Valioliigan kausi 09-10 on nyt virallisesti avattu, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet avausottelunsa. Lauantaina liiga aloitettiin kahdeksan ottelun voimin (tulokset) ja tänään sunnuntaina neljä viimeisintä joukkuetta pääsivät vihdoin tositoimiin. Manchester United kohtasi kotonaan Birminghamin ja Tottenham isännöi kovilla odotuksilla kauteen lähtenyttä Liverpoolia.

ManU - Birmingham 1-0 (1-0)

Täpötäysi Old Trafford velloi punaisenaan kun kotijoukkueen tähtisikermä asteli areenalle. Yleisö vaati ManU:lta avausottelun voittoa ja tämä näkyi osittain hermostuneena pelinä. Kotijoukkueen kipsi murtui kun Waynen Rooneyn hieno 1-0 osuma 34. minuutin pelin jälkeen painui verkkoon. Tilannetta edelsi Rooneyn oma pusku oikeaan sivutolppaan. Mies seurasi hyvin oman puskunsa ja sai onnekkaastikin pallon takaisin jalkaansa. Katso video maalista>> Birminghamin Cameron Jerome ja Franck Queudrue olivat lähellä tasoittaa pelin melkein heti Rooneyn maalin jälkeen, mutta molempien tilanteet arkistoitiin kansioon "läheltä piti". Unitedilla oli loistava paikka siirtyä kahden maalin johtoon 1. erän loppuhetkillä, mutta Darren Fletcher ei saanut palloa avopaikasta sisään.

Toisella puoliskolla ei nähty maaleja, mutta mielenkiintoisia tilanteita kylläkin. Pisteet jäivät 1-0 tuloksella Manchesteriin. Hallitseva mestari voi avausvoiton jälkeen lähteä keskiviikkona luottavaisin mielin Burnleyn vieraaksi.

Tottenham - Liverpool 2-1 (1-0)

White Hart Lanelta ei tunnelmaa puuttunut kun vieraaksi saapui jopa tämän kauden mestariksi ennakoitu Liverpool. Näiden joukkueiden välisistä kohtaamisista odotetaan aina hektisiä, ja syystäkin.

Tämäkään mittelö ei tehnyt poikkeusta. Ottelu käynnistyi hyvin varovaisesti ja molemmissa leireissä haettiin vielä pelituntumaa. Ykkösjakson lopulla Liverpoolin Pepe Reina joutui tositoimiin, kun valkopaitojen Robbie Keane pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa entistä seuraansa vastaan. Todellinen pommi nähtiin hetkeä ennen taukovihellystä, kun kotijoukkueen Benoit Assou-Ekotto niittasi vapaapotkun jälkitilanteesta upean vedon vasempaan yläkulmaan. Reina ei voinut tilanteelle mitään.

Spurs aloitti toisenkin puoliajan vahvasti, mutta Liverpool pääsi tasoihin Steven Gerrardin rangaistuspotkulla. Gerard sijoitti pallon ammattimiehen ottein keskelle ja ylös. Pallo päätyi 16 metriin 56. minuutilla, tilanteesta jossa Tottenhamin maalivahdin, Heurelho Gomesin ainoa vaihtoehto oli kaataa Glen Johnson tämän upean purjehduksen päätteeksi. Tottenham sai lisää puhtia tasoitusosumasta ja käänsi sen hyödykseen vain pari minuuttia myöhemmin. Puolustaja Sebastien Bassongin puskumaali vapaapotkusta jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Katso ottelun maalikooste>>