonpanoo omalta otteluhuililtaan tyhjentyneen varoitustilin kera.

Brighton pelasi viime viikolla Evertonia vastaan vieraissa, joka vaikuttaa kaikin puolin vahvalta top10-joukkueelta Valioliigassa. Ja mitä pidemmälle tuo ottelu eteni, sitä vähemmän Brighton tuntui saavan viheriöllä aikaan, joten Evertonille voitto oli erittäin ansaittu. Erikoistilanteet olivatkin Brightonin selvä ykkösase tuossa ottelussa, eivätkä nekään tuottaneet Evertonille pahemmin päänvaivaa.

Brighton joutuu lähtemään Cardiffin vierailulle vieläpä ilman keskikenttäpelureitaan Propperia, Grossia ja Jahanbakhshia, joten joukkueen manageri Chris Hughtonilla riittäneekin setvittävää ottelun alla. On nimittäin odotettavissa, että tasaväkisessä ottelussa keskikentän toimivuudella tulee - ja keskialueen kamppailupelaamisessa - tulee olemaan iso rooli.

Cardiff - Brighton: 1 - kerroin 2.65 (operaattori poistettu)

Cardiff on ollut vahvempi kotonaan kotikentällään Walesissa kuin vieraissa, kun taasen Brighton ei ole vieraskentällä ihan hirveämmin tällä kaudella vakuuttanut. Paperilla näillä joukkueilla ei ole niin hirveästi laatueroa, vaikkakin sarjataulokko kertookin toista. 

Kamppailusta voitanee odottaa tasaväkistä puurtamista, mutta 2.65 kerroin kotivoitolle tuntuu kuitenkin ottelusta poikkeuksellisen korkealta.

Voit lukea kokonaisvaltaisen analyysin ja ennakon Cardiff - Brighton -ottelusta tästä.

Huddersfield - West Ham

Ottelu pelataan: 10.11. klo 17:00 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Huddersfield pelasi maanantaina todella vahvan ottelun Fulhamia vastaan, ja onnistui kolme pinnaa plakkariinsa ensimmäistä kertaa tällä sesongilla. Joukkue olikin ottelussa heti alkuvihellyksestä lähtien erittäin agressiivinen ja sen aktiivinen paineistus tuottikin suuria ongelmia vierasjoukkueelle. Fulham ei päässyt ottelun rytmiin kunnolla mukaan, ja vaikka Huddersfield oli pallon kanssa vaarallinen vain harvakseltaan, oli sen aktiivisuus riittävä 1-0-voiton nappaamiseen.

Kysymys kuuluukin tässä vaiheessa, että uskaltaako Huddersfield lähteä tällä samalla agressiivisella pelityylillä otteluun myös huomattavasti vahvempaa West Hamia vastaan. West Ham ottikin viime kierroksella vakuuttavan 4-2-voiton Burnleystä, joka roikkui ottelussa hyvin mukana, mutta pisteet menivät ansaitusti Hammersille. West Ham onnistuikin luomaan ottelussa lukuisia maalipaikkoja, ja etenkin Felipe Anderson tuntui olevan pitelemättömässä iskussa. Ja nyt joukkue tulenee saamaan myös Marko Arnautovićin takaisin hyökkäykseensä.

Tässä kamppailussa Huddersfield joutuu pärjäämään ilman keskikenttäpeluri Philip Billingia, joka onkin esiintynyt kuluvalla kaudella joukkueen keskikentällä loistavasti. Tanskalaispeluri oli vahva myös edellisessä Fulhan-ottelussa, mutta kamppailussa saatu kauden viides varoitus pitää hänet tästä tulevasta matsista sivussa. Sama kohtalo osui myös West Hamin keskikenttämieheen Mark Nobleen.

On mielenkiintoista nähdä, miten Huddersfield aikoo tähän otteluun lähteä. Aikooko joukkue vetäytymään alaspäin, kuten muutoinkin kauden avauspuolikkaan otteluissa, ja ikäänkuin tyytyä kohtaloonsa altavastaajan asemassa. Vai meinaako Huddersfield laittaa heti avausvihellyksestä lähtien kaasun pohjaan agressiivisesti painostaen - eli tyylillä, joka tuotti tulosta Fulhamia vastaan.

