Maanantain Toto5-ravit ravattiin Seinäjoella. Neljännessä Toto5-kohteessa Vektorin Maine nappasi jo peräti kahdeksannen peräkkäisen voiton. Jukka-Pekka Kauhanen kertoi voittajahaastattelussa, että ruunalla on tarkoitus alkaa ajamaan 75-lähtöjä, mahdollisesti jo kolmen viikon kuluttua Seinäjoella. 8-vuotias ruuna kärsi kesällä vaivoista. Vektorin Maine on voittanut uransa 15 kilpailusta yhdeksän.

 

Avauskohde oli kylmäveristen mailin ryhmäajo. Voitokas Sankarpoika palasi tauolta heti voittovireessä. Hannu Hietanen ohjasti voittajaa. Sankarpoika on myös kärsinyt urallaan paljon vaivoista ja kilpaileminen on ollut katkonaista. Suosikki Humun Humu teki aivan hyvän juoksun kierrettyään alun kolmatta rataa, jonka jälkeen tarjolla oli kuolemanpaikka. Ori oli maalissa toinen.

 

Viime vuonna peräti kymmenen kertaa voittanut Yoggi Yangster oli toisen kohteen paras kierrettyään kärkipaikalle reilu kierros ennen maalia. Ohjastaja Antti Ala-Rantalan kertoi, että ruuna on alussa todella epävarma ja lähtö otettiin jälleen varman päälle. Hevonen on kuitenkin paljon varmistunut, vaikka välillä ottaakin matkalla harha-askelia. Yoggi Yangsterilla ajetaan vielä yksi kilpailu, jonka jälkeen ruuna jää mahdollisesti tauolle. Royal Ringo lopetti hyvin kakkoseksi.

 

Kolmannen kohteen voitti tauolta palannut Another Sunday. Seppo Markkulan rattailleen saanut ruuna taisteli hienosti perille asti, vaikka ensimmäinen kierros mentiin kovaa ja ruuna taivalsi osan matkasta johtavan rinnalla. Markkula kertoi haastattelussa, että ruuna on treenattu kovaan kuntoon ja agressiivisesti oli tarkoitus ajaa. Lexington kiri pikku yllättäjänä kakkoseksi ja voittajan takana pussissa maaliin tullut Dolly Sisu oli kolmas.

 

Päätöskohde oli suosikki Ice Leaderin hallintaa johtopaikalta ja toi Hannu Hietaselle illan toisen voiton. Hietanen oli tämän päivän kilpailuun luottavainen, sillä ruuna oli viime startissa kovassa lähdössä pitkään pussissa ja lopetti terävästi. Ice Leader on myös kärsinyt urallaan vaivoista paljon. Voittoja David Raymondin pojalla on urallaan nyt 22. Suomessa debytoinut Unesco Brodde oli kolmannesta sisältä toinen ja jäi lopussa vielä johtavan taakse pussiin.

 

Idol Dahlia toi troikkalähdössä Jukka-Pekka Kauhasen talliin illan toisen voiton. Seinäjoen Toto5-arvo oli 24,00 euroa.