Sotshi – Ampumahiihtoennakko:
Sunnuntaina 16. helmikuuta kello 17:00
Miesten 15km yhteislähtö

Massastarttiin lähdetään, nimenmukaisesti, yhdessä samaan aikaan. Säännöt ovat muuten samat kuin takaa-ajossakin. Ammuntapaikkoja on neljä: ensin kaksi makuuammuntaa (taulun halkaisija 4,5cm) ja tämän jälkeen kaksi pystyammuntaa (taulun halkaisija 11,5cm). Ampumapaikalta tauluun on aina matkaa 50 metriä. Jokaisesta ohilaukauksesta rankaistaan 150 metrin mittaisella sakkokierroksella. Kilpailumuoto suosii hyviä letkahiihtäjiä sekä vahvoja loppukirijöitä. Neljän ammunnan johdosta kuitenkin myös ampumapaikalla pitää onnistua. Oman lisämausteensa kilpailuun antaa valtavat rasitustilat. Tässä vaiheessa urheilijoilla on takana pika-, takaa-ajo- ja normaalimatkat.

SUOSIKIT:

Nyt sanoo tunne, että tästä tulee Martin Fourcaden ja Emil Hegle Svendsenin kaksinkamppailu. Pitkän rasituksen jälkeen hiihtovauhtien erot saattavat repsahtaa ja kovat hiihtäjät ovat entistäkin kovempia.

HAASTAJAT:

Jegveni Ustyugov on hurja mies ja loistava letkassa hiihtäjä. Simon Eder on loistava letkassa hiihtäjä ja varma ampuja. Itävaltalainen tulee nostaa mitalisuosikkeihin.

YLLÄTTÄJÄT:

Nyt repäistään hatusta sellainen nimi kuin Ondrej Moravec. Tsekki on pitkään keikkunut maailman kärjen tuntumassa, mutta läpimurto on tekemättä. Massastartti sopii loistavasti Moravecille ja vetomielessä kertoimet ovat varmasti taivaissa.

Vedonlyönti:

Mitali: Ondrej Moravec 11,50 operaattori poistettu
Siirry AH-miehen seuraavaan ennakkoon tästä!
--> Naisten yhteislähtö: Rynkytys päätökseen! <-- Naisten normaalimatka: Todellinen rautaneito!