Itse uskon, että jälkimmäinen tulenee olemaan pelin kuva tässäkin tapauksessa, sillä kotiviheriöillä joukkueet tuppaavat esiintyvän mielummin aktiivisemmalla ja agressiivisemmalla ottellaan kannattajiensa edessä. Viime ottelusta saadun itseluottamuksen myötä olisikin melko erikoista laittaa jarrut taas pohjaan, joten ottelun kannalta avainasemaan nouseekin se, onnistuuko West Ham karkaamaan tämän paineistuksen alta, ja hyödyntämään ne paikat, joita vastustajan pelitapa sille tulee tuomaan.

Huddersfield - West Ham: 2 - kerroin 2.32 (operaattori poistettu)

Tälläkin kaudella sangen epätasaisesti suorittavan West Hamin pelityyli tuntuu löytävän uomiinsa ottelu ottelulta, ja etenkin Anderson ja Diangana ovat olleet viime kierrokset huippuiskussa. Jo pelkästään nämä kaksi huippukuntoista tekijää voivat olla avaimia Huddersfieldin puolustuksen murtamiseen, jonka takalinjat eivät muutoinkaan ole vakuuttaneet tällä sesongilla.

Huddersfield onnistui kaatamaan Fulhamin edellisessä ottelussaan, mutta Fulham oli ottelussa sanalla sanoen heikko, ja saamaton etenkin hyökkäyspelinsä osalta. West Ham tulee tarjoamaan Huddersfieldille nyt aivan toisen luokan hyökkäysarsenaalin. On myös vaikea nähdä, että Huddersfield onnistuisi avaamaan West Hamin puolustusta.

Leicester - Burnley

Ottelu pelataan: 10.11. klo 17:00 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Leicester kukisti Cardiffin viikonloppuna vieraissa 0-1. Ottelu ei ollut pelillisesti mikään helmeilevä, mutta tulos oli Leicesterille tietty tyyliä tärkeämpi, sillä kamppailu pelattiin juuri Leicester-omistaja Vichai Srivaddhanaprabhan traagisen onnettomuuden jälkeen. Ottelu olikin itsessään varsin hidastempoinen, ja innottomasti esiintyneiden joukkueiden kohtaaminen vaikuttikin enemmän ystävyysottelulta - etenkin ottelun alussa.

Myös tämän ottelun alkua voi leimata samankaltainen ilmapiiri, sillä kyseessä on Leicesterin ensimmäinen kotiottelu Srivaddhanaprabhan kuoleman jälkeen. Ottelua edeltääkin varmasti mittavat seremoniat omistajan kunniaksi, ja nämä tulevat varmasti vaikuttamaan ainakin ottelun ensimmäisiin minuutteihin.

Burnley kärsi viime kierroksella tappion West Hamille, joka tuntui ottelussa jatkuvasti askeleen tai pari edellä. Lukemiin 4-2 päättynyt kamppailu toki ratkesi vasta West Hamin kahteen viimeisen pelikympin aikana iskemiin osumiin, mutta kokonaiskuvassa West Ham onnistui luomaan ottelussa huomattavasti enemmän maalipaikkoja. Burnley onkin jatkanut läpi kauden hyvin pitkälti samalla kaavalla kuin aiemminkin, eli tiiviisti syvältä puolustaen ja odottaen, että erikoistilanteet ja nopeat käännöt tuottavat sille ne omat tarvittavat maalipaikat otteluiden kääntämiseen.

Tästä ottelusta muodostunee mielenkiintoinen kamppailu, sillä kun Burnley vetäytynee jälleen puolustamaan syvältä, jää aloitteiden teko ottelussa juuri Leicesterin harteille. Ja tämä rooli ei ole tunnetusti ollut se toimivin Leicesterille, joka niinikään tykkää hyökätä myös Claude Puelin johtamana mielummin nopein vastahyökkäyksin. Kysymys kuuluukin, pystyykö Leicester murtamaan tämän Burnley-puolustusmuurin.

