Lyhyt maaottelutauko on takana ja Veikkausliigakauden 21. ottelukierros pyörähtää käyntiin perjantaina 10. syyskuuta ottelulla FC Lahti – Tampere United. Kierros pelataan normaaliin tapaan perjantaista maanantaihin. Kautta on jäljellä vielä kuusi täyttä ja jännityksentäyteistä kierrosta.

Viikonlopun kierros tarjoaa todellisia herkkupaloja, sillä panoksia riittää kaikissa seitsemässä ottelussa. Kierroksen avaa ottelu FC Lahti – TamU, jonka merkityksen voi kiteyttää helposti: FC Lahti tarvitsee ehdottomasti voiton noustakseen vielä taistelemaan sarjapaikastaan, TamU ei missään nimessä saa hävitä, jottei tappioputki saa jatkoa.

Lauantaina kohtaavat puolestaan todellisessa kuuden pisteen ottelussa Haka ja VPS. Voitto helpottaisi kummankin tilannetta melkoisesti, mutta tappion myötä sarjataulukon peräpää alkaisi olla uhkaavan lähellä etenkin jos FC Lahti on vielä napannut edellisiltana kolme pistettä.

Entä sunnuntaina? KuPS isännöi MYPAa ja tässä kotijoukkue hakee paitsi orastavan tappioputkensa katkaisemista myös pysymistä mukana mitalitaistelussa, kun MYPA puolestaan voitolla alkaisi varmistaa säilymisensä. IFK:n ja TPS:n ottelussa asetelmat ovat pitkälti samat: kotijoukkue tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen ja turkulaiset puolestaan pysyäkseen mitalin syrjässä kiinni. Pietarsaaressa Jaro hakee todellista avauspotkua loppusuoran taistelulle – jos HJK kaatuu, on kaikki vielä auki.

Maanantaina puolestaan Hongan ja AC Oulun kamppailussa on jälleen ”mitalitaisto vs. säilyminen” –asetelma ja Inter-JJK –ottelussa puolestaan molemmat pyrkivät karistamaan putoamispeikkoa kintereiltään. Turun ottelu on myös ennakkoon ainoa, jossa kumpikin saattaisi olla ainakin jollain lailla tyytyväinen tasapeliin. Muuten pelataan jopa riskillä voitosta ja tämä tarkoittaa huikeaa jalkapalloviihdettä myös katsojille.

Veikkausliigakauden 21. ottelukierros:

Pe 10.09. klo 19.00 FC Lahti – Tampere Utd La 11.09. klo 19.00 Haka – VPS Su 12.09. klo 18.30 KuPS – MYPA Su 12.09. klo 18.30 IFK Mariehamn – TPS  Su 12.09. klo 18.30 FF Jaro – HJK  Ma 13.09. klo 18.30 FC Inter – JJK  Ma 13.09. klo 18.30 FC Honka – AC Oulu