Vancouver Canucks porskuttaa vakuuttavasti kohti Stanley Cup -finaaleja.

Hienoisena suosikkina läntisen konferenssin finaalisarjaan lähtenyt Vancouver ei ole paineista hätkähtänyt, sillä joukkue piti kotietunsa voittamalla Antti Niemen edustaman San Jose Sharksin toistamiseen.

Illan hahmoiksi nousivat isäntien Kevin Bieksa, joka sytytti joukkueensa nk. "Gordie Howe" -hattutempulla, sekä vieraiden Ben Eager, jonka ruma taklaus, tyhmät jäähyt sekä ottelun loppuhetkien riehuminen nousivat ykköspuheenaiheeksi.

San Jose siirtyi ottelussa johtoon Logan Couturen ylivoimamaalilla, kun ottelua oli pelattu 2.28. Canucks antoi kuitenkin hunajata kotiyleisölleen erän puolivälissä iskemällä kaksi maalia alle minuuttiin, kun Daniel Sedin ja Raffi Torres onnistuivat.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin 2-2-tastilanteesta, kun Sharks-kapteeni Patrick Marleau survoi kiekon verkkoon maalinedushässäkästä.

Seuraava maali nähtiin ottelun puolivälin jälkeen, kun puolustaja Kevin Bieksa pääsi läpiajoon Sharksin vaihtovirheen ansiosta. Hän ei yllättävästä tilanteesta häkeltynyt, vaan iski kiekon reppuun maalivahti Antti Niemen jalkojen välistä.

Aivan toisen erän lopussa nähtiin illan puhuttavin tilanne. Vieraiden Ben Eager taklasi selästä Canukcs-tähti Daniel Sediniä, mutta selvisi tilanteesta vain kahden minuutin rangaistuksella laitataklauksesta. Tämä sai koko Rogers Arenan varpailleen ja viimeisessä erässä nähtiinkin kotijoukkueen kosto maalien muodossa.

4-2 osumasta vastasi Chris Higgins, jonka maaliin esityön teki Kevin Bieksa. Näin ollen puolustaja täydensi "hattutemppunsa" kasaten illan aikana maalin, syötön ja tappelun.

Lopullisen naulan haiden arkkuun löi kaltoin kohdeltu Daniel Sedin, joka pääsi iskemään makean 5-2-maalin ylivoimalla. Kotiyleisö sai vielä lisää mannaa, kun Aaron Rome ja Mason Raymond värkkäsivät maalit mieheen vieden Canucksin 7-2-johtoon.

Ben Eager pääsi vielä kaventamaan lopussa tilanteeksi 7-3. Hän kunnostautui myös ottelun viime hetkillä hakemalla tappelua lähes jokaisen vastaantulijan kanssa, mutta joutui lopulta puremaan tuppea jäähyaitiossa saatuaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Canucks johtaa nyt sarjaa otteluvoitoin 2-0. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat San Josessa perjantaina.