Leicester joutuu lähtemään otteluun ilman Daniel Amarteyta sekä Harry Maguirea, joista etenkin jälkimmäinen on tottakai iso menetyst sekä joukkueen puolustuspeliin että erikoistilanteissa molemmissa kenttäpäädyissä. Ja etenkin Burnley luottaa huomattavasti juuri erikoistilanteisiinsa, joten tässä kuvassa Maguire olisi ollut tärkeä palanen Leicesterille.

Burnleyllä on kuitenkin myös mat poissaolonsa, kun sen puolustuslinjasta puuttunevat James Tarkowski, Phil Bardsley sekä Stephen Ward.

Leicester - Burnley: Alle 1.0 maalia avauspuoliajalla - kerroin 1,97 (Pinnacle)

Leicesterin edellisessä ottelusta nähtiin, kuinka ottelua edeltäneet seremoniat, jotka järjestettiin traagisesti menehtyneen Vichain kunniaksi, vaikuttivat pelin negatiivisesti intensiivisyyteen sekä tempoon kamppailun alussa. Ja samanlaiset seremoniat ovat tietty taasen luvassa, kun Leicester pelaa ensimmäisen kotiottelunsa tämän helikopteriturman jälkeen. Näin ollen voi olla, ettei kumpikaan joukkue ole aivan tulta ja tappuraa heti alkuvihellyksen aikaan, vaan pelille voinee odottaa tarkkaavaisempaa starttia.

Tämän lisäksi voidaan huomioida se, ettei Leicester ole parhaimmillaan otteluissa, joissa pallonhallinta ja maalipaikkojen rakentaminen on suurimmin joukkueen itsensä harteilla. Näin ollen tiiviisti puolustuksen kautta pelaava Burnley voi olla sille vaikea vastus. Vierailta on toki kaksi avauksen puolustajaa poissa kokoonpanosta, mutta vaihtopenkiltä löytyy kuitenkin päteviä korvaajia tähän pelisysteemiin, joten ottelusta voi odottaa vähämaalista vääntöä.

Newcastle - Bournemouth

Ottelu pelataan: 10.11. klo 17:00 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Se ei välttämättä ollut näyttävää, eikä edes ansaittua, mutta voitto on aina voitto, ja Newcastle saikin juuri tällä tavoin kolme täyttä pistettä viime kierroksen ottelustaan Watfordia vastaan. Joukkue esiintyikin tuossa ottelussa samaan tapaan kuin aiemminkin tällä kaudella, eli hyvin puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin panostaen. Näin ollen joukkue ei näyttänytkään oikein missään vaiheessa ottelua vaarallisesta, mutta niin vain Ayoze Perez sai viimeisteltyä tarvittavan voitto-osuman. Ja samaan aikaan Watford ei taasen onnistunut viimeistelemään hyviäkin tilaisuuksiaan, joten näin pisteet ottelusta menivätkin Magpiesille.

Siinä missä onni oli Newcastlen myötä viime kierroksella, voitanee Bournemouth laittaa sen täydeksi vastakohdaksi. Cherries tarjoilikin loistavia esityksiä Manchester Unitedia vastaan, jossa se pelasi sekä terävän suorasti hyökäten, että aktiivisesti painostaen. Ja vaikka ManU onnistuikin luomaan ottelussa ehkä ne parhaat maalipaikat, pitävät Bournemouth-manageri Eddie Howe joukkuineen ottelun päätöstä varmasti epäonnisena, kun ManU:n Marcus Rashford onnistui kääntämään ottelun joukkueelleen aivan viimeisillä mahdollisilla hetkillä.

Tässä ottelussa Newcastle vetäytynee jälleen omalle alueelleen jättäen täten aloitteen Bournemouthille, jolloin ratkaisu piileekin siinä, onnistuuko Cherries tätä puolustusta murtamaan. Urakkaa on kuitenkin "helpotettu" Bournemouthin kannalta siten, että Newcastle-kapteenim ja puolustuksen johtajam Jamaal Lascellesin esiintyminen kamppailussa on epävarmalla tolalla Watford-kamppailussa koetun loukkaantumisen myötä. Samaa voidaan sanoa myös tärkeästä keskikenttäpelurista Jonjo Shelveystä sekä hyökkäyspään Yoshinori Mutosta.

