Sami Vatasen odotettu NHL- esiintyminen nähtiin viime yönä, kun Anaheim Ducks kohtasi Minnesota Wildin. JYP- kasvatin otteita ylistettiin erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Anaheimin Honda Centerillä todistettiin harvinaista tapahtumaa, kun peräti kuusi suomalaiskiekkoilijaa nähtiin samaan aikaan NHL- kaukalossa. Nelonen Pron ilmaiseksi näyttämä ottelu keräsikin suuren joukon suomalaisia NHL- kiekkoilun ystäviä ruudun ääreen. Suurin huomio kiinnittyi ensimmäistä NHL- ottelua pelanneeseen Sami Vataseen.

21- vuotias Vatanen lunasti yleisön ja valmennusjohdon odotukset pelaamalla virheettömän ja tasapainoisen ottelun. Liukasliikkeinen puolustaja pääsi jopa pelaamaan Ducksien ykkösylivoimaa. Tehopisteitä Vatanen ei vielä kuitannut nimiinsä, mutta vastaavalla esityksellä niitäkään ei tarvitse kauan odottaa. Vatasen plus/miinustilasto näyttää avausottelun jälkeen +1. Jääaikaa hän sai nauttia 13 minuuttia ja 52 sekuntia.

Avausottelun perusteella on hyvin epätodennäköistä, että mies siirrettäisiin farmiin. Kotiyleisökin selvästi nautti tulokkaan otteista ja hän saikin osakseen raikuvia suosionosoituksia suorituksistaan.

Itse ottelu päättyi Ducksien 3-1 voittoon. Ikinuori Teemu Selänne varasti loistavilla otteillaan ja kolmella syöttöpisteellään Vatasen valokeilaa. Selänne käytännössä ratkaisi pelin Duckseille upeilla suorituksillaan. Ensimmäisen maalin Teemu pohjusti nopealla kiekonriistollaan. Maalin viimeisteli Kyle Palmieri. Toisen ja kolmannen maalin syötöt olivatkin sitten aivan uskomattoman kaunista työskentelyä. Selänne löysi maagisilla syötöillään Kyle Palmierin ja Bobby Ryanin. Miehet eivät erehtyneet Selänteen tarjoiluista.

Muita suomalaisonnistujia oli Niklas Bäckström, joka pelasi hienon ottelun Minnesotan maalilla vaikka joukkue hävisikin. Torjuntoja kertyi 28.  Ducksien työmyyrä ja aina uuttera, Saku Koivu pelasi myöskin tasapainoisen ottelun.

Minnesotan Mikko Koivu ja hänen koko kentällisensä oli vaisulla pelipäällä. Tulokaskauttaan pelaava Mikael Granlund oli myös kovin näkymätön koko ottelun.