Vancouver Canucks voitti Los Angeles Kingsin NHL:n pudotuspeleissä maalein 4-2 ja lähetti Kingsin kesälomalle otteluvoitoin 4-2.

Kings hallitsi ottelun alkupuoliskoa ja johti ottelua ennen kolmannen erän alkua vielä 2-1. Kingsin osumista vastasivat Alexander Frolov ja Drew Doughty.

Kolmannen erän alussa Vancouver kuitenkin otti ohjat käsiinsä. Kevin Bieksa tasoitti ottelun ensin 2-2:een Daniel Sedinin ja Mikael Samuelssonin syötöistä. Ottelua oli pelaamatta vain kaksi minuuttia, kun Daniel Sedin iski voitto-osuman ohi Kings-maalilla torjuneen Jonathan Quickin. Loppulukemat 4-2 iski tyhjiin Alex Burrows.

Roberto Luongo oli vieraiden maalilla mies paikallaan. Luongo torjui ottelussa 30 kertaa ja mukaan mahtui muutama todellinen gamesaver.

Myös Kings-hyökkääjä Ryan Smyth myönsi Luongon paremmuuden.

- Tämä on valtava pettymys, sillä meillä oli mahdollisuutemme ottaa sarja haltuun. Sarjan edetessä Luongo paransi otteitaan. Aluksi onnistuimme ohittamaan hänet, mutta nyt hän antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, Smyth pyöritteli päätään taiston tauottua.

NHL:n pudotuspelit su-ma yönä:

DETROIT - PHOENIX 2-5 (0-1,1-3,1-1)

0-1 Lauri Korpikoski av 4:10 0-2 Mathieu Schneider (Lee Stempniak, Taylor Pyatt) yv 22:27 1-2 Brad Stuart (Pavel Datsyuk, Johan Franzen) 22:51 1-3 Radim Vrbata (Robert Lang, Keith Yandle) yv 30:09 1-4 Wojtek Wolski (Petr Prucha, Zbynk Michalek) 34:01 1-5 Taylor Pyatt (Keith Yandle, Derek Morris) yv 45:25 2-5 Darren Helm (Niklas Kronwall) 56:29

Maalivahdit DET: Jimmy Howard 29 laukausta/24 torjuntaa PHO: Ilya Bryzgalov 33/31 Lauri Korpikoski, Phoenix 1+0, -1, 0, 1, 19:23 Sami Lepistö, Phoenix 0+0, 0, 0, 0, 12:03 Petteri Nokelainen, Phoenix ei kokoonpanossa Valtteri Filppula, Detroit 0+0, -1, 0, 1, 18:02 Voitot tasan 3-3

LOS ANGELES - VANCOUVER 2-4 (1-0,1-1,0-3)

1-0 Alexander Frolov (Brad Richardson) 10:08 1-1 Steve Bernier (Alexander Edler) yv 28:38 2-1 Drew Doughty (Anze Kopitar, Jack Johnson) 35:57 2-2 Kevin Bieksa (Daniel Sedin, Mikael Samuelsson) 41:57 2-3 Daniel Sedin (Mikael Samuelsson, Henrik Sedin) 57:57 2-4 Alex Burrows tm 58:53

Maalivahdit LA: Jonathan Quick 21 laukausta/18 torjuntaa VAN: Roberto Luongo 32/30 Sami Salo, Vancouver 0+0, +1, 0, 0, 20:26 Vancouver jatkoon voitoin 4-2 Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.