Bournemouthilla ei poissaololista ole näinkään pitkä, sillä selkävammastaan hyvää vauhtia toipuva hyökkääjä Joshua King on ainoa epävarma nimi ottelun kokoonpano-spekulaatioissa. 

Newcastle - Bournemouth: 2 - kerroin 2.70 (operaattori poistettu)

Newcastle voi pitää itseään onnekkaana viime viikon Watford-voitostaan. Nyt joukkue joutuukin kohtaamaan vahvasti esiintyneen Bournemouthin vielä parin tärkeän poissaolon kera. Bournemouthin voikin nähdä pystyvän vastaamaan kaikkiin Newcastlen heittämiin haasteisiin, jopa fyysisyydessä.

Lue kattava ennakko Newcastle - Bournemouth -ottelusta tästä.

Southampton - Watford

Ottelu pelataan: 10.11. klo 17:00 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Southampton sai viime kierroksella Manchester Cityltä kunnon selkäsaunan häviten kamppailun lopulta peräti 6-1, ja etenkin tapa millä tuo murskatappio sen niskaan tuli, oli joukkueen kannalta huolestuttava. Soton-manageri Mark Hudges lähti pelaamaan Cityä vastaan 4-3-3-formaatiolla, jonka tavoitteena olikin painostaa Cityä korkeammalta kuin normaalisti.

Idea saattoi olla hyvä, mutta toteutus oli tässä tapauksessa surkea, sillä Southampton tyytyikin lähinnä seisoskelemaan korkeammalla luoden omaan formaationsa hurjat välimatkat, joiden läpi City rynni ilman suurempia ongelmia. Nyt Southampton onkin aloittanut ottelun peräti neljällä eri formaatiolla 11 pelatun kierroksen aikana, mikä onkin varsin suuri lukema. Tämä osoittaakin sen, ettei Hudges ole yksinkertaisesti löytänyt vieläkään toimivaa kokonaisuutta joukkueensa pelitavaksi.

Watford pelasi viime kierroksella Newcastlea vastaan, ja se esiintyi aikalailla yhtä vahvasti kuin monesti aiemminkin tällä sesongilla. Se pelasi ottelussa nopeasti, aktiivisesti, taistelutahtoisesti ja loi täten myös enemmän laadukkaita maalipaikkoja. Joukkue on ollut useasti tehokas maalipaikoissaan, mutta tässä ottelussa se ei kuitenkaan näkynyt, ja kun se ei onnistunut tilaisuuksiaan hyödyntämään. Lopulta kaikki menikin täysin pieleen, kun Newcastlen Ayoze Perez onnistui maalinteossa ja Watford jäi kokonaan ilman pisteitä.

Tässä ottelussa Southampton esiintynee täysin terveellä kokoonpanolla, eikä merkittäviä poissaoloja ole näköpiirissä. Watford joutunee jälleen pärjäämään ilman hyökkääjä Troy Deeney'tä, jonka maalintekovoimaa joukkue olisikin tarvinnut viime kierroksella. Watfordin muut hyökkäyspään pelaajat esiintyivät kuitenkin siihen malliin edukseen, että mikäli joukkue onnistuu vain jatkamaan siitä, mihin se Newcastlea vastaan jäi, voi Southamptonilla olla edessään pitkältä tuntuva ottelu.

Southampton - Watford: 2 - kerroin 3.10 (operaattori poistettu)

Southampton on ollut todella heikko viimeiset kaksi kuukautta, eikä joukkueessa mikään tunnu toimivan. Kokoonpano on kiertänyt joukkueessa paljon, mutta ei ole väliä ketä Southamptonin puolustuksessa ja keskikentällä on esiintynyt, ovat otteet olleet hyvin haluttomia kamppailussa kuin kamppailussa. 

Watford oli taasen loistava niin Wolvesia kuin Huddersfieldiakin vastaan, eikä sen esitykset Newcastlenkaan vieraana olleet heikkoja kärsitystä tappiosta huolimatta. Joukkueen suoraviivainen hyökkäyspelaaminen voikin tuottaa ongelmia Southamptonille, jonka puolustuslinja ei ole vakuuttanut viime aikoina.

Tsekkaa laajempi ennakko Southampton - Watford -otteluun tästä.

