NHL:ssä palattiin Halloween-tauon jälkeen arkeen, mutta vain kolmen ottelun voimin. Maanantain kierroksella voittoihin ylsivät ainoastaan kotijoukkueet. Vancouverissa maalivahti Roberto Luongo torjui kauden ensimmäisen ja uran 52. nollapelin ja johdatti kotijoukkueen 3-0-voittoon vaisusta New Jerseystä, kuten maanantain pitkävetovihjeissä ennakoimmekin.Philadelphiassa Flyers kukisti Carolinan 3–2 ja New Yorkissa Rangers Chicagon niin ikään 3–2.New Jerseyn kohupelaaja Ilja Kovaltshuk jäi pisteittä neljännessä perättäisessä ottelussa. Devils on aloittanut kauden saamattomasti ja pitää tällä erää taulukossa perää.Vancouverin pelaajista Daniel Sedin jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman pisteitä. Henrik-veli juoni 3–0-osuman rangaistuslaukauksella.New Yorkissa kotijoukkue Rangers kukisti Brandon Dubinskyn kahden maalin avulla mestari-Chicagon 3–2. Rangersille voitto oli kauden toinen kotona. Eric Christensen iski voittomaalin kolmannen erän seitsemännellä minuutilla.Chicagolle Madison Square Garden on ollut hankala pelipaikka. Se voitti Rangersin viimeksi tässä urheilun pyhätössä joulukuussa 2002. Dubinskyn ohella Rangersin voitto perustui ärhäkkään puolustamiseen ja maalivahti Henrik Lundqvistin 33 torjuntaan.Philadelphia kukisti Carolinan 3–2, ja Scott Hartnell iski kaksi maalia. Ville Leino syötti Hartnellin 1–0- ja Kimmo Timonen 3–1-osuman. Leinolle syöttöpiste oli kauden kahdeksas. Hartnellin ja Leinon ketjun sentteri Danny Briere oli pelikiellossa. Briereä tuurasi keskushyökkääjänä Jeff Carter, joka oli juonimassa Hartnellin molempia maaleja.

Tuomo Ruutu syötti Joe Corvon 3–2-kavennuksen kolmannen erän lopussa. Philadelphialle voitto oli neljäs perättäinen. Tulokasmaalivahti Sergei Bobrovski pelasi jälleen mainiosti.

NHL ma-ti yönä:

NY RANGERS - CHICAGO 3-2 (1-1,0-0,2-1)

0-1 Tomas Kopecky (Duncan Keith, Patrick Sharp) yv 17:13 1-1 Brandon Dubinsky (Artem Anisimov, Ryan Callahan) 19:39 2-1 Brandon Dubinsky (Ryan Callahan, Artem Anisimov) yv 40:55 2-2 Patrick Kane (Jonathan Toews, Duncan Keith) 46:08 3-2 Erik Christensen (Brandon Prust, Michael Del Zotto) 46:36

Maalivahdit NYR: Henrik Lundqvist 35 laukausta/33 torjuntaa CHI: Marty Turco 23/20

PHILADELPHIA - CAROLINA 3-2 (1-0,1-1,1-1)

1-0 Scott Hartnell (Jeff Carter, Ville Leino) 12:29 1-1 Patrick Dwyer (Jeff Skinner) 23:05 2-1 Claude Giroux (Mike Richards) yv 31:21 3-1 Scott Hartnell (Kimmo Timonen, Jeff Carter) 46:30 3-2 Joe Corvo (Brandon Sutter, Tuomo Ruutu) 59:33

Maalivahdit PHI: Sergei Bobrovsky 28 laukausta/26 torjuntaa CAR: Justin Peters 37/34

VANCOUVER - NEW JERSEY 3-0 (1-0,1-0,1-0)

1-0 Raffi Torres (Manny Malhotra) 13:19 2-0 Ryan Kesler (Mason Raymond, Mikael Samuelsson) 21:09 3-0 Henrik Sedin rl 53:43

Maalivahdit VAN: Roberto Luongo 30 laukausta/30 torjuntaa NJ: Martin Brodeur 23/20