Crystal Palace - Tottenham

Ottelu pelataan: 10.11. klo 19:30 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Crystal Palace pelasi viime kierroksella Chelseaa vastaan, joka pysyy edelleenkin yhtenä tappiottomana joukkueena Valioliigassa. Chelsean 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa Crystal Palacella oli vaikeaa saada omaa peliään käyntiin, sillä se joutui kaikin voimin keskittymään vastapuolen supertähtien aisoissapitämiseen - joka on tietty ollut itsekullekin hankala tehtävä.

Manageri Roy Hodgson iski Palacen kärkipariksi otteluun Wilfried Zahan ja Andros Townsendin, jotka esiintyivät kamppailussa varsin hyvin edukseen. Twonsend viimeisteli ottelussa myös Palacen ainokaisen, joten tällä tavoin joukkue saaneekin kokonaisvaltaisesti lisätehoja hyökkäykseensä ja täten myös enemmän irti parhaimmillaan hyvinkin vaarallisesta Zahasta.

Tottenham oli taasen viime viikonlopulla vaikean paikan edessä, kun se joutui pärjäämään useammallakin vaihtopenkin pelurilla, sillä monet avainpelaajat olivat kamppailussa huilivuorossa kovan ottelutahdin vuoksi. Esimerkiksi Juan Foyth oli mukana Spursin takalinjoilla, eikä nuorukaisen esitys ollut paras mahdollinen, sillä hän tarjosi Wolvesille rikkeellään pilkun, josta vastustaja kuittasikin osuman muodossa.

Voittoon kuitenkin riittää tunnetusti vain se, että tekee yhden maalin enemmän kuin vastapuoli, ja Foythin kannalta olikin onni, että Spursin hyökkäyspään pelurit onnistuivat maalinteossa hyvällä prosentilla. Tottenhamin esitys ei siis sinällään ollut millään tapaa huippulaadukas, mutta hyvän tuloksen päälle voi kuitenkin rakentaa entistäkin positiivisempaa jatkumoa.

Spurs joutuu tässä ottelussa löytämään avaimet puolustuksen kautta pelaavan Palacen murtamiseen, ja normaalisti tällainen vastustaja on Tottenhamille kyllä myös sopinut. Toisaalta UCL-kamppailujen myötä kuormitus on ollut avainpelaajilla jälleen suurta, joten ottelu ei varmasti tule olemaan ennakkosuosikille helppo.

Crystal Palace - Tottenham: Enemmän kulmapotkuja, Tottenham - kerroin: 1.80 (Coolbet)

Tottenham tulee viemään ottelua, kun Palace keskittynee enemmän juuri puolustamaan. Spursin hyökkäyspeli on ottanut kehitysaskelia viime viikkoina, mutta Palacen takalinjat eivät ole kuitenkaan helpoiten murrettavissa.

Painetta Palacen puolustuksessa tulee kuitenkin riittämään, joka voi näkyä myös Spursin kulmapotkujen määrässä.

Liverpool - Fulham

Ottelu pelataan: 11.11. klo 14:00 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Liverpool pelasi viime Valioliiga-kiepillä huippukovan ottelun Arsenalia vastaan, ja Jürgen Kloppin suojattien tilille jäi tuosta kamppailusta yksi piste 1-1-tasapelin myötä. Arsenal olikin ottelussa erittäin vahva, ja Liverpool voineekin olla ihan tyytyväinen edes yhteen pisteeseensä, vaikka Pool toki ottelua johtikin vielä 82-minuutin kohdille saakka. Tykkimiesten hyökkäyspeli olikin ottelussa siinä kunnossa, ettei Liverpool onnistunut kääntämään normaaliin tapaansa teräviä vastahyökkäyksiä ja luoda täten turhalti vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelussa nähtiin kuitenkin jälleen kerran tasapainoisesti ja vahvasti taisteleva Liverpool, ja samanlaista menoa voitaneekin odottaa nykyisin Kloppin suojateilta ihan vakiona Valioliiga-viheriöillä. Etenkin, nyt, kun joukkueen tämän viikon UCL-reissu Serbiaan päättyi Crvena zvezdan vieraana täydelliseen mahalaskuun ja 2-0-yllätystappioon. Klopp onkin palauttanut joukkonsa satavarmasti takaisin maan pinnalle, ja joukkueen voisi odottaa palaavan normaaliin päiväjärjestykseen tulevassa kamppailussa.

Fulhamilla viime Valioliiga-kierroksen kamppailu Huddersfieldia vastaan oli kaiken kaikkiaan heikko esitys, ja alkukaudesta joukkueen pelissä nähty innokkuus ja intensiteetti tuntui oelvan täysin poissa. Fulham ei ollut ottelussa millään tapaa tarpeeksi aktiivinen ja agressiivinen, ja Huddersfield onnistuikin pitämään joukkueen poissa parhailta paikoilta varsin vaivattomasti. Ottelussa ei nähty toki muutoinkaan paljoa maalipaikkoja, mutta Fulham-manageri Slaviša Jokanovićille täytynee olla mietintämyssy täynnä, koska joukkue tuntuu pelaavan juuri nyt ikäänkuin puolivaloilla ja -virroilla.

Tähän otteluun Liverpool tulenee saamaan kokoonpanoonsa takaisin Jordan Hendersonin, joka on kuntoutumassa takaisin pelikuntoon loukkaantumisen jälkeen. Myös Nathan Clynen ja Dejan Loverinin pelaaminen on epävarmaa. Fulhamilla poissa ottelusta on ainakin keskikenttäpelaaja Kevin McDonald, joka loukkaantui juuri viime viikon ottelussa. Toinen keskikenttäpeluri Tom Cairney palanee kuitenkin takaisin Fulhamin kokoonpanoon.

Liverpool - Fulham: Liverpool voittaa ja pitää nollat - kerroin 1.81 (operaattori poistettu)

Liverpool on ollut Valioliigassa erittäin vakuuttava tällä kaudella, ja Mestarien liigassa koettu yllätyslöylytys Crvena zvezdan vieraana toiminee kunnon kiimaruiskeena tälle vauhtijoukkueelle. Fulhamin iloinen hyökkäyspelaaminen on taasen taantunut viime kuun aikana huomattavasti, ja esimerkiksi Huddersfieldin vieraana joukkue sai aikaan vain yhden laukauksen maalia kohti.

Nyt Liverpoolin puolustus tulee olemaan tottakai huomattavasti terävämpi vastus, joten Fulhamin kannalta tilanteiden luominen tulee olemaan entistäkin hankalampaa - etenkin, kun joukkueella tulee olemaan kädet täynnä töitä Liverpoolin vahvan hyökkäyksen käsittelyssä.

Chelsea - Everton

Ottelu pelataan: 11.11. klo 16:15 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Chelsea iski tiskiin viime kierrokselle erittäin vakuuttavan esityksen kotonaan Crystal Palacen kustannuksella, ja joukkue hallitsikin ottelua jo tilastojenkin valossa mielin määrin. The Blues pelasi toki vahvasti myös, vaikka ykköstähti Eden Hazard aloitti ottelun penkiltä, mutta kun Palace onnistui kuin ihmeen kaupalla tasoittamaan pelin 1-1:een, hyppäsi Hazard kehiin - ja homma olikin sitten siinä.

Belgialaistähti ottikin kentän haltuun, syötti joukkueensa voittomaalin ja pelasi muutoinkin erinomaisesti. Chelsea-johto lienee myös onnellinen Alvaro Moratan panokseen kahden maalin muodossa, ja täysosumat antanevatkin espanjalaishyökkääjälle roppakaupalla kaivattua itseluottamusta.

Everton kohtasi viime kierroksen matsissaan Brightonin kotonaan, ja myös tässä tapauksessa kotijoukkue esiintyi ottelussa enemmän kuin edukseen. Joukkue loikin ottelussa lukuisia maalipaikkoja vahvan pallollisen pelinsä myötä, ja vaikka erikoistilanteisiin isosti nojaava Brighton onnistuikin iskemään kulmapotkusta ottelun 1-1-tasoituksen avauspuolikkaalla, onnistui Everton menemään ottelussa menojaan jälkimmäisellä puoliajalla kahden osuman myötä. Joukkue näyttääkin parantavan peliään - niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin osalta - ottelu ottelulta.

On myös positiivista, että tällaisessa huippuottelussa molemmat joukkueet lähtevät matsiin ilman ihmeempiä loukkaantumishuolia, ja kummallakin tiimillä voisi odottaa löytyvän viheriöltä ne absoluuttisesti laadukkaimmat avauskokoonpanot. Näin ollen ottelusta voidaankin odottaa viihdyttävää kohtaamista, kun parhaat pelaajat ottavat toisistaan mittaa.

Chelsea tulenee ottamaan ottelussa pallonhallinnan itselleen, ja tämä tulee varmasti osaltaan sopimaan myös Evertonille, jolta löytyy monia nopeita ja taitavia pelaajia hyökkäyspäästä vastahyökkäysten viimeistelyyn. Maalipaikkoja tullaankin todennäköisesti näkemään molemmissa kenttäpäissä.

Chelsea - Everton: Molemmat joukkueet tekevät maalin - kerroin 1.75 (operaattori poistettu)

Oli varsin vaikeaa valita, poimiiko tämän ottelun tärpiksi molempien joukkueiden maalin vaiko Everton +1,5 samalla kertoimella. Molemmilla löytyy tottakai oma arvonsa.

Chelsea tulee ottamaan kamppailussa kuskin paikan, ja on Evertonin puolustuksen kestäminen Hazardin ja kumppanien käsittelyssä on varsin arveluttavaa. Toisaalta, on myös enemmän kuin mahdollista, että myös Evertonille siunaantuu omat paikkansa vastahyökkäyksistä - etunenässä Richarlison, Bernard, Walcott ja Sigurdsson -nelikolle. Verkkojen voikin odottaa pöllyävän ottelussa molemmissa kenttäpäädyissä.

Arsenal - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 11.11. klo 18:30 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Arsenal esiintyi viime kierroksella edukseen huippuottelussa Liverpoolia vastaan, eikä se pahemmin välittänyt siitä, että Pool lähti tuohon kamppailuun ennakkosuosikkina. Tykkimiehet onnistuivatkin ottelussa hyvin käytännössä jokaisella osa-alueella, ja etenkin hyökkäyspelissä joukkueelta nähtiin lukuisia hyviä otteita ja hyökkäyssommitelmia. Hippusen paremmalla viimeistelyllä kolme pistettä olisikin voinut olla Arsenalille tarjolla, mutta tällä kertaa joukkueen oli tyydyttävä tasapeliin ja pistejakoon.

Wolverhampton kärsi viime ottelussaan kotiviheriöllä 2-3-tappion Tottenhamia vastaan. Puolustuksen osalta joukkueen täytyy selviytyä nyt Arsenalia vastaan paremmin, sillä se jätti Tottenhamille aivan liikaa tilaa puolustuslinjaansa. Samanlaiset virheet Arsenalia vastaan voivatkin kostautua vieläkin ankarammin.

Wolves voi kuitenkin ottaa Spurts-kamppailusta mukaan myös monia positiivisia seikkoja, sillä joukkue onnistuikin luomaan tuossa ottelussa huippuvastustajaansa enemmän maalipaikkoja. Etenkin vasta 18-vuotias Morgan Gibbs-White esiintyi joukkueen keskikentällä toisella puoliajalla edukseen tarjoillen huippusyötön toisensa jälkeen Spursin puolustusta sekoittaen. Nuorukaisella on tietty melkoinen urakka ohittaa João Moutinho tai Rúben Neves keskikentän nokkimisjärjestyksessä, mutta tämankaltainen, pelinvirtausta muuttava vaihtopelaaja on joukkueelle tietty jo tässä vaiheessa erittäin arvokas.

Arsenal pelasi kuluvn viikon tostaina myös Eurooppa-liigassa, joka voi tietty vaikuttaa joukkueen energiatasoihin jollain tapaa. Sead Kolašinac ja Hector Bellerin palasivat Tykkimiesten kokoonpanoon jo viime viikolla, ja myös Sokrátis Papastathópoulos sekä Nacho Monreal ovat vähintäänkin lähellä paluuta. Myös keskikenttäpeluri Matteo Guendouzi palaa joukkueen kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa Liverpool-matsin huilaamalla.

Wolves pääsee myös lähtemään otteluun kaiken kaikkiaan parhaalla mahdollisella nipulla, vaikkakin portugalilaishyökkääjä Diogo Jota joutuneekin pysymään sairaslistalla. Joukkueelta löytyy kuitenkin lukuisia eri vaihtoehtoja hänen korvaajakseen.

Arsenal - Wolverhampton: 1 - kerroin 1.61 (Bethard)

Arsenalia tuntuu olevan edelleen vedonlyönti-markkinoilla aliarvostettu, ja viimeistään tässä vaiheessa täytyy kaikkien todeta joukkueen olevan kyllin laadukas parhaimpienkin vastustajien haastamiseen ja tiiviidenkin puolustusten avaamiseen.

Ottelun lopputulos on tottakai huomattavan riippuvainen siitä, millaisella otteella Arsenal onnistuu tähän kamppailuun lähtemään. Wolves on esittänyt kaudella laadukkaitakin otteita, mutta viimeiset kolme peliä hävinnyt joukkue tarjoili edellisessä matsissa Spursille huomattavasti liikaa tilaa keskikentällä. Ja mikäli sama tyyli jatkuu, tulee Arsenalin Özil ja muut veijarit pitämään Wolvesin kustannuksella hauskaa.

Manchester City - Manchester United

Ottelu pelataan: 11.11. klo 18:30 - Katso lisätietoja ottelukeskuksestamme

Manchesterin derby - yksi Valioliigan ja koko jalkapallomaailman ehdottomasti kiehtovimpia otteluita on jälleen täällä.

City on jatkanut vakuuttavassa iskussa käytännössä läpi kauden, ja etenkin viime kierroksella se antoi Southamptonille todellisen selkäsaunan 6-1-lukemin. Unitedia vastaan tulee töitä riittämään tottakai aivan eri tavalla, eikä maalipaikoille pääsy tule olemaan niin helppoa, mutta City on eittämättä suuri ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä.

United onnistui nappaamaan niinikään voiton viime ottelukierrokselta, kun Marcus Rashford onnistui maalinteossa aivan ottelun loppuhetkillä. Myös ManU:n upea nousu tappioasemasta 1-2-vietasvoittoon tämän viikon UCL-kierroksella Juventusia vastaan on tottakai suuri onnistuminen, josta Mourinhon suojatit voivat ammentaa lisää itseluottamusta.

Luvassa onkin jälleen varmasti enemmän kuin kiihkeä välienselvittely Manchesterin herruudesta.

Man City - Man United: ManU -0,5 varoitusta - kerroin 1.75 (operaattori poistettu)

City on Manchesterin derbyssä tottakai suuri voittajasuosikki. United puolestaan lähestyy tällaisia suuria otteluita puolustuksen kautta, ja se on usein pyrkinytkin hidastamaan ja tukkimaan vastustajan hyökkäykset fyysisellä pelaamisella. ManU antaneekin ottelussa Citylle enemmän vapaapotkuja kuin toisinpäin, sillä City tulenee pitämään palloa kamppailussa hallussaan huomattavasti enemmän.

Näin ollen varoituksia voi odottaa nousevan ManU-pelaajille 90 minuutin aikana myös useammin.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Bournemouth - Manchester United Alle 2.5 maalia 2.13 Huti
Cardiff - Leicester Molemmat tekevät maalin 1.95 Huti
Everton - Brighton Everton voittaa ja pitää nollat 2.62 Huti
Newcastle - Watford Watford +0.0 2.02 Huti
West Ham - Burnley West Ham (0-2) enemmän kulmia 1.90 Osuma
Arsenal - Liverpool 2 2.09 Huti
Wolverhampton - Tottenham Alle 2.5 maalia 1.90 Huti
Manchester City - Southampton Southampton -1.0 varoitusta 1.95 Huti
Chelsea - Crystal Palace Chelsea voittaa ja pitää nollat 2.10 Huti
Huddersfield - Fulham Fulham +0.0 2.32 Huti


Kierroksen kokonaissaldo: -8,10 yksikköä

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 66 / 124
Tuotto: +7.32
Palautus%: 